Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лампа масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лампа масло

Сутрин или когато колата е стояла продължително времекато запаля двигателя лампата на маслото свети в продължение на 5-6 секунди. След това при всяко всяко палене вече си гасне нормално. Двигателя в 2L-T
    Въпроса ми е нормално ли е това? При вас как е?
    LZ1AID

До: лампа масло

Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнение
    Сутрин или когато колата е стояла продължително времекато запаля двигателя лампата на маслото свети в продължение на 5-6 секунди. След това при всяко всяко палене вече си гасне нормално. Двигателя в 2L-T
    Въпроса ми е нормално ли е това? При вас как е?
    Маслото сега е по-гъсто сутрин,заради по-ниските температури,особено минералното.

С какво масло си?
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

До: лампа масло

Маслото на колко километра е...?А,масления филтър...?
      Познавам хора,които сменяват масления филтър при две смени на маслото,а самото масло сменяват много над нормалното.
      Манометър за налягането имаш ли?
      Смени маслото(10/40) и филтъра, и си готов!
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

До: Лампа масло

И лятото го прави. И при смяна на масло го прави. Маслото си е 10/40. Филтъра е ОК. Другаде е причината!
        LZ1AID

Коментар

Датчика за налягането на маслотои ОТ там ако не се оправи проблема е вече вътре в двигатела Я клапан на маслената помпа или хлабини във лагерите на вала

Коментар

Ей Жоре, къде се изгуби? Ако датчика няма ли да свети постоянно или най-малкото при всяко палене?
            Как си ти?
            LZ1AID

Коментар

Ей Жоре, къде се изгуби? Ако датчика няма ли да свети постоянно или най-малкото при всяко палене?
              Как си ти?
              Добре съмв Дания съмми длъжен си да го провериш този дотчик защото от него зависи дали ще светне лампата не таблото или ще загасне той е контролира.За даго прави това закъснение значи или датчика греши или налягането на маслото по бавно достигага тези стойности за да натисне мембраната в датчика и от там да прекъсне контакта и така ти изгасва лампата на таблото.Ти освен лампа имаш ли и скала която показва номиналните стойности за налягането на маслото ?

Коментар

Не Жоре, нямам. Но предполагам не е датчика, защото няма логика след престой да свети, а след това на всяко палене да гасне почи веднага. Според мен е някъде в калапан на помпата, но това е доста работа да се стигне до нея.
                LZ1AID

Коментар

Кажи нещо повече за състоянието на мотора-гори ли масло,духа ли силно през отвора за доливане на масло на работещ двигател,пуши ли силно,сутрин как пали,след като позастудя малко...?Да не е проблема от луфтове на износен двигател...?
                  Да си използвал някаква добавка,която да е задръстила масления филтър,или пък филтъра да е някое менте...?
                  много автомати-слаби резултати!

Коментар

Двигателя си пали ОК даже и в големите студове. Масло гори, но това е поради факта, че турбината е за ремонт.
                    LZ1AID

Коментар

Какъв е двигатела 2LT ли

Коментар

Да. 2L-T е.
                        LZ1AID

Коментар

Аз съм с ланд крузер 3000 тд и го прави абсолютно същото.
                          Интересното е ,че колкото повече остарява маслото ,по- бързо ми гасне лампата.
                          Гори ми масло малко от турбината. но при шези обороти , в които я вкарвам е нормално!

Коментар

Да. 2L-T е.
                            Клапана на маслената помпа при този модел се отваря без да сваляш картера!!отстрани е до шайбите на коляновия вал със една капачка с ключ 19-22 от алуминий.

Коментар

Жоре, а как да разбра нали заяжда. На ръка мога ли да го разбра.
                              LZ1AID

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X