Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с подгряване на 2-ЛТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с подгряване на 2-ЛТ

Ей ме отново с питане...!
    Малко хронология,която може да се окаже полезна:
    -магарето(LJ-70,1988год.)го купих в началото на Март тази година,като температурите бяха около -6С тогава.Сутрин палеше с леко замисляне.като се постопли времето палеше от четвърт оборот.
    -преди седмица-две реших да проверя подгр.свещи-ни една не беше читава.смених всичките с "Beru", и стартирането сутрин се промени коренно.
    -и,така 3 дена...ама застудя,стана влажно и една сутрин давам контакт-лампата за подгрев присветна,като светкавица,а контролните лампи не светнаха изобщо!Няколко пъти повторих упражнението-все тая!Накрая запалих без подгряване,оставих колата да поработи 1-2 минути,след което я загасих,и при стартирането всичко си беше ок-никакви проблеми!После цял ден няма грижа,ама сутрин,когато най-много трябва подгряване нещата се повтарят!Един колега беше писал за същия проблем...някой да има идея какво може да е...?
    П.С. Вчера свалях и чистих релето за подгрев,както и това за рег.на напрежението на зареждане,но са перфектни...за всеки случай с шкурка 2000 позачистих,и загладих пъпките,ама бяха в учудващо добро състояние.
    много автомати-слаби резултати!

До: проблем с подгряване на 2-ЛТ

Прегледай и почисти всички букси и предпазители. Провери и масите. Това е лоша връзка. Може и контактния ключ да е.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Прегледай и почисти всички букси и предпазители. Провери и масите. Това е лоша връзка. Може и контактния ключ да е.
      И на мен ми заприлича на лоша връзка,или маса,защото,като нямах свещи(бяха изгорели)нямаше и големия ток,който протича при подгрева,съответно нямаше и проблеми!
      А,всяка връзка,и букса,която съм докопал съм разкачил,напръскал с контактен спрей,и сглобил,де-що съм видял маса съм разхлабил,напръскал,и пак съм натегнал...
      През контактния ключ минава ли голям ток всъщност?Така е при Мерцедес-123(1977-1985г.),ама тВа е Тойота....!

Коментар

Ами би трябвало да минава тока за всички консуматори, които работят само при положение "Контакт". Стартерът може и да е през допълнително реле. Провери и клемите на акумулатора и евентуално разни кабели, които отиват от там към блока с предпазители и контактния ключ. Много е вероятно проблемът да е в моторния отсек.
        П.П. Тойота да не използват извънземни технологии...? Токът тече по един и същ начин и в Япония, и в Германия....
        Последно редактирано от kuzdov; 21-10-09, 22:47.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Провери и клемата, с която се захранват подгряващите свещи. Там, където се свързва с шината. Ако я обърнеш или леко разместиш има много голяма вероятност да даде на късо и да ти гълта целия ток. Виж да не си я закачил обратно.
          LZ1AID

Коментар

До: Проблем с подгряване на 2-ЛТ

кажи после какво си намерил като проблем
            2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
            ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
              кажи после какво си намерил като проблем
              Тези дни е по-топло,и сухо та проблем няма...Ще видим,като застудее...
              Мисля си,ако свещите са менте и от студа хептен им пада съпротивлението(тока нараства)...или някоя да е окъсила бързо-бързо...
              Май вече не остана клема,или маса,която да не съм разръчкал,но както казах и преди всичко е чисто,и лъскаво!

Коментар

А,дано съм закрил темата...!
                Тези дни вече позастудя,и проблема не се появява вече.
                Както писах разкачих, почистих,и напръсках с контактен спрей де-що букси,клеми,и релета побарах!Опънаха ми се две големи букси от страната на помпата и зад нея-напръсках ги богато с удължителя на спрея от двете страни,та да протече и стигне до клемите.Също не можах да разглобя баш-релето за подгряването(кръглото с две шпилки отпред),защото е капсуловано.Успях да му сваля пластмасовото капаче отпред,удавих го с контактния спрей,и го оставих през нощта с шпилките надолу,за да се оттича,и изсъхне.
                Да чукам на дърво повече проблема не се е проявявал,а от какво е било...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X