Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ви е мнението за двигател 1PZ 3.5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво ви е мнението за двигател 1PZ 3.5

Здравейте колеги, и за много години!
    Харесал съм една тойота 7 серия Пикап с двигател 3.5 1PZ.Какво ви е мнението за този двигател?
    Благодаря предварително.
    TODAY TOMORROW [COLOR=red]TOYOTA[/COLOR]

Здравей, колега. Този мотор е здрав, непретенциозен и ресурсен предкамерен дизел, все пак е 5-цилиндрова версия на великия 1HZ. Не блести с респонс, поради атмосферния си характер, но е дълговечен и корав. Вероятно би могъл да се турбинира, подобно на 1HZ, най-адекватно с оргинален кит за целта, АКО е крайно необходимо...Съпътствано е естествено с разходи и известно снижаване на надеждността / поради усложнената конструкция / и ресурса.
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

А за 3B 3.4 4 цилиндъра който не е с ангренажен ремък ,а със зъбни колела . Какво ви е мнението за него ?

Коментар

Първоначално публикуван от Sensation Преглед на мнение
      А за 3B 3.4 4 цилиндъра който не е с ангренажен ремък ,а със зъбни колела . Какво ви е мнението за него ?
      Това е също един много здрав /то важи за почти все що е Тойота докъм ...2025г. / мотор, но шумен и със скромна динамика, вграждащ се в 7-ма и 6-та серия на Ленд Крузер. Особено неудачен за последната, предвид голямото тегло на колата, която дори с 2H мотора / L6 4.0 DIESEL 102 hp/ е много мудна. По- живи и юзър френдли са съответните турбинирани версии на тези мотори, а именно 13B-T и 12H-T. Запазен екземпляр от серия 61 с този мотор / 12H-T / е истинско съкровище, но вече много трудно намираемо и доста скъпо.
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Благодаря ти много за изчерпателната информация Sonda .Научих нещо ново за тойотовите двигатели .До сега съм имал 70 с 2.4 и в момента съм с 70 3.0 1Kz .
        Но гледам един пикап 75 но се оказа че е с този 3В мотор 3.4 ,а не първоначално както ми казаха с 3.5 1PZ.
        ​Според теб ако купя 4.2 1HZ ще стане ли захващането към скоростите, или ще трябва друга камбана /фланец/?
        Благодаря предварително !

Коментар

• didooo
          didooo коментира
          Редактиране на коментар
          75 , ако ти е в бюджета ....взимай ,с къвто ще да е двг .
          3В си е мн добър , ако не излизаш на магистрала . То същото важи и за 1HZ...

Първоначално публикуван от Sensation Преглед на мнение
        Благодаря ти много за изчерпателната информация Sonda .Научих нещо ново за тойотовите двигатели .До сега съм имал 70 с 2.4 и в момента съм с 70 3.0 1Kz .
        Но гледам един пикап 75 но се оказа че е с този 3В мотор 3.4 ,а не първоначално както ми казаха с 3.5 1PZ.
        ​Според теб ако купя 4.2 1HZ ще стане ли захващането към скоростите, или ще трябва друга камбана /фланец/?
        Благодаря предварително !
        Смятам, че със сигурност ще трябва преправяне на прехода към скоростите, и на захватите на мотора и подмяна със съответната периферия...Такава кола има фабрично с 1HZ, който австралийците заменят с 1HD-T, и са много доволни поради повечето мощност / 131 срещу 167к.с/. Други го заменят с 12H-T, барабар със скоростите- още по-здрав и легендарен мотор, трансмисията остава. Но....и двата турбомотора са ок. и над 10к., ако изобщо се намерят, и отделно последваща ревизия, която е още немалко...Евентуално може да се намери като по-достъпно и бюджетно 1HZ, за който питаш. Все пак...огледай за HZJ75 или 79, труднонамираемо тук и наоколо...
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Много благодаря за полезните съвети и информация!Здраве и благоденствие ти желая през новата година 🍀

Коментар

• sonda
            sonda коментира
            Редактиране на коментар
            Благодаря, друже. Радвам се, че помогнах с каквото знам. Жив и здрав и ти, и да откриеш машинката, която ти е на сърце, каквато и да е тя!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X