Здравейте. Силно повлиян от мненията и препоръките ви относно избор на 4х4 автомобил, отскоро съм собственик на RAV4 2001 г. 2.0 D-4D двигател. На тази кола се качвам от ауди Б4 1991г 2.0 бензин и сега имам чувството че се возя на самолет. Първите впечатления са, че автомобила е извънредно икономичен откъм гориво. В същото време разполага с достатъчно мощност да се кара по асфалта без грижи. Още не съм я пробвал извън пътя но очаквам да е трудно, тъй като оборотите са доста високи и скоростта на 1-ва е към 15км/ч без да подавам газ. Явно ще трябва да търся по равни местенца за тестове извън пътя. Естествено веднага възникват множество въпроси. Надявам се да не съм досаден като ги задавам.
1. 4х4 системата работи ли когато се движа на заден ход, според мен би трябвало да работи, но съм длъжен да знам в случай на извънредна ситуация.
2. Мога ли от някъде да се снабдя с инструкция за ползване, моята е на италиански, а този език ми е непознат. Може на английски или български. (рових доста из нета но не успях да намеря).
3. Нормално ли е оборотите на празен ход да са 900-1000 об/мин
4. Има ли нещо специфично което трябва да знам и да имам в предвид докато експлоатирам колата.
Засега толкова за да не прекалявам.
1. 4х4 системата работи ли когато се движа на заден ход, според мен би трябвало да работи, но съм длъжен да знам в случай на извънредна ситуация.
2. Мога ли от някъде да се снабдя с инструкция за ползване, моята е на италиански, а този език ми е непознат. Може на английски или български. (рових доста из нета но не успях да намеря).
3. Нормално ли е оборотите на празен ход да са 900-1000 об/мин
4. Има ли нещо специфично което трябва да знам и да имам в предвид докато експлоатирам колата.
Засега толкова за да не прекалявам.
Коментар