Здравейте колеги, преди около 2г. бях натоварил доста багажи и тогава го направи за пръв път, не искаше да вдигне от нормална на високо ниво. На двугият ден обаче всичко беше наред. Миналата година реших да сменя предните амортесьори след което смених и задните, както и тампоните и почити всичко по ходовата част. След около месец започна много често да се случва следното, както си карам на нормално ниво, пада на ниско, всъщност показва че е на ниско но като я погледнеш е на нормално, опитвам да я вдигна на високо но не може или пък тръгва да вдига стига до някъде и пада,освен това стой на една страна разликата между ляво и дясно е 3см.. Тази сага продължава вече половин година, къде ли не я мъчехме и не става, купих нови датчици комплект три бр. сменихме ги и пак същото. налягането отпред го нагласиха на 6 и нещо, колкото е нормалното, но отзад е около 10 и малко отгоре(високо), друго което ми прави впечатление, когато е празна отзад вдига , но има ли багаж не може в багажника има шкаф с разни неща и инструменти, два хладилника , също така съм с метална броня на която имам туба за гориво, канта с вода и резервната гума от другата страна. Моля за съвет и помощ. Виждам, че някой от вас ползват диагностика techstream, бихте ли споделили мнения
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с окачването на Toyota 100 4.2 98г.
Свий
X
-
Без диагностика е загубена и обречена кауза. Дизеловата тойота не е на OBDII, ползват тойотското M-OBD, което има минимална съвместимост с OBD - T на антифриз, на входящ въздух, налягане на турбо, обороти и г/д толкова. Обикновените диагностики, като ELM-ове и т.н. не могат да прочете дори обикновени грешки.
Някои версии на Launch я четат, но са цифра.
Най-лесно и сигурно - Techstream - има ги в алито, има и в олх, около 70 кинта.
Без да се прочетат грешките и текущите параметри на системата (височини и налягане) всичко е напразно.
4те сензора оригинални са към 1200лв, обикновено им няма нищо до към 400 000км. След смяна се регулират къде е 0см.
Амортисьорите не са амортисьори 0 вътре са практически кухи с по някой и друг клапан. Функцията на амортисьор я изпълняват сферите, които са напълно аналогични на ситроенските.
По всяка вероятност "амортисьорите" са сълзяли и майсторът ти е казал, че са протекли и да ги сменяш - не протичат, освен ако не изгният от ръжда. Сълзенето се получава, когато налягането стане твърде високо - най-вероятно трябва да се натегнат торсионите. Това ще оправи и полягането на една страна.
Задължително се чете първият пост от тази тема, ако трябва с Google Translate и се изпълняват всички стъпки - https://forum.ih8mud.com/threads/the...place.1211999/
След като е прочетено и са изпълнени стъпките може да помогна повече. Без да е минато по стъпките от тази тема има само да се гадае.
- 2 likes
Коментар
-
налягането отпред е 6.4, но отзаде около 10Мpa, затова пеших да поръчам подложки 30мм. за пружините. Мисля, че това трябва да е първата стъпка , зада може да се вдигне до HI и да мога да измеря правилно деленията в казанчето. Бихте ли ми препратили сайт от където мога да поръчам techStream, и кой модел, коя версия
Коментар
-
Следя темата за Техстриима .
От два дни съм с кабелче за 80лв от ОЛХ. Продавача , освем диск с техстрийма (нямам де да си го завра ) , ми даде и линк с програмата . Това не ми бе достатъчно .
Следвах стъпките ,описани в Ih8mud , в тема как да техстриим за 5 минути . Закачих се за колата , скоростта е ултра бавна , програмата забива . За два часа игра ,все още нямам обяснение , дали кабела е грижата , или версията на програмата (освем , че е нередовна) .Дали не ми трябва някоя по-дърта версия ,щото и баба ми е пълнолетна ? Най-вероятно е съвкупност от двете злини . Все пак се видя колата , с грешките по нея ( тия които погледнах, щото опциите за настройки са безброй , луда работа ). Ще продължа борбата , някой слънчев ден . Пишете и за вашите успехиTLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE
Коментар
-
В Тойота форума е разисквано на дълго и широко, не с всеки кабел четенето на живи данни е ОК. https://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=13244
Коментар
-
Версията на кабела има значение за по-нови коли (примерно след 2008-2010, не помня много добре) - 2.0+ трябва, за да може да се пише при тях в ЕКУ-тата. Ние с дъртозите можем и с 1.4.х, който е по-масов.
Програмата е бавна и тромава, да. Ако следваш инструкциите с вируталното ХР от калния форум - с него върви супер зле. Нормално Techstream е бавна програма, но не забива и крашва.
Конкретен кабел не мога да препоръчам, като цяло всичките работят, по-трудното е да се намери комбинация от инсталатор, крак и драйвер, които да сработят
Качвам версията, която ползвам - https://drive.google.com/drive/folde...usp=share_link Инсталира се от .exe-то там където то си иска, после се пуска с .lnk файла и работи. За драйвера за кабела не съм сигурен, дали е правилния, че съм запазил няколко, кажете ако не стане с този.
На дъртите тойоти комуникацията е по изключително бавна серийна връзка. На екран като AHC, например има 3-4000ms забавяне на данните. Пише го долу в ляво в статус бара.
От иконката с двете червени кръгли стрелки пак някъде долу ляво може да се направи списък с полетата, които ви интересуват. При окачването обикновено са Front/Rear/Acc Pressure за наляганията, SLCA, SLFG, SLRG - за да се види кога отваря соленоида на акумулатора, предния или задния мост, FL, FR, RR Height за височина отпред ляво, дясно и отзад.
Тогава забавянето е около 0.6-0.7 секунди.
- 1 like
Коментар
-
оказа се че задните пружина са омекнали с годините и затова налягането отзад е толкова голямо, разрових се и се оказа че за моят модел по каталог пружините са два модела, като разликата между им е в дължината - 3 см.. Едните са 455мм другите съответно са 485мм, другият вариант са пружините King AHC KTRS 79 . Въпроса ми е тези 3см. разлика са за да се ползват по-дългите пружини когато е по-натоварена колата или нещо друго.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар