Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Много въпроси за RAV4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Много въпроси за RAV4

Здравейте. Силно повлиян от мненията и препоръките ви относно избор на 4х4 автомобил, отскоро съм собственик на RAV4 2001 г. 2.0 D-4D двигател. На тази кола се качвам от ауди Б4 1991г 2.0 бензин и сега имам чувството че се возя на самолет. Първите впечатления са, че автомобила е извънредно икономичен откъм гориво. В същото време разполага с достатъчно мощност да се кара по асфалта без грижи. Още не съм я пробвал извън пътя но очаквам да е трудно, тъй като оборотите са доста високи и скоростта на 1-ва е към 15км/ч без да подавам газ. Явно ще трябва да търся по равни местенца за тестове извън пътя. Естествено веднага възникват множество въпроси. Надявам се да не съм досаден като ги задавам.

1. 4х4 системата работи ли когато се движа на заден ход, според мен би трябвало да работи, но съм длъжен да знам в случай на извънредна ситуация.

2. Мога ли от някъде да се снабдя с инструкция за ползване, моята е на италиански, а този език ми е непознат. Може на английски или български. (рових доста из нета но не успях да намеря).

3. Нормално ли е оборотите на празен ход да са 900-1000 об/мин

4. Има ли нещо специфично което трябва да знам и да имам в предвид докато експлоатирам колата.

Засега толкова за да не прекалявам.
    Последно редактирано от Yaro; 27-10-09, 14:15.
    Киа Соренто 2.5CRDi 2005г.

До: Много въпроси за RAV4

Не са ти много въпроситеОтносно първия ти си си отговорил щом е 4по 4 то и на задна ще работят даже и по добре.Инфо ще намериш в най близкия представител на Тойота.Успех ти пожелавам.
    Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
    На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
    Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
      Инфо ще намериш в най близкия представител на Тойота.Успех ти пожелавам.
      Ти уби целия му ентусиазъм и вяра във Форума.

Спокойно, ще се намерят и други отговори. Не познавам тази кола, но 900-1000 об/мин са доста за празен ход на двулитров дизел. Бих очаквал нещо като 650-750, но да кажат знайковците.

Скоростите автоматични ли са?

Коментар

Скоростите са мануални. Между другото всички RAV4 с такъв двигател, които гледах и пробвах бяха с подобни обороти, но питам за да съм сигурен че не е приложен някой търговски трик. Относно посещението на представител на Тойота, ще го направя скоро, въпреки че съм леко резервиран спрямо големите сервизи. Имам горчив опит. Надявам се в тези на Тойота да остана доволен.
        Ентусиазъм за форума и без това нямам, така че не се чувствам ощетен.

Още два въпроса:

5. Лампата за еърбега трябва ли да свети когато има човек на седлката и не си е поставил колана? При мен свети само при запускане когато светят контролно всички лампи и след 10 секунди угасва. А на пежото на жената свети докато не сложиш колана.

6. Лампите на копчетата сменят ли се (как става) или се сменят целите копчета? На някой от копчетата не им светят символите и трябва да ги търся с напипване в тъмното, климатик, заключване на стъклата, заключване на вратите. Да не ме пратите пак в сервиза...
        Последно редактирано от Yaro; 27-10-09, 14:15.

Коментар

Имам като твоят само че бензин 2,0 - те са доста по-разпространени. В този форум много отговори за РАВ4 няма да намериш - просто това е нещо средно между кола и джип, а тук преобладават трошачите на джипове! В гората не бих ти препоръчал да влизаш с него - няма най-важното: големия клиренс и ще го потрошиш за отрицателно време. Мястото му е на пътя, където се представя много добре - засега не съм го карал по сняг и очаквам с нетърпение да го сравня с куатрото което имах неотдавна. Лампата на еърбега си гасне последна и без да се слага колана. За части в Тойта са големи тежкари и пада голямо чакане, но нали затова си взел тази марка - за да не се разваля!
          Honda XL600LM, 1987
          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
          Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Абе, една Rav4 автоматик се качи до Ком, снимките още са тук. Закъсваше почти наравно с Нива и Фероза, но стигна до горе и май само гърнето пострада.

