Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лоша миризма от вентилационната система

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лоша миризма от вентилационната система

Здравейте,
    отскоро съм собственик на RAV 4 2007 година. От известно време при първоначално стартиране на автомобила от вентилационната ситема излиза отвратителен на миризма въздух. При включане климатична система ( А\С) нещата се оправят , но ако се изключи климатика отново мирише. Смених филтър на климатика и третирахме със спрей ( сервиз тойота ) , но ефекта не е много добър . Лошата миризма остава. Моля за съвет - какво да направя за решаване на проблема.
    Последно редактирано от Kalofereca; 14-08-09, 08:18.

До: ЛОША МИРИЗМА ОТ ВЕНТИЛАЦИОННАТА СИСТЕМА

Ако имаш достъп разгледай да не се е зародила нова форма на живот върху радиатора на климатина в купето.
    При включен климатик капе ли конденз под колата?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
      Ако имаш достъп разгледай да не се е зародила нова форма на живот върху радиатора на климатина в купето.
      При включен климатик капе ли конденз под колата?
      Да капе , мисля нормално.

Коментар

Най-лошият (но най-ефетивен) вариянт е пълно разглобяване на въздуховодната система....
        Виждал съм такава с умряла мишка вътре и друг начин да се изчисти смрадта няма Не те обезкуражавам, просто ако са гъбички и плесени по изпарителя на климатика мирише по един начин, а ако е Мишон ......
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Най-лошият (но най-ефетивен) вариянт е пълно разглобяване на въздуховодната система....
          Виждал съм такава с умряла мишка вътре и друг начин да се изчисти смрадта няма Не те обезкуражавам, просто ако са гъбички и плесени по изпарителя на климатика мирише по един начин, а ако е Мишон ......
          Мишока знам как мирише ( ), вероятно става въпрос за гъби и плесени. Дано да има подходящ спрей.

Коментар

Най често това става от стар филтър на вентилацията към купето (поленов филтър). Виж къде е и го смени.
            LZ1AIV

Коментар

не е от филтъра-той няма нищо общо въпреки широко разпространената заблуда,че със смяната му миризмата ще изчезне.
              когато изпарителя на климатика не се подсушава добре след използването му той си остава много дълго време мокър,от което се завъждат смрадливи бактерии,които освен всичко друго и никак не са полезни!майката му е да се стигне до питата на изпарителя(която задължително е на най-трудно достъпното място)и да се полее хубаво с анти-бактериален спрей за климатици-друг начин няма!не всички марки такива спрейове са ефективни,и с маркучлетата,които се продават с тях е абсурдно да се стигне до питата,колкото и да се завират навътре!
              бях писал преди,че "измислих" начин,като изпръсках 3 различни спрея(белким един да е читав)на вкл. вентилатор,като пръсках отвън в отвора,от който се засмуква външния въздух.ефекта беше прекрасен,но след около половин час си прецаках моторчето на вентилатора(МВ-124/Е)-спрея се наби м/у оста и втулките му...
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                Най често това става от стар филтър на вентилацията към купето (поленов филтър). Виж къде е и го смени.
                Смених един филтър ( на климатика ).Този който се намира зад жабката - надявам се да е той.

Коментар

При мен смяната на този филтър се е оказвала достатъчна. Ако процеса е напреднал и не се отстрани миризмата , обади ми се на лично. Ще ти изпратя нещо.
                  LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                    При мен смяната на този филтър се е оказвала достатъчна. Ако процеса е напреднал и не се отстрани миризмата , обади ми се на лично. Ще ти изпратя нещо.
                    Благодаря колега, предполагам, че другата седмица ще имам резултат от вече предприетите мерки. Ако нямам напредък ще се обадя.

Коментар

При мен проблема се реши, след използването на спрей, който при включен на макс климатик,затворени прозорци и клапи за външен въздух, се поставя зад седалката на пътника и в продулжение на около 10 минути фъшка нагоре нещо си. Това се засмуква от вентилатора и минава навсякъде където може да са гадните бактерии.
                      Не помня марката му. Аз до купих от Автомания на България и Гоце Делчев.Около 18лв ми е спомена. После само забърсах стъклото на задната дясна врата.

Коментар

Използвал съм спрей на Нигрин, който се оставя да фъшка в купето при включен на макс климатик - ефекта е добър. Спрея се продава в Практикер, цената е към 18 лв. ако не се лъжа.
                        В Бриколаж се появиха и др. спрейове (не оня с пяната и маркучето) коита също се оставят да фъшкат в купето - тях не съм използвал.
                        Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Оказасе , че един приятел продава подобен спрей - италиянски AIRNET ( пяна ) 7.40 лв http://intertechnic.net. С негова помощ през вентилатора ( работещ на max ) и изключен климатик впръскахме по малко разтвор за да не прeцакаме вентилатора. Oставихме след това вентилатора да работи на Max 5-10 мин за да разкара добре пяната навсякъде. Засега резултата е добър.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalofereca Преглед на мнение
                            Оказасе , че един приятел продава подобен спрей - италиянски AIRNET ( пяна ) 7.40 лв http://intertechnic.net. С негова помощ през вентилатора ( работещ на max ) и изключен климатик впръскахме по малко разтвор за да не прeцакаме вентилатора. Oставихме след това вентилатора да работи на Max 5-10 мин за да разкара добре пяната навсякъде. Засега резултата е добър.
                            ??? Питаш за съвет или даваш акъл? Пяната къде отиде?
                            Явно съм много тъп. Ама не разбрах как унищожи бактериите в охладителя на климатика.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              ??? Питаш за съвет или даваш акъл? Пяната къде отиде?
                              Явно съм много тъп. Ама не разбрах как унищожи бактериите в охладителя на климатика.

Не давам акъл а споделям . Виждам , че има много мнения но малко решения. Пяната когато се впръсква при работещ вентилатор отива по посока на движение на въздушната струя, която преминава през охладителя. Има ефект но е временен - за съжаление.
                              Изглежда истинското решение е климатика да се спира 10-15 мин преди да се преустанови движението на автомобила, за да може охладителя да изсъхне.Има ли влага има и бактерии и гадни миризми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X