Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздатка на TLC 80

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Раздатка на TLC 80

Въпроса ми е към колеги които имат ТЛК 80
    Когато вдигнете едно предно колело и включите на скорост, колата тръгва ли или се завърта колелото. При мен тръгва и явно имам проблем. 80-та е 97г.
    В А Р Н А О Ф Р О У Д 4-6 май 2018 - ТO THE LAST BREATH...
    TLC-80 1HD-FT

До: Раздатка на TLC 80

Уважаеми колега, явно не сте чели книжката..., а тя е полезна... На всички Тойоти 80 (почти всички) след 1992-3г. раздатъчната кутия е с вискомуфа така че при нужда да прехвърли мощност на другият мост... Уникална екстра, малко автомобили го имат... Работи перфектно, няма никакви проблеми с надеждността...
    VPetrov.photography

Коментар

Току що катерихме и нашата 80ка по рампата и аз се пулих какво става

Коментар

Благодаря ти Венци за бързия и точен отговор. Утре я сглобявам и я качвам

Ходих в Toyota и ги питах за проблема който явно не е проблем. Там ме гледаха като гръмнати. Въобще не са чували за такава муфа. Питаха ме дали аз съм я слагал тази муфа. Пълен цирк. Дадох им номера на часта и започна едно чудене и ми казаха че въобще не знаят за какво става въпрос и никой в тяхната фирма не може да ми отговори на този въпрос. Не знам какво да ви кажа .Направо съжалявам за фирмата Тoyota в какви ръце е попаднала във Варна
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 02-09-09, 18:15. Причина: 2 последователни публикации
        TLC-80 1HD-FT

Коментар

А заради тая муфа трябва ли някакво специфично масло или да си я карам с 75 90
          TLC-80 1HD-FT

Коментар

На мен ми се наложи смяна на едната от бронзовите втулки в кожуха на лява предна полуоска.Качихме колелото без да завием капачката-за да преместим камиона -нарочно включих на скорост....нищо не се получи-колата не върви само с 1 незацепено колело-пуснах блокажа на раздатката-почна да вие и го изключих.Тaка ли трябва да бъде.ТЛК HDJ-81, '92 автоматик,блокаж само на раздатката.

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
              На мен ми се наложи смяна на едната от бронзовите втулки в кожуха на лява предна полуоска.Качихме колелото без да завием капачката-за да преместим камиона -нарочно включих на скорост....нищо не се получи-колата не върви само с 1 незацепено колело-пуснах блокажа на раздатката-почна да вие и го изключих.Тaка ли трябва да бъде.ТЛК HDJ-81, '92 автоматик,блокаж само на раздатката.
              Когато едното не е зацепено,по-лесно е да превърти дифа отколкото да тръгне,след като го блокираш трябва да тръгне,освен ако и едно от задните колела не е във въздуха.
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Колата НЕ тръгва с една развита капачка,не мога да блокирам дифа,понеже НЯМА блокажи на диференциалите,само на раздатката(cent.diff.lock).Колата си е фул-тайм 4Х4.

Коментар

Колата НЕ тръгва с една развита капачка,не мога да блокирам дифа,понеже НЯМА блокажи на диференциалите,само на раздатката(cent.diff.lock).Колата си е фул-тайм 4Х4.
                  Така де,за централния диф говорим.
                  ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Колата НЕ тръгва с една развита капачка.
                    Принципно трябва да тръгне ,ако включиш блокажа на раздатката......
                    при мен е точно така,като искам да карам само на задно. сменил съм предните капачки с ръчни хъбове,като ги освободя и включвам централния диф. така предния кардан си се върти,но колелата не и цялото усилие отива към задния мост. после като искам ,слизам връткам хъбовете изключвам центералния блокаж и съм пак фулл-тайм
                    може би има разлика в това дали е ръчна или автоматична трансмисия,а и вискомуфата на централния диф може да играе роля в това..!?
                    TЛК 80-4.2ТД
                    ТЛК 73-2.4ТД
                    ...................

Коментар

Предния кардан си се върти винаги заедно със задния-хъбовете са си обикновени капачки като на ГАЗ-69 и стар УАЗ-там ги сменяха за фул или парт.При тази раздатка при само една капачка развита колата НЕ върви.Не вярвам да има дефект-иначе си работи и двойното и блокажа,както и бавните.Автоматична кутия А442F.

Коментар

NO ANSWER???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X