Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4х4 не може да се изключи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 4х4 не може да се изключи

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
    .Ако и махнеш предния кардан,колата НЯМА да тръгне ако е фултайм дори и с включен блокаж на средния диф.Дори само едната капчка на предните колела да махнеш-пак няма да тръгне-със или без блокаж.Ако имаш блокаж на дифа-задния-да-тръгва.
    Напротив,ще тръгне!! ....ако е включен блокажа междуосевия диф( и ако работи)
    Аз така си карам 80-ката на парт тайм(задно) на предния мост съм монтирал ръчни хъбове.
    TЛК 80-4.2ТД
    ТЛК 73-2.4ТД
    ...................

Коментар

Благодаря на всички. Оправих се с амортисьорчето.

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
        Напротив,ще тръгне!! ....ако е включен блокажа междуосевия диф( и ако работи)
        Аз така си карам 80-ката на парт тайм(задно) на предния мост съм монтирал ръчни хъбове.
        Твоя модел е с 3 блокажа и не може да не тръгне,особено при зацепил актуатор на задния блокаж.

Коментар

Твоя модел е с 3 блокажа и не може да не тръгне,особено при зацепил актуатор на задния блокаж.
          Съжелявам за спама но ми е интересно какво е актуатор на задния блокаж?Явно е полезно нещо.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Колегааа я малко помисли,при свален кардан-преден или заден и блокиран централен диф се предава еднакво усилие към предния и задния,та ако е свален единия кардан,задвижващ мост ще е другия,предния и задния диф нямат връзка в случая.
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
              Колегааа я малко помисли,при свален кардан-преден или заден и блокиран централен диф се предава еднакво усилие към предния и задния,та ако е свален единия кардан,задвижващ мост ще е другия,предния и задния диф нямат връзка в случая.
              +1....предният и задният блокаж не играят роля в случая!
              TЛК 80-4.2ТД
              ТЛК 73-2.4ТД
              ...................

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Съжелявам за спама но ми е интересно какво е актуатор на задния блокаж?Явно е полезно нещо.
                актуатор се нарича механизма управляващ електромеханичният блокаж. идва от английското ACTUATE -задвижвам.
                TЛК 80-4.2ТД
                ТЛК 73-2.4ТД
                ...................

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
                  актуатор се нарича механизма управляващ електромеханичният блокаж. идва от английското ACTUATE -задвижвам.
                  Въпроса беше ироничен.Знам за какво иде реч.Предположих какво е,и проверих.Просто рядко се употребява тази чуждица.Проверих в търсачката-не е разпространено много.
                  Все пак благодаря за отговора.
                  Да се използват сложни термини и чуждици без да се разбират е безпредметно.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X