Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Cruiser 100

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Land Cruiser 100

В Дубай ни возиха с такива Тойоти всички бензинови, но повечето бяха с някакъв двигател V8 5 и нещо литра, а не 4.7 и минаваха с 1 галон 8-10 мили, или сметнато по нашему даваха разход м/у 23-29 л/100 км смесено каране. Вярно, че реално е 8 местна, че си е камион от всякъде, но разхода ми се стори много голям.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Голяма кола ---голям разход на гориво ама и вървенето и е голямо.Имам 80 ,само че малко я тунинговах ,ама си я карам където поискам.Като разход повече от 14 /смесен --- асфалт - черен път/не ми е горила-става въпрос за 4.2тд.Един приятел имаше 4.5 бензин обаче я продаде /не можа да я свали под 26-28 лт/100/.Е верно че и крака му по тежък

Коментар

Първоначално публикуван от dinkoh Преглед на мнение
        Колеги,пуснах тази тема,защото това е джипката,коята съм решил да си закупя.
        Аз не съм голям любител на карането off-road,но понякога ми се налага.
        Освен това 100-тицата е истинският мъжкарски SUV.
        Ако някой има удоволствието да притежава този автомобил да даде някаква информация
        Според вас кой двигател е по-добър-4.7 v8 бензин или 4.2 дизел,не само като разход,а и като динамика

Според мен,колега,би трябвало в Дубай повече да карат бензин,но не съм сигурен.Дай повече инфо за Дубай...някой линк да погледна и аз

И двата двигателя са акцизни и затова ще е по-добре да се изчака след
        01.01.2010.
        Нали след тази дата ще отпадне плащането на акциз
        Само не знам дали това отпадане на акциза ще важи и за автомобили внесени от страни извън ЕС
        Ако някой знае да пиши подробности
        така е.повечето са бензинки защото литъра е окло 0.60 стотинки/и то истински/.но има и нафта-които също се намират .с голямо учудване видях,как ТЛК-та,Патрули и др.влизат на ход в моргите и се разглобяват до последния болт.А машините на пръв поглед са добри/според БГ разбиранията/Ония ги мързи да се наведат да ги пооправят и предпочитат да ги изхвърлят срещу мин.сума.Ако потърсиш съм сигурен че ще намериш нещо хубаво на сносна цена.Акцизите падат в края на годината.Знам го от сигурен човек/или т.н.митничар/така че смятаи контеинера +мито+ДДС върху всичко+ пристанищните такси-това ти е цената.Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от damianski Преглед на мнение
          има ли някой във форума с тлк 100, да каже какво го очаква човек като пари, мисля че това интересува и автора на темата пък и мен но аз ще го ползвам като паркетник само онроуд 4е много ми харесва ( гранд витарката ще си я карам оффроуд)
          Какво те интересува по-конкретно? Камиона не е за паркет:-),обидно е....
          Принципно я наричат милионник....но не е да няма поддръжка,и то достатъчно скъпа.Иначе за мен по-надежден ,комфортен и многофункционален камион няма

Първоначално публикуван от dimvex Преглед на мнение
          Гледам в Дубай стотиците между 2002 и 2004 год.втора ръка са от 18 до 25000 долара цена там.Ама не се знае каква е...
          тя и нова е евтина,ама няма нищо общо със модел за US или Европа....обиколил съм доста автокъщи в Дубай,просто това е модел сахара,два резервоара,без пневматично окачване,нито една ситема за сигурност,дори АБС,естествено агрегатите са същите,имат два двигателя бензин и един дизел,без турбо....страхотно добиче.Арабелите ги развинтват докъм 700-800 коня и ги правят за дрифтове,дреме им за раздатки и диференциали,карат ги на задно
          В пустинята карах Тойо,имах и инструктаж от шофера, само на бързи,със блокиран центр.диф.Спаднахме гумите до 0.8 и всичката газ.....хубавото е че продължихме и 30-на километра по асфалт в този вид
          Последно редактирано от alex_markov; 16-07-09, 14:35.
          IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

Първоначално публикуван от outback Преглед на мнение
            тя и нова е евтина,ама няма нищо общо със модел за US или Европа....обиколил съм доста автокъщи в Дубай,просто това е модел сахара,два резервоара,без пневматично окачване,нито една ситема за сигурност,дори АБС,естествено агрегатите са същите,имат два двигателя бензин и един дизел,без турбо....страхотно добиче.Арабелите ги развинтват докъм 700-800 коня и ги правят за дрифтове,дреме им за раздатки и диференциали,карат ги на задно
            В пустинята карах Тойо,имах и инструктаж от шофера, само на бързи,със блокиран центр.диф.Спаднахме гумите до 0.8 и всичката газ.....хубавото е че продължихме и 30-на километра по асфалт в този вид
            Колега,не знам дали си съгласен, че се нагледахме на коли "за Европа",доизкусурени с повече пластмаса...

