Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Cruiser 95 - проблем с фабрични ключове и централно

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Land Cruiser 95 - проблем с фабрични ключове и централно

    Здравейте,

    Имам проблем с отключването с фабричните ключове на колата. Колата пали с двата фабрични ключа с бутоните и така наречения сервизен - без бутони, но не иска да отключи централното с тях.
    Мъчиха го алармаджиите и един ключар, като алармаджиите специално са много добър сервиз. Колата е купувана нова от БГ 2001г. Алармата монтирана още тогава вече е премахната -ключовете не работят преди и след демонтажа. Дали са работили накога, честно казано нямам спомен, защото от 5 години карам колата със сервизния ключ и отварях с дистанционното на алармата, но и тя почна да прави номера и я премахнах.
    Като за капак ключалката на шофьора е клеасала и се налага да отключвам колата от вратата на пътника, която успява да отключи цялата кола.
    Алармаджиите твърдят, че са минали през точната процедура за разпознаване на сигнала от дистанционното, но без успех.

    Някой да се сблъсквал с нещо подобно или да има представа къде се намира модула приемащ сигнал от оригиналните ключове и има ли начин за рестартирането му?
    Идеята ми е да ползвам само оригиналните ключове като дистанционно за отключване и заключване.
    Ще ми се да си спестя ходенето до Тойота точно за тази работа, така че ще съм благодарен ако някой сподели някаъв опит!

  • #2
    Първо смени батериите на оригиналните ключове, ако не си де.Напръскай клеясалата ключалка с някаква смазка и ще се раздвижи, няма къде да ходи.
    "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
    0878739299

    Коментар


    • noname12
      noname12 коментира
      Редактиране на коментар
      Сменени са!
      Ключалаката е здраво запекла, но не ми остана време да я мъча.

  • #3
    Колега, аз го имам този проблем вечедва пъти! Както си работи, изведнъж си забравя ключовете и "стандартната процедура" не върши работа!
    Ако си от София и двата пъти ми решиха проблема едни момчета в сервиза, който е на влизане от АМ Тракия, по Цариградско, непосредствено преди светофара за "Горубляне - Дружба2"
    Интересното е, че и те провеждат голяма борба, но в крайна сметка два пъти вече през период от 2 год. примерно, ми решават проблема.
    Това НЕ Е реклама, нито ги знам, нито ги познавам! Просто съм доволен, защото ми решиха проблем, който други преди това "вдигаха рамене"!
    TLC 90 1KZ-TE 2000г.
    "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

    Коментар


    • noname12
      noname12 коментира
      Редактиране на коментар
      Ще ги имам предвид, ако не измисля нищо друго!

  • #4
    Ъпдейт - след щателна проверка в сервиза на Тойота стигат до вероятното заключение, че устройството, което отговаря за прием на сигнала не функционира или има някаквъ проблем в него. Посъветваха ме да сложа едно дистанционно при алармаджии, тъй като отстраняването на тази част/устройство щяло да бъде на висока цена.
    И аз го мисех по този начин, но по-скоро като последен вариант.

    Коментар


    • I.Stoyanov
      I.Stoyanov коментира
      Редактиране на коментар
      Въпросното устройство можеш да свалиш и да занесеш на някой електротехник да повтори всички спойки и да прегледа всички микрореленца вътре. Бас ловя че са аут.
      На този линк продават такова нещо. Показано е и как изглежда "нещото" и къде се намира.
      https://toyotastock.com/controller-j...-53243809.html

      А проблема е коментиран тук:
      https://forum.ih8mud.com/threads/rem...unlock.512912/

      В краен случай ако твоя упорито отказва да се договори с теб, взимаш един от морга, прехвърляте паметите от твоя на "новия" или просто го обучавате на ново ако наоколо има някой с Toyota OTC диагностика и си ти.
      Моя съвет е да не се занимаваш с алармаджийски истории. Едно че самите китайски модули нямат нищо общо с оригиналния и най-често дистанционните изкарват 2 изпускания или 2-3 години, второ че монтажа от повечето алармаджии е като на газаджиите

    • noname12
      noname12 коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря за отговора!
      Може и да не ме разберете, но джипа е в топ състояние, независимо от годините и километрите. Две забележки има, единия е това с ключовете, другото е, че пръскалкките на фаровете не работят.
      Това което ме притеснява е от много оправяне да не стане по зле.
      Колкото до алармаджиите - ходя в реномиран сервиз, даже навремето монтираха аларми на чисто нови автомобили, сега вече незнам дали някой го прави, така че се надявам да няма проблем!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X