Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бавни предавки Тойота Ланд Крузер 120

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Бавни предавки Тойота Ланд Крузер 120

    Здравейте колеги,
    Взех си ТЛК 120 и сега искам да тествам бавните предавки. Чета ръководството, но не съм сигурен как се ползват и ме е страх да не разваля раздатката.
    Моля, да ми обясните как точно се превключват и как се връщат в положение за асфалт и висока скорост?
    Как се съчетават с блокажа и режима за спускане по наклон? На режим D на скоростната кутия ли си ползват или на 2L? Прикачвам снимка на скоростите.
    Поздрави и Весели Празници!!!

    Владимир
    Прикачени файлове

  • #2
    https://youtu.be/DmFDYUjN7DI

    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

    Коментар


    • #3
      Автомата задължително на N и превключваш между H и L на раздатката. Ако предишният собственик не е ползвал бавните, най-вероятно ще трябва сериозно усилие върху клеясалия лост. На бавни максималната скорост е около 45км/ч
      Може да ги ползваш с всички скорости. 2L са всъщност 2 и L (първа).
      Блокажът при по-старите 100 автоматично се включва с бавните, при по-новите може да си ги включваш отделно. Не знам дали при 120 е същото.

      Коментар


      • #4
        Благодаря за отговорите

        Коментар


        • #5
          Здравей колега!Към това което Moridin е обяснил, само бих добавил, че от бързи на бавни на раздатката(H>>L) се включва само след окончателно спиране на колата.Т.е. ако си на D, спреш и включиш раздатката на L, ще бъдеш във бързия диапазон на бавните.Ако искаш да имаш максимален контрол върху скоростта(най-бавните бавни), тогава, спираш и включваш трансмисията на L и раздатката на L.И тогава вече е лазене.Ако обаче терена се промени и искаш да засилиш малко, превключваш трансмисията на 2, което ще дигне малко скоростта, съответно ще намали времето за оглед на терена пред теб и за реакция.Но това вече е според шофьора и преценката му.
          Успех!
          Мето
          Последно редактирано от metotem; 27-12-19, 01:09.
          1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

          Коментар


          • #6
            Здравейте покарах малко на бавни на D и после на 1L. Като ги включа не трябва ли да индикира на таблото, защото при мен нищо не светна. Блокажът не съм го пускал. Поздрави

            Коментар


            • #7
              Първоначално публикуван от Vladimmir Преглед на мнение
              Здравейте покарах малко на бавни на D и после на 1L. Като ги включа не трябва ли да индикира на таблото, защото при мен нищо не светна. Блокажът не съм го пускал. Поздрави
              При мен на таблото си изписва дали е на D или там на каквото е

              Коментар


              • #8
                Vladimmir, здравей!Когато лоста на раздатката е на бързи, на Ландкрузерите, които са фултайм, център дифът в раздатката е отключен и това позволява приплъзване в него между преден и заден мостове.Когато превключиш раздатката на бавни, този център диф се заключва(на Рънерите има отделен бутон с който можеш да го отключиш/заключиш без значение дали си на бавни/бързи)и е редно да ти светне индикация на таблото за това.Защото ако си на бързи и караш с голяма скорост по хлъзгав път със заключен център диф има вероятност да възникне приплъзване между двата моста спрямо пътя, което да доведе до неконтролирано завъртане на колата, особено ако пътя е хлъзгав на участъци.Поради това фултайм опцията е с отключен блокаж на център дифа.
                На теб най-вероятно индикацията на таблото не ти работи, поради изгоряла крушка или не получава сигнал от датчик за положение на лоста или пък моторчето не оперира блокировката на център дифа, ако видимо и фактически колата се движи на бавни.
                Блокажът на дифа в задния мост няма отношение по случая, той е независима опция включваща се оригинално при 2 условия за контролера 1.На бавни И 2.Под 8км/ч.Може да се модифицира, но само ако знаеш какво правиш и кога ще го ползваш така модифициран.
                Ако имаш още въпроси и си от София, след празниците мога да те свържа със сина ми, който да ти прегледа системата и да ти помогне за каквото неясно имаш в тази връзка.
                На всички колеги весело посрещане на Новата година с пожелание за здраве, късмет и безаварийно на пътя през цялата 2020!
                Мето
                Последно редактирано от metotem; 31-12-19, 17:51.
                1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

                Коментар


                • #9
                  Благодаря за изчерпателния отговор, колега! Блокировката на средния диф ми е с отделен бутон.
                  Ще се възползвам от предложението, за компетентен оглед. От София съм. Тел. ми е 0898 610807 Владимир, ако може на него да ми пуснеш координати на сина ти. Поздрави и всичко най-добро през новата година!

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X