Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Твойта 4Рънър 90г-включва 4х4в движение

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с Твойта 4Рънър 90г-включва 4х4в движение

    Колеги,карам стара Тойота Рънър 90г,2.4тд,от София съм.В момента нямам 4х4,на морето в движение започна да го включва сама и започна едно стържене,страшно.Свалиха от пред капачките ,сега съм на един мост.Опитах се да я оправя,или поне да разбера какво става в Люлин,при Ники Американеца,но там си бе гавра.Три пъти вика готова е,отивам взимам я-същата работа,повърви малко и пак стържене!!!Моля за помощ,дайте име и тел на човек или сервиз който наистина разбира от тези джипки в София,защото се уморих от бездарници,които само ми взимат парите и нищо не вършат.

  • #2
    Вземи си гресирай втулките на външните карета и най вече лявото. Не,че е невъзможно и лагера на междинна полуоска да издава тия шумове, че и това ми се е случвало,но от втулките е по вероятно.

    Коментар


    • #3
      Сигурно ли е че зацепва предния мост или започва просто да издава шум?
      В повечето случаи, ако няма add (auto disconnecting differential) зацепването на парт тайм 4х4 се случва в раздатката. Без наличие на адд предните гуми въртят диференциала и предния кардан и всичко е “откачено” в раздатката, т.е. не се предава въртящ момент от мотора към колелата.
      При наличие на АДД - може да вакуумно се отделя едната полуоска от предния диф. При активирането на адд първо се зацепва полуоската после раздатката.
      Проверете за наличие на адд, но не вярвам да има. Ще разберете като погледнете дифа и ако в него влизат жици или маркучи има адд, ако няма нищо значи няма.
      Проверете като започне да издава шум дали при позиция на лоста само на задно дали има предаване на въртящ момент напред към колелата.
      Ако има предсване на въртящ момент, то най-вероятно се е износила лостовата система на раздатката, ако няма въртящ момент напред проблема може да е в предния диф, полуоски, карета или веригата и механизма в раздатката. При така зададен въпрос това ми хрумва като опции.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X