Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Семеринг кормилна кутия 4runner 2.4 td 2lt

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Семеринг кормилна кутия 4runner 2.4 td 2lt

Привет колеги, протече ми семеринга от долу при хебела, та въпроса ми е сменява ли се на място или се сваля кутията и се разглобява, ако може и номер на семеринга.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2E16C38D-9E30-4218-A215-2767AA376FC9.jpeg
Прегледи:257
Размер:656.7 КБ
ID:6912953 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:FEBDD88E-43B5-4BCD-8662-351E549D4772.jpeg
Прегледи:249
Размер:277.9 КБ
ID:6912952 Здрасти колега,

това трябва да е семеринга, който търсиш.
    Номер 9031036002.
    Поздрави!
    TLC LJ70 2LT
    Mitsubishi Pajero II 3.0 V6

Коментар

Благодаря, четох по руските сайтове и се оказва че тоя семеринга е само празник, зад него има тефлонов пръстен монтиран в О-пръстен и демек те държат налягането. Та ще е бая играчка на място да се сменяват без да се свали кутията

Коментар

Имах предвид прашник, и най се монтира на обратно с пружинната на вън

Коментар

Струва ми се, че или превода ти куца или си чел нечии глупусти. Колегата ти е писал кое е за смяна. Та ако можеш да смениш семерингата на място, сменяй я и си свиркай.
          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Така ще е, това първо ще направя пък после ще си покаже

Коментар

• kameno karp
              kameno karp коментира
              Редактиране на коментар
              Точно тая семеринга може да я вземеш и от кварталната железария. Та каквото извадиш, вземаш му размерите и...

Име:9FF2760F-FA48-4B88-BD7C-A01F59251602.jpeg
Прегледи:221
Размер:412.0 КБ
ID:6912985 Възможно и този семеринг да ти трябва също. Без да се свали кутията и разглоби, само можем да гадаем кое е заминало и каква е причината да потече масло.

Име:DD12FDFE-AA72-415E-938F-8DD66492FE71.jpeg
Прегледи:240
Размер:534.8 КБ
ID:6912984
            TLC LJ70 2LT
            Mitsubishi Pajero II 3.0 V6

Коментар

Здрасти колега!Освен ако не планираш да се разделяш скоро с колата, според мен е по-добре да свалиш и разглобиш кутията.И основната причина да мисля така е, че след толкова години/километри много вероятно е на вала да има канал и ще се наложи да прешлайфаш семеринга за да легне по-навътре по вала за да избегне този канал.В допълнение мисля, че е добре да смениш всички уплътнения(семеринги и О-пръстени)вътре, за да не се занимаваш пак след малко време.Тойота има ремонтен комплект уплътнения за тази кутия(04445-35020, все пак провери номера)а ако не можеш да го намериш като комплект, може би поотделно да се продават тези семеринги и пръстенчета.Драсни два реда тука да видим как си се справил.
              Със здраве и успех!
              1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Днес свалих семеринга на него пишеше BE3021E което го намерих като размер 36х44х5 и го поръчах. След като го свалих не изтече нищо, което ме навежда на мисълта че налягането го държи О-пръстена и тефлоновия пръстен, който се монтира в него. Под тях стой шайба и зегерка и най отдолу е семеринга. Поръчах въпросния О-пръстен и тефлоновия но ще дойдат около 08.03., а дотогава ще сложа един семеринг само да пробвам дали ще тече докато дойдат. А предполагам че ще трябва да се свали кутията, доста са навътре уплътненията и ще е играчка на място. Като пристигнат ще пиша , а дано съм поръчал и правилните номера 90562-31002, 90301-33002, че малко се съмнявам

Коментар

• kameno karp
                  kameno karp коментира
                  Редактиране на коментар
                  Остави това налягане, такова в кутията няма. Масло има ли?

Ако след семеринга е сухо, сменяй го само него и карай.
                Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
                Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Като свалих семеринга не изтече нищо, утре идва и слагам новия и ще кара така докато протече и тогава ще сменявам другите.

Коментар

Да не забравиш да налееш масло на кутията.
                    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Долу високо налягане нямаш. Просто уплътнения са. На двата чишита кутии, които съм виждал разхвърляни, все си е така. И O-пръстена и семеринга държат просто да не протече. Башка дето има и защита, дето ти наричаш прашник. Всъщност е маханична защита на най-външното ъплътнение. Някои имат и някаква форма на челен семеринг между рамото и корпуса, вътре пълно с грес (гъста, бяла обикновено, Bardahl продават такава, калиева ли беша, калциева ли...).
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Vladimir1948 Преглед на мнение
                        Като свалих семеринга не изтече нищо, утре идва и слагам новия и ще кара така докато протече и тогава ще сменявам другите.
                        Много е вероятно почти веднага да протече.
                        Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                        Да не забравиш да налееш масло на кутията.
                        Маслото го сипва хидравличната помпа.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Масло си има, аз го хванах на втория ден, като спра и после е омаслило колкото монета от левче. Утре съм почивка и слагам семеринга

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X