Обява

Свий
Няма добавени обяви.

RAV4 - кормилна рейка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• RAV4 - кормилна рейка

Протече кормилната рейка на RAV4-ката ми (1999-та година). Тече отгоре къде кормилният прът влиза в рейката.

Вече поръчах два семеринга Toyota 90311-19007 (един за резерва, ако първият се повреди при смяната).

Някой тук рабира ли от рейки? Интересува ме дали ще се размина само със смяната на един семеринг или да очаквам и нещо друго?

И моята протече от там началото на лятото,след като я свалихме и аз мислех че ще мина само със семеринг, но в сервиза ми казаха че по добре да я рециклират напълно за да не се върна след някой друг месец с луфт или друг проблем. Стори ми се разумно при положение че мойта рейка е на 25години.... Платих около 100-150лв, не поня точно, но разлика определено има въпреки че преди ремонта не се усещаше да има проблем в рейката

Коментар

Аз го смених въпросният семеринг преди 2 дена. На място, без сваляне на рейката. Минах 300 километра и няма загуба на масло.

При мен протече много бързо и изгуби почти цялото масло от казанчето. Но го хванах навреме и нямаше последствия за помпата. В завой усетих как вие помпата. Отварям капака и гледам маслото паднало почти до дъното на казанчето. Ако на някой му се случи на път, трябва да отреже ремъка, който върти помпата на хидравликата (на него няма нищо друго закачено) и да кара без хидравлика докато се прибере.

Тук е описана процедурата по смяната на семеринга - https://www.rav4world.com/threads/di...s-leak.264929/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X