Коментар

Картерите на двигателя и автоматика са точно на височината на престилката на бронята и са без никаква защита, най-малката грешка и отиваш за трактор! Аз лично не бих рискувал - особено пък на Ком?!
              Honda XL600LM, 1987

Коментар

Времето ще покаже какво може. Аз не очаквам много, но съм я взел като за семейна кола, с 50:50 градско към извънградско и малко извън пътя колкото за риболов, така че да съм спокоен че няма да затъне някъде в някоя кал (не ми се е случвало досега с аудито, но му треперех много). Ще се кара много през зимата по планиски пътища. Коклкото до върховете мнението ми е че ТРЯБВА да се качват пеша по много причини.
                Четох някъде, че има начин да се повдигне 10-ина см., но още не са ми ясни термините и не разбрах точно как. Може би с някакви тампони или нещо такова. Така звучи думата на английски.

Поздрави.

Коментар

Сподели ако намериш някакъв комплект за лифт че и аз съм мераклия. Иначе за върховете си много прав - аз лично предпочитам да ги качвам най-вече пеша.
                  Honda XL600LM, 1987

Коментар

Ето нещо конкретно
                    http://rav4world.com/forums/viewtopic.php?t=21213
                    на мен тук всичко ми е на китайски, още нищо не рабирам.
                    И тук ама само за 40 мм +
                    http://rav4oz.compact4wd.com/detaile...m=R4O-PFM-0034

В емкоплект33 имат тръби, прагове и протектори.

Коментар

Първоначално публикуван от maverick.bg Преглед на мнение
                      ...Четох някъде, че има начин да се повдигне 10-ина см., но още не са ми ясни термините и не разбрах точно как. Може би с някакви тампони или нещо такова. Така звучи думата на английски...
                      10-тина см. си е сериозно повдигане за всеки джип, с всичките плюсове и минуси последстващи от това, да не говорим за повдигнатите леки коли или SUV-ове.

Най-добре е да се придържате към основната концепция и предназначение на автомобила и да не се въвличате в приключения с подобни експерименти. Не е съвсем невъзможно, но затова пък е с много въпросителни относно резултат, ефект и афекти.

Коментар

Честито колега, със здраве да си караш количката. Твоята е втора генерация. До момента има три генерации, като втора е най-добре като изпълнение на системата 4x4. http://www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=6SZc1Qe6ocA
                        Full time 50/50 преден/заден мост. Щом е ръчна скоростна кутия би трябвало да имаш бутон за включване на блокажа на междинен диференциял. Изпълнението е с вискомуфа. Трябва да знаеш, че блокажа се включва само при спряло положение на автомобила и изправени предни колела (да сочат напред). Изключването само при движение. Чува се звуков сигнал, който спира при изключване. Използвай блокажа само при необходимост.
                        Пращам ти няколко линка от моите (за протокола- карам RAV4 първа генерация)
                        http://www.4rav.ru/forums/index.php?act=SC&c=2
                        http://www.cars4x4.ru/Toyota-RAV4/
                        http://rav4world.com/forums/index.php
                        http://forums.drom.ru/toyota-rav4/
                        http://www.autoprospect.ru/toyota/rav4/
                        За лифта- OLDMANEMU имаха разработка за RAV4, но е скъпо и не ти и трябва.
                        Последно редактирано от trambabov; 27-10-09, 19:47.

Коментар

Благодаря, от това имах нужда. Сега ще ми трябва известно време да смеля инфото. Междувременно намерих една директория с информация за потребители на английски. Може и някой друг да търси:
                          http://toyota.aitnet.org/RAV4/RAV4_2001-2005/
                          това е от форума
                          http://www.toyotabg.net/

Коментар

Позната си купи преди две години чисто нова "равка"-2-ка дизел,и след около година я карах,и ми направи впечатление,че оборотите и на празен ход са 1100!Казах,и че не е нормално,ама на нея не и пука-след 10 000км. станало така,и нямала никакво намерение да си записва час в ТМ-Ауто за да я приемат след две седмици!А,и скоро щяла да я продава...което и направи...
                            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Оказва се че оборототе на този двигател на празен ход са такива 850 до 1100. Потвърди го познат с Авенсис D4D, същата година. Казва, че без включен климатик са 850-900, а при включен се качват до 1100. Останаха още отворени въпроси...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X