Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за лексус NX

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за лексус NX

Здравейте!
    Притежавам ЦРВ 3серия, но поради натрупаните много километра , се оглеждам с какъв Сув да я заменя. От много години карам само японски автомобили и мерцедеси. Бюджетът е 30х Евро максимум, търси се сув до 5г и под 70х км. Въпросният Лексус ми го предлага бащата на мой колега, NX300 хибрид. Нямам представа от марката и модела, с изключение на това че четох че е много сходен с Рав4, което незнам дали е зле или добре. Притежавам и Рав4 от 2009г и от който общо взето не съм доволен. Хондата е много по качествения явтомобил, поне според мен. Конкретният Лексус е 2019г, на 68х км, и 28500евро.Какво мога да очаквам от него. Друг модел да препоръчате, като алтернатива.
    Поздрави!
    Васил.

​​​​​​П. С. Последно време стана модерно да се пише, че този или онзи питаш е Бот. Е аз не съм.

Нищо конкретно не мога да ти кажа за NX-а. Предполагам го продава на по-малко от половината цена за която я е купил.
    Обаче за 30к Евро СУВ втора ръка е абсолютно безмислено, особено след Ковид и войната и т.н. цените на коли втора ръка на малко километри и относително нови се доближават на цената, на която са купени. С други думи с 20-25% горница и ще го изкараш от шоурума. А както се казва - по хубава кола от новата няма! Е най-вероятно няма да е Хонда, но защо не Киа Спортидж, като цяло гаранцията е достатъчна, за да си осигуриш спокойствие за достатъчно време.

Още нещо от личен опит - хибрида е икономичен на градско и смесено каране, за дълги пътувания, с продължително вискока скорост харчат или много или адски много, според зависи от марката и модела.

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Да се сравнява Лексус с Киа малко нещо, май.....
      Личното ми впечатление от нова Киа за 70 бона от магазина сравнено с античния 15+ годишен Лексус на жената далеч, далеч не беше в полза на Кията.

Благодаря за отговора, така или иначе въпросният Лексус вече е продаден. Лошото е че за 25% отгоре на обявения бюджет, или казано 37-8хил Евро няма нищо ново което да ми допада. Ново ЦРВ започва от 48хил, голо на пушка. Добре оборудвано, поне 55. Харесвам и Мазда сх60, но и тя от 50нагоре. За немските няма да коментирам, там няма нищо под 50хил Евро. Незнам дали е нормално, на Рав 4, на 1г и половина и на 29х км, искат пари като да го взема ново от магазина, но сигурно с година чакане. Корейските още не съм ги гледал, не съм притежавал и нямам никакво мнение за тях.

Коментар

• noname12
      noname12 коментира
      Редактиране на коментар
      Ако искаш виж Кодияк - на години ще се впишеш, но на километри едва ли!
      По една или друга причниа и аз се отървах от европейските си автомобили /остана ми един все пак/, но това е дълга тема!
      Средата на миналия месец сменях маслото на RAV4 Hybrid 2023г и в ТМ Ауто имаше доста RAV4-ки - мисля, че бяха купени и върнати в България. Имаше няколко автовоза и и вкарваха доста коли, но може би най-вече CH-R от други представителства от ЕС. Та RAV4-ките бяха и чисти бензинки и хибриди, гледай да не е само с предно. Зависи коя година са, но има такива с 10 годишна гаранция.
      Ако все още не си се отказал от Тойота окончателно, то задължително отиди на място, тъй като добрите предложения изобщо не достигат до обява. Да не говорим, че преди две години от там имах оферта за върнат Хайлукс, която още няма аналог на пазара, но всичко е въпрос да оцелиш правилния момент.
      Затова ти споменах и Спортидж, тъй като имам двама познати с такива, които са и добре оборудвани и са доволни - единия с дизел, другия с бензин. Отделно и цените за поддръжка са доста по-поносими от на Европейските аналози.
      Кашкая е по-компактен и колко е Японски не е ясно.
      Ако мога да те окуража за чисто нов, смятам че като теглиш чертата в много случаи излиза по-изгодно отколкото за много нов на малко километри. Единствено си направи някаква сметка за застрахоките, че са си сериозно перо!

Знам че чисто нов автомобил, е може би най доброто. Взимал съм два до сега, Е класата все още е в семейството, но не ми се влиза в разни лизингови схеми, затова смятам да се придържам към бюджета. Живея в Германия, и автомобила ще се взима от тук.

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Балдъзата кара NX300 2018-19г. До сега само кара. Изпуснал си приказна сделка. Не съм сигурен, дали на пазара в момента има кола за тия пари, която да може макар приблизително да се сравнява с Лекса. Ако е с по-високо ниво на оборудване, то със сигурност няма.
      Преди 30тина години и аз се подведох по приказката за "новата кола", без да се усетя, че я е казал Форд когато още не е имало Лада, Кия, Велик Дувар и пр. Купих си нова Нива. Разбрах колко съм сгрешил само след 1 месец. Продадох я и си купих стар Вранглер..... и му теглих една дълга на другаря Форд.

Китайците идват. Geely се вписва идеално в бюджета. Когато на мен ми дойде времето да сменям, ще отида на тест-драйв и после ще решавам.
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от vasil lazarov Преглед на мнение
      Здравейте!
      .... Притежавам и Рав4 от 2009г и от който общо взето не съм доволен.....
      Извинявам се, че не е по темата, но би ли споделил, какви проблеми имаш с Рав4?

Коментар

• vasil lazarov
        vasil lazarov коментира
        Редактиране на коментар
        Може би и аз не попаднах на читав екземпляр, но постоянно нещо се ремонтира. Взех я от първи собственик на 176х км, сега е на 230х км, и със сигурност си удвои покупката цена. Сменявах дюзи, рециклирах турбо, и постоянни дразнещи проблеми и мигащи лампи. ЦРВ то го взех на 72х км, сега е на 335х км. Проблеми НУЛА. Само обслужване и каране, на 210х км смених верига, реално без да има нужда. Хондата се кара леко и се усеща като лека кола, върви доста повече и гори 2 литра дизел по малко. И двете са лошо обезшумени. Казват че Рава има по добро 4х4,но на мен възможностите на Хондата са ми напълно достатъчни.

Имаше промоция за NX у Немачко, за 299 € на месец, за FWD варианта, без първоначална... Почти съжалявам, че не го яхнах. Ама, чакам Baby Land Cruiser-a, догодина... Че гОулемия нОго гОулем чут...
      Гилита-Милита, Козяци-Кодиаци и т.н. тва не го разбирам, нЕма и да се мъча...
      Иначе за инфо, Ярис Кросса ми гори 4.5 л./100 км.
      NX- а ще е към то 6 л.
      та такивамитиработи...

Коментар

• noname12
        noname12 коментира
        Редактиране на коментар
        Едни казват, че ще има Baby Land Cruiser, други за нов FJ, пък някакви теории има, че ще е на базата на Hilux Champ. Докато не го покажат официално от Тойота ще е - Очаквайте неочакваното!
        250-ката я разгледах онзи ден в ТМ Ауто и според мен си следва концепцията на Предо-то. Гледам че отнася яко хейт в нета, но за мен си е номер едно! Важно е да знаеш за какво е ще я ползваш. Единствения минус според мен е, стойността и никак не е ниска. Така че ако има платформа, която има потенциал за проходим автомобил и е поне с 20-30% по-ниска цена, би било чудесно!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X