Коментар

Първоначално публикуван от dimvex Преглед на мнение
              Колега,не знам дали си съгласен, че се нагледахме на коли "за Европа",доизкусурени с повече пластмаса...
              аз уточних ,че не говоря за пластмаси а за "прости" и нужни неща като АБС,подгряване на празен ход,ербегове,заден блокаж,пневматично окачване,тръгване от втора,скъсяване на предавките,шибедах,рейки за багаж и много други "глезотии"....и от там идват и разликите в цените.Просто основните агрегати са еднакви,колата е правена за други нужди.....
              IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

В момента има перфектни предложения от Острова за 100-ци.Единствено ингилизите нямат още контракти за износ втора употреба джипове за Африка и цените са добри.В Холандия и Белгия не се пипат като цени,понеже директно се демонтират основните агрегати и заминават за черния континент,като само от един двигател печелят"скрападжиите с договор"повече от цената на 2 джипа секънд хенд.Съвсем скоро я видях схемата от първа ръка е инфото.Ако някой иска да си продава ТЛК-то на сметка-да иде при дъчовете.

Коментар

От 01.01.2010г.,не може ме да облага ме стоки с акциз ,от страните от европейския саюз,като страна участничка в него.за останалите страни не важи.За това забравете за Дубай.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    От 01.01.2010г.,не може ме да облага ме стоки с акциз ,от страните от европейския саюз,като страна участничка в него.за останалите страни не важи.За това забравете за Дубай.
                    Колега,не съм съгласен с теб относно акциза.Поразрових се малко по този въпрос,поговорих с юристи и доколкото стана ясно (защото все още е прието само на първо четене),би трябвало акцизът да отпадне независимо от къде е вноса.Ако се съди по акциза за други стоки си има единни ставки независимо дали вносът е от ЕС или от трети страни.
                    Ако някой има по-компетентно мнение,моля да пише

Коментар

Re: Land Cruiser 100

Понеже и аз мислех да взимам 100-ца, ама се отказах.

Според мене смисления мотор е 4.2 турбодизела, това е старата генерация дизел, т.е. не е комън рейл.

Слабо място е въздушното окачване, по-точно някакви 'акумулатори'. Ето този сайт се занимава точно с рециклирането им. Не се скапват всеки ден, но са скъпи.

Разлики с 80-та серия има доста, най-важното е независимото окачване отпред със всичките плюсове и минуси от него. Аз лично предпочетох 80-ка, обаче я карам почти само офроуд, а за асфалт си имам друга кола. Иначе за ежедневна употреба стотицата е по-добра според мен.
                      "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Ето една която в момента се опитвам да спазаря...
                        Двигателя е 4.2 дизел...Като общо състояние е много добре.
                        Двигателя изглежда и звучи перфектно...Има забележки по салона...
                        Искат и 11 000 евро..Но и аз търся надеждна информация за акциз или данъка...много е мътно там ...имам подозрението че ще ударят много здраво с мито и с данък..
                        Прикачени файлове
                        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Дай малко повече инфо и снимки за това предложение
                          Тя от "умиротворителите" ли е?

Коментар

Да такава е. 7 места. Ръчни хъбове...Гуми зле. Липсва задна брава.Едното стъкло на фара е различно...Борим се да свали по 10 хил.
                            80% от това което ООН им даде ''за стимулиране на местната икономика'' /ЛК 4Р ЛК78/ ги продадоха...
                            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                              Ето една която в момента се опитвам да спазаря...
                              Двигателя е 4.2 дизел...Като общо състояние е много добре.
                              Двигателя изглежда и звучи перфектно...Има забележки по салона...
                              Искат и 11 000 евро..Но и аз търся надеждна информация за акциз или данъка...много е мътно там ...имам подозрението че ще ударят много здраво с мито и с данък..
                              Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                              Да такава е. 7 места. Ръчни хъбове...Гуми зле. Липсва задна брава.Едното стъкло на фара е различно...Борим се да свали по 10 хил.
                              80% от това което ООН им даде ''за стимулиране на местната икономика'' /ЛК 4Р ЛК78/ ги продадоха...
                              Това изглежда като 105-ца, която е с 4.2д атмосферен (1HZ).
                              Осносно двигателя (мощност) няма акциз и мито, но друг е въпроса какво друго се плаща при внос и регистрация на такъв автомобил тук.

Проблемите, които описваш са повече от дребни.

Коментар

Прав си Яро..Днес настоях да влеза и да я огледам на паркинга..Това си е 105...Те са я написали 110...Part time e Иначе с изключение на това което посочих всичко изглежда повече от добре....
                                Те и толкова разбират ми се струва защото до нея има един ЛР Дефендер 110 който е брониран а те не са го отбелязали това в списъка който предлагат....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X