Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4runner 2lt Шумен мотор

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Toyota 4runner 2lt Шумен мотор

    Здравейте, взех си 4runner с двигател 2.4 дизел 2lt. Като работи двигателя се чува много неприятен шум като чукане. От горната му част можеби. Направи ми впечатление че като карам и ако върна газта спира да чука докато не ми паднат оборотите и пак почва. Сякаш като му спра притока на гориво и спира. Пуши много черно и върви доста добре като за него. Но чука ето е ужасно. Гледах поне 5 клипа в ютуб които пак чукат така но за мен това не е нормален шум. И другото нещо е че през маркуч след казанчето на охладителната система е хварчала вода. Джамбазина е сменил капачка та... Радиатора има 3 4 пробойни. Карам си не загрява има хубаво парно.. Но я потормозих в една кал но не кой знае колко и се разхварча вода пак от този маркуч.. През това време стрелката ми не мръдна от средата. Някакви идеи?

  • #2
    Здравей колега!Явно обичаш да се занимаваш с проблеми, щом си го взел в това състояние.Според мен са няколко различни неща.Но това с изхвърлянето на вода/антифриз от преливника на казанчето е кофти.Накратко глава.Другите работи са инжекторна помпа/горивна смес, клапани, бутална група.С две думи сериозна работа по двигателя включваща и проверка на блока..
    Пак според мен, ако ще купувам кола, която в края на зимата, а и въобще, е пълна с вода, а не с правилния на цвят и мирис антифриз, просто я подминавам. Както и ако скобите на маркучите на радиатора не са оригинални, а винтови от бакалията за градинска техника.А в добавка и вътрешността на преливното казанче ако не е чиста и неопетнена като пионерска връзка, отивам на друга.
    Ако си решил да я държиш, отивай при сериозен човек да прегледа мотора и да планирате всичко по реда си.С разни дребни чалъми няма да стигнеш далеч.
    Мисля, че имаше тук колега, който скоро писа за спукана глава.Свържи се с него да те води при майстора му и пиши после какво сте открили.
    Със здраве и успех!
    1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

    Коментар


    • #3
      Ще го търся колегата. Просто вида на шасито ме подмами... Като чисто ново е няма даже и покафеняло никъде

      Коментар


      • metotem
        metotem коментира
        Редактиране на коментар
        Темата е Тойота TЛК70 с 2LT от колегата Pachev

    • #4
      Днес я вкарах за сваляне на глава и оглед на бутална група. Да видим какво ще излезе. Майстора се съмнява за повлякло бутало. Ще пиша като разберем какво е

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X