Привет колеги, протече ми семеринга от долу при хебела, та въпроса ми е сменява ли се на място или се сваля кутията и се разглобява, ако може и номер на семеринга.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Семеринг кормилна кутия 4runner 2.4 td 2lt
Свий
X
-
Здрасти колега!Освен ако не планираш да се разделяш скоро с колата, според мен е по-добре да свалиш и разглобиш кутията.И основната причина да мисля така е, че след толкова години/километри много вероятно е на вала да има канал и ще се наложи да прешлайфаш семеринга за да легне по-навътре по вала за да избегне този канал.В допълнение мисля, че е добре да смениш всички уплътнения(семеринги и О-пръстени)вътре, за да не се занимаваш пак след малко време.Тойота има ремонтен комплект уплътнения за тази кутия(04445-35020, все пак провери номера)а ако не можеш да го намериш като комплект, може би поотделно да се продават тези семеринги и пръстенчета.Драсни два реда тука да видим как си се справил.
Със здраве и успех!1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ
Коментар
-
Днес свалих семеринга на него пишеше BE3021E което го намерих като размер 36х44х5 и го поръчах. След като го свалих не изтече нищо, което ме навежда на мисълта че налягането го държи О-пръстена и тефлоновия пръстен, който се монтира в него. Под тях стой шайба и зегерка и най отдолу е семеринга. Поръчах въпросния О-пръстен и тефлоновия но ще дойдат около 08.03., а дотогава ще сложа един семеринг само да пробвам дали ще тече докато дойдат. А предполагам че ще трябва да се свали кутията, доста са навътре уплътненията и ще е играчка на място. Като пристигнат ще пиша , а дано съм поръчал и правилните номера 90562-31002, 90301-33002, че малко се съмнявам
Коментар
-
Долу високо налягане нямаш. Просто уплътнения са. На двата чишита кутии, които съм виждал разхвърляни, все си е така. И O-пръстена и семеринга държат просто да не протече. Башка дето има и защита, дето ти наричаш прашник. Всъщност е маханична защита на най-външното ъплътнение. Някои имат и някаква форма на челен семеринг между рамото и корпуса, вътре пълно с грес (гъста, бяла обикновено, Bardahl продават такава, калиева ли беша, калциева ли...).Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vladimir1948 Преглед на мнениеКато свалих семеринга не изтече нищо, утре идва и слагам новия и ще кара така докато протече и тогава ще сменявам другите.
Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнениеДа не забравиш да налееш масло на кутията.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар