Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преден диференциал на Тойота ЛК 100 4.2 Д

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преден диференциал на Тойота ЛК 100 4.2 Д

Здравейте момчета, замина ми касетата на Преденият диференциал на Тойота ЛК 100 4.2 Д . Някой имал ли е подобен проблем и ако може да помага.
    Модела е 41110-60801

Здравей колега!Нямам такъв Крузер, но ми се ще да понауча за модела.Какво се случи за да замине касетата и как разбра че е точно тя?А също дали се е случило сега, докато колата е твоя собственост или е нещо от преди, което сега се е проявило?Номера на частта който си дал е за целия диф (4.10), не само за касетата и е слаган на Крузери с HDFTE и с UZ-FE двигатели.Ако не може да се ремонтира, нямаш много варианти освен втора ръка без гаранция или нов на едни яки пари +транспорт+мито+ДДС,
    та още по-яки стават парите.
    Със здраве и успех!
    Мето
    1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

41110-60801 Toyota OEM Genuine CARRIER ASSY, DIFFERENTIAL, FRONT | eBay
      номер за целия диф е това , както спомена Мето
      Обикновено заминава короната и пиньона . Колко си сиг.,че ти трябва касетата ?
      TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Тези дето Didooo е поствал са в ЕС и няма да има мито+20%ДДС, но могат да те одерат с транспорта от Испания.Провери цена от Люцкан или виж тези тук
      избирайки този за по-малките пари от Емиратите- https://www.amayama.com/en/part/toyota/4111060801

Коментар

Проблема се реши благодарение на Тошко от Враца уникален човек знаещ почти всичко за Тойота. Имаше преден диф. изпрати ми го и всичко си дойде на мястото. Внася коли и части за почти всички модели на Тойота. Във времето докато търсих по моргите и обявите вече му бяха звънели прекупвачите но той се оказа железен, препоръчвам го с две ръце.
        Намерих нов в Япония за 1800 долара и рециклиран я Англия за 800 паунда , и в Полша имаше един но със счупен зъб на короната.
        При мен короната и пиньона за здрави но сателитите са струшени.
        Не знам как е почнало при мен е от около година и съм го карал само почти извънградско но си се чуваше при завиване на пълен леко чаткане.
        Сега има за продаване преден диф за продаване без сателитите.
        Ще кача снимки по късна ако има имтерес.

Коментар

Коментар

Taseto, благодаря за отговора, а и снимките помогнаха доста!Но ще падне мислене как точно се е получило.Понеже вече си го свалил и отворил, имаше ли метални частици в маслото и/или по-големи парчета по магнита на пробката и по карантиите?Ако не сега, когато си го правил преди и си разбрал за сателитите.Или са ти го продали с прецакан диф, но измит, почистен и със сменено масло.
            Може да ти се стори странно, но брои ли короната и пиньона на този строшения, на купения от Тошко и брои ли предавателното число на задния диф?За да преброиш пред число на задния, няма нужда да го отваряш, а го правиш чрез въртене на гума и броиш на фланеца, за който се закача кардана.
            Щото нещо ме човърка...
            Мето

Коментар

Мето , джипа е на приятел карали са го във фирмата му като служебен автомобил , остави ми го да го ползвам преди около осем месеца. Говорил съм с него не е сменял дифиренциал и не е ремонтирал.Не със бил в сервиза като го отвориха но майстора си разбира, основно джипове ремонтира.Той ми каза за числото и той си се говори с Тошко и прие и огледа новия диф. Каза ,че по нов като изпълнение с четири сателита но това даже било по добре.

Коментар

Благодаря, това е достатъчно!Да, с 4 сателита е по-здравото изпълнение на касетата.
                Със здраве да го караш и без други такива проблеми!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X