Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на масло

Текна ми масло от предния диференциал през лявата сфера-ТЛК 80 лимитед.накакви предположения?Миналата година стана така на същото място,сменихме един семеринг и сега пак.??/не зная какво да мисля.

До: теч на масло

Проблемът ти е идентичен......
    Причини;
    -не качествен семеринг
    -износване на полуоската там,където контактува със семеринга
    -не правилно набит семеринг
    Решение;
    -смяна на стария семеринг с нов , качествен,....
    като при необходимост може лекичко да се свие
    пружинката му....
    Успех....
    На бой отиват само старците!

Коментар

До: теч на масло

Благодаря ти.
      утре ще я правя,днес сулката ни е призовала под знамената.

Коментар

До: Теч на масло

Отново старата песен на нов глас.Оказа се ,че семеринга ,който смених вчера с цена 5 лв е ОРИГИНАЛНИЯ и НИКОГА не е сменян.Човека,който ми прави ремонта миналата година доста упорито отлагаше повторното отваряне на главината и сферата,после излезе в отпуск и отидох при един стар приятел,който ми извърши перфектно услугата(той поначало е перфектен майстор за всички кърджалии го препоръчвам)и той направи някои констатации,които след като се срещна с отпускаря ще му ги "споделя".Ако на някой колега се наложи смяна на този семеринг-вътрешния към дифа-размера е 50/35/10.Не забравяйте,че има и някои гарнитурки,които ако ги нямата трябва да се "чукат".Все пак всички по-стари джипове с цели мостове са едни и същи-Уаз,Патрул,ТЛК.

Коментар

До: Теч на масло

провери си отдушника на дифа,в много от случаите ,той е виновника! аз имах същия проблем,направих пълна профилактика на предния мост(всичко изглеждаше супер...но) след около 3000-4000км протече много яко от едната сфера.
          така става ако си палувал във водица и кал но те отдушниците и без друго са кофти конструирани . най-доброто решение към което ще се ориентирам и аз е следното:
          вадиш ръждивата гадина ,мериш резбата и един стругар ти стърже щуцер от месинг.полсе му нахлузваш 6мм гумено маркуче и го дигаш до най-високата възможна точка под капака и на финала го мушкаш в едно прозрачно филтърче за бензина от ония по 2лв
          дано съм бил полезен.
          TЛК 80-4.2ТД
          ТЛК 73-2.4ТД
          ...................

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X