Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LJ-70 "размисли" за съединител...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• LJ-70 "размисли" за съединител...

От около месец ми прави впечатление,че като поразтрия по-енергично возилото,независимо градско,или извънградско скоростите започват да се включват по-твърдо,а не "мазно",като дори не влизат хубаво докрай,с изключение на пета.Дори при яки неравности трета и четвърта се самоизключват,ако отпусна газта.След известно почесване по кратуната стигнах до извода,че вероятно съединителя е "пътник",и попревърта(което не усещам),от което загрява и ефекта му намалява?Вие какво мислите?Днес се прибрах от Приморско и карах по-бавничко,и по-плавно и нямаше проблем...
    Маслото е сменено със синтетика 75/90.Или помпата на съединителя да се ебава...?Спирачната течност също е сменена и за 5 месеца няма грам загуба...
    много автомати-слаби резултати!

До: LJ-70 "размисли" за съединител...

На мен ми намирисва на проблем в кутията а не в съединителя

Коментар

Първоначално публикуван от Мариян Маринов Преглед на мнение
      На мен ми намирисва на проблем в кутията а не в съединителя
      не знам...!прави го само,като загрее двигателя(демек и скорости,раздатка...),и ако се кара по-енергично,но не и душмански,де!
      ще се ходи на майстор,ама кой ще е,какъв ще е...?та затова реших да попитам тук преди това.

Коментар

Варианти те за тебе са 2 Митко фулда и Тони това са хората TOYOTA

Коментар

тъкмо за Митко си мислех да му звънна утре!На Тони не знам телефона-дай ми го тук,или на ЛС,ок?
          Благодаря предварително!

Коментар

Съединителя до последно се държи и след това изведнъж се смачква. Не приплъзва и всичко си е ОК. Имам вече опит с 2 смазани
            BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

Коментар

Скорости....
              Най - вероятно има аксиална хлабина на опорните лагери на някой от валовете - затова изключва при подаване и/или отпускане на газта - целия вал се измества аксиално, което води до изключване.
              Без ремонт нема да минеш. Дано намериш точните хора.
              Успех!
              Don't hunt IF you can't kill
              първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Благодаря на всички за отговорите!
                Всъщност изключването на някои скорости,и затрудненото им включване го направи само веднъж-в Бургас на връщане от Приморско-скъса ми нервите!И защо затрудненото включване се получава само при добре загрял двигател(респективно и скор.кутия)Абе да не би маслото да е менте,и като позагрее вискозитета му да се скапва?От неделя досега в Софийско градско двеста километра няма проблем....а,де?Ако се кара плавно и по-полека също няма грижи...
                Че ще се ходи на специалист е ясно-само да остане време-парЕ има!

Коментар

Чакай! Трудното включване и самоизключването са два ОТДЕЛНИ проблема, нямащи общо помежду си.

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
                    Чакай! Трудното включване и самоизключването са два ОТДЕЛНИ проблема, нямащи общо помежду си.
                    Сигурно е така-вярвам ти!
                    Ще се запознаем най-накрая,май...!

Коментар

Точно така (за София, а и не само) + Гого Флекса.

Коментар

Здравейте,
                        Както е редно споделям решението на проблема.Какво се оказа...
                        Преди около месец най-накрая намерих време и отидох при Митко-Фулдата,който ме попита какво масло по API съм налял в скоростите-трябвало да е GL-4,а не GL-5!А,де...?Добре,че не бях изхвърлил опаковките,та като ги разгледах се оказаха API GL-5!В "ОМВ" намерих такова масло-75/90 за 16лв./л.,и го смених.След десетина дена експлоатация определено мога да кажа,че има разлика,за което благодаря на Митко!Ще намина да го почерпя!
                        Такива ми ти работи,колеги-не всичко е визкозитета!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X