Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4runner - повдигане на предните седалки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 4runner - повдигане на предните седалки

Здравейте колеги, скоро купих изключително запазен4runner, прекрасен автомобил, единствено останах изненадан от положението на седалката. Аз съм висок 182 см. и изпитвам неудобство като седя толкова ниско, освен това не виждам добре пътя и краката ми са неестестнено сгънати.
    Забелязвам че имам доста място между главата и тавана, значи може да се мисли за някакво повдигане на седалката, преди да съм се хванал за флекса, искам да попитам правили ли сте подобни промени или само аз имам този проблем.

До: 4runner - повдигане на предните седалки

При мен ,чувството е същото.Височината ми е 180см. но въпреки това си виждам капака обзорно и следя пътя нормално.Ами ... представи си ако си 150-160см. или над 200см..?Ами ако си над 130кг ... седалките тясни и място най си!!!
    Хващай смело флекса и не му мисли ... има възможност за повдигане.Копирай рамата на седалката и си готов.Може и с подходящи втулки под релсите.
    Мен лично ме устройва така ... въпрос на предпочитания ... де!
    Успех и снимки ,ако предприемеш нещо.

Коментар

Утре свалям седалките, ще ги разглобя за да разменя лявата с дясната, кожената тапицерия е леко намачкана при шофьора и с една размяна ще се освежат.
      После повдигане нагоре ( колкото позволява) и може малко назад, искам да имам повечко място в дължина.....поне с 5-8 см. ще е чудесно, разбира се ще снимам.

Коментар

Единственото нещо което не харесвам на 4рънара ,е положението на седалките.
        0887632135-Краси

Коментар

е що си купи ръннер, като не можеш да седнеш в него ???
          я остави колата на мира и свиквай ...

Коментар

Процедурата - подробно описана и илюстрована:

http://www.4crawler.com/4x4/CheapTri...tml#SeatHeight
            Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Е малко кофти е но се свиква аз ко да кажа като сменям пет или шест коли за деня айй стига глезотии бе колеги.
              Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
              На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
              Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Бензиновият Рънър си е бегачка затова и така са му седалките, ама се свиква.

Коментар

Първоначално публикуван от Видев Преглед на мнение
                  Бензиновият Рънър си е бегачка затова и така са му седалките, ама се свиква.
                  ми то и на дизелака са такива !? кофти малко ,наистина не е много удобно за по-едрички мъже на по-дълъг път краката умаляват....
                  TЛК 80-4.2ТД
                  ТЛК 73-2.4ТД
                  ...................

Коментар

То много хитро сповдигането на седалките ама няма ли да пречи на видимоста като си високичък в смисъл горния ръб на стъклото. И аз имам същия проблем мамка му,пък и съм мъж на място тоест дебел

Коментар

Аз съм на мнение че няма да се получи нищо добро. С този проблем се боря много време и без успех. Това което ще получиш е много добро но и толкова нетрайно и чупливо. С голяма надежда чакам някой да ме опровергае

Коментар

Аз за моите 173 см се чувствам удивително добре в рънера. Виждам точо до края а капака. И да повдигна седалката, пак яма да виждам пътя през него. Ползата е минимална. Според ме няма смисъл.

Коментар

Опроверган си напълно, както казва един колега тук....с електрожен и флекс няма невъзможни неща.
                          Отне ми почти 4 часа и някакви стотинки за малко квадрат,забави ме самото конструиране, дъното под седалката не е равно и трябва да се съобразаваш и с него, после проби, накрая боядисване....малко моткава работа.
                          Стана точно както исках, сега като седна ми е кеф да я карам, измерването спрямо дясната седалка показва че съм я повдигнал отпред и отзад със по 5 сантиметра, отпред имам регулиране във височина ( заводско) което също помага.
                          В посока назад също я изместих с около 5 сантиметра, оказа се че при повдигането нагоре краката ми застават по-изправени и проблема с дължината изчезва.....тоест не е необходимо да се измества седалката назад ( вече го бях направил, иначе е достатъчно само нагоре).
                          Конструкцията е достатъчно здрава и позволява при нужда лесно да се правят корекции, разстоянието между главата и тавана се понамали....от 10-12см. останаха 5-6 см.
                          Единствения неизбежен недостатък е лек проблем със видимостта по светофарите, само ако съм първа кола, трябва да спирам по-назад или леко да се навеждам, но това е дреболия пред огромното удобство !!!
                          Снимал съм всичко, скоро ще пусна снимките.

Коментар

Ето ги снимките, отпред има един дълъг квадрат и отзад два къси, ако не се мести седалката в посока назад а само се повдига нагоре, всичко ще е много по-просто .
                            Ефекта е удивителен, не ми се слиза от жипката, преди това при всяко качване си мислех кога ще я изкормя тази седалка.
                            Освен това размяната на кожените седалки стана перфектно, намачканата долна част на шофьорската седалка сега мина отдясно, и не се вижда, а дясната стана лява, при нея кожата е чисто нова защото е стояла отвътре и няма никакво износване.
                            Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X