Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко често сменяте филтъра на климатика?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко често сменяте филтъра на климатика?

Преди около 3 месеца сложих нов филтър,но ето пак почна да ми понамирисва на някаква гнилоч като го пусна.Колата е Корола,карал съм с климатик от както съм сменил филтъра не повече от 4000 км.Нормално ли е това?Колко често го сменяте на вашите Тойоти?

До: Колко често сменяте филтъра на климатика?

Първоначално публикуван от bg2001 Преглед на мнение
    Преди около 3 месеца сложих нов филтър,но ето пак почна да ми понамирисва на някаква гнилоч като го пусна.Колата е Корола,карал съм с климатик от както съм сменил филтъра не повече от 4000 км.Нормално ли е това?Колко често го сменяте на вашите Тойоти?
    Според мен миризмата не е от филтъра на климатика.Имам чисто нова Тойота Ярис в началото като пусна климатика си миришеше на ново и свежо сега съм на 12 000км и ми прави впечатление,че когато го включа за около 5 секунди докато изкара топлия въздух от тръбите понамирисва на лошо.Мое мнение е,че това е в следствие на конденза който неизбежно се отлага във въздухопроводите.По мой наблюдения на всичките ми автомобили,та дори и в къщи климатиците си понамирисват докато тръгне студения въздух.Особенно ака се пуши в помещението пък тогава си е жив пепелник.
    Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
    На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
    Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Проверете си отточните маркучета на климите и проверете за листа и други подобни по въздуховодите на вътршния кръг-когато взима въздух от купето.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
        Според мен миризмата не е от филтъра на климатика.Имам чисто нова Тойота Ярис в началото като пусна климатика си миришеше на ново и свежо сега съм на 12 000км и ми прави впечатление,че когато го включа за около 5 секунди докато изкара топлия въздух от тръбите понамирисва на лошо.Мое мнение е,че това е в следствие на конденза който неизбежно се отлага във въздухопроводите.По мой наблюдения на всичките ми автомобили,та дори и в къщи климатиците си понамирисват докато тръгне студения въздух.Особенно ака се пуши в помещението пък тогава си е жив пепелник.
        Е не сте прав. От всички автомобили, които съм притежавал и карал за по-голям срок от време само от королата на жена ми се носят гадни миризми на спарено, вкиснало и т.н.т.
        Като прочетох Вашите публикации сериозно се замислих, че има нещо гнило в тези Тойоти.

На Лагуна 2 когато пропуснех да сменя филтъра се запотяваше челното стъкло и не охлаждаше добре.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Миризмата е от топлообменника, главно заради влагата там - дали заради лоша вентилация или дрениране. Има препарати, които унищожават бактериите. Имайте предвид, че е малко известен факт, че освен миризмата, наличието на тези бактерии може да причини различни заболявания и алергии. Ето защо освен смяна на филтъра не е лошо да се третира системата периодично. Не че го правя де...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X