Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на rav4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на rav4

Здравейте
    харесъл съм 1/2 джипки Toyota RAV4 -тука в бг от тоя модел ,но желателно е да е автоматик/може и с ръчни скорости в краен случай, стига да ми хареса като цяло/ за да може и жена ми да го кара -че ще и е по лесно/бърка скоростите и няма усещане за двигател,да ги е..а и инструкторите/интересува ме какво да гледам като купувам и кои са най проблемните места.
    говоря за джипка GX -95/96г. примерно като този:
    http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...737&f1=details

До: Покупка на rav4

Псуваш инструкторите, че не са я научили да кара ръчка? А вместо да се заемеш да я донаучиш, ще я качиш на кола с десен волан?
    Зима иде

Коментар

Може и учебната кола да е била с десен.

Коментар

Колега каза

Първоначално публикуван от naz Преглед на мнение
        примерно
        И сигурно посочи линка само да видим модела, а не конкретната кола....
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Дано е така, че ще стане опасно.
          Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Като правиш тест на рава (карайки на първа или втора), даи газ рязко и след това отпусни газта пак рязко ,ако има някакво тропане гледай друг рав -тампони на дифа или нещо такова беше.(не се оправят чак толкова трудно) Общо взето по моите наблюдения това е една много надеждна кола и не прави проблеми .Ако зимаш английска гледай да е японски внос ,имат повече екстри климатици ,ел стъкла и тн .
            Последно редактирано от tododad; 10-08-09, 11:47.

Коментар

Първоначално публикуван от tododad Преглед на мнение
              Като правиш тест на рава (карайки на първа или втора), даи газ рязко и след това отпусни газта пак рязко ,ако има някакво тропане гледай друг рав -тампони на дифа или нещо такова беше.(не се оправят чак толкова трудно) Общо взето по моите наблюдения това е една много надеждна кола и не прави проблеми .Ако зимаш английска гледай да е японски внос ,имат повече екстри климатици ,ел стъкла и тн .
              Мерси колега
              Засега се спрях на автоматик и ще пробвам

Коментар

Ако е била на газ или метан мери компресия.
                Огледай хидравличната рейка за течове.

Коментар

Здравей naz, имам Рав 4 1997г. автоматик.
                  Много благодарна колица. За жена, си е направо перфектна.
                  Прави са колегите за тампона на диференциала. Слабо място е, ама е нормално за гума понасяща някакъв зор да си отиде за 10-12г.
                  Аз я карам с единия за смяна, но все отлагам. Малко е скъпичък, та за това.Ако си заслужава колата,но има този проблем, тампона е 300лв. оригинален от ТМ Ауто . Казах какво и е на мойта, така че.....ако не си намерил возило за половинката може да я видите, покарате и т. н.
                  Поздрави!
                  NISSAN PATROL GR Y61 (RD28ETI)
                  SUBARU OUTBACK H6 (EZ30D)
                  GSM: О887б97З79

Коментар

Първоначално публикуван от tododad Преглед на мнение
                    Колега tododad,
                    Първите Рав4 са само и единствено японски ( поне до фейслифта от 1998 ), за тях не знам на 100%, но при някой от детайлите им по окачването е спестено това-онова
                    NISSAN PATROL GR Y61 (RD28ETI)
                    SUBARU OUTBACK H6 (EZ30D)
                    GSM: О887б97З79

Коментар

ще може ли снимки и малко повече инфо на адрес:
                      nazco2002@yahoo.com

Коментар

Имал съм и автоматик и ръчка. Автоматика е готин, но малко тромав за 136-те коня. Има спорт режим и се реже доста, но съм направил и съпоставката с ръчните скорости, та знам как дърпа това двигателче. За сметка на това, автоматика е много по тих. При ръчката трябва да повишаваш глас за да те чуе събеседника. На разход са горе-долу еднакви - около 10 на 100. Както каза tododad, ако е с десен волан, търси такава, която е вкарана в Англия от Япония - ще познаеш по квадратния номер отзад (не е точно квадрат, но казвам за по ориентиращо). Той спомена и за тампоните - всички които съм имал за тропали така, струва 80лв. да се оправи и въобще не е нещо сериозно. Това е в общи линии, много здрави коли са, аз лично съм много доволен, пали на половин оборот, върви много, маневрена е, возията е добра, седалките адните падат и се оформя доволен багажник, хидравликата е добра, по-новите имат ABS, потдръжката не е кой знае колко скъпа, рядко се налага сериозен ремонт и т.н..

ААА, и нещо важно. Ръчните скорости са с копче за блокаж на диференциала. При автоматика, на мястото на това копче се намира копчето за "спортно" каране. И тук много ще кажат - автоматика няма блокажи - да, ама не, има - автоматични.

Коментар

Първоначално публикуван от ogitoBG Преглед на мнение
                          Здравей naz, имам Рав 4 1997г. автоматик.
                          Аз я карам с единия за смяна, но все отлагам. Малко е скъпичък, та за това.Ако си заслужава колата,но има този проблем, тампона е 300лв. оригинален от ТМ Ауто .
                          Поздрави!
                          Отиди, където рециклират тампони - мен ми взеха 50лв. и го направиха за 2 часа. Трудно се вади. Не помня и аз как беше реда, но ако тропа като даваш газ е един тампон, а ако тропа когато отнемаш е друг. Аз съм правил задните два, дето са на едно като подкова - 50лв. както споменах. А един майстор ме беше наплашил, че е тампон на кардана, че се поръчвало от незнам си къде, че струвало незнам си колко и се чакало 2 седмици, обаче било супер зор да се смени, аи покрай него, се прецаквали и много други неща. Така ми подплаши и един купувач, дето щеше да я взима.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X