колеги интересува ме дали на ТЛК 73 мога да сменя 2,4 литровия с 4,2 литров мотор и какво е необходимо да се преправя моля ако някой го е правил или е запознат да сподели благодаря ви
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смяна на двигател 2,4 с 4,2?
Свий
X
-
До: Смяна на двигател 2,4 с 4,2?
Първоначално публикуван от djipa Преглед на мнениеа защо и дифовете каква им е разликата а захращането на самия двигател как еИван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925
Коментар
-
Първоначално публикуван от giavol Преглед на мнениеСЛАБИ СА
Коментар
-
Първоначално публикуван от giavol Преглед на мнениеА дифовете за консоматив,лиги оставяме?
Пък какъв е смисъла от цялата тази работа и аз незная,като си ги има готови направениТЛК 80 4,2ТД-95г
Коментар
-
Наистина процедурата е много сложна! аз се бях запалил сериозно по тая тема,дори имам напълно окомплектован 4.2 1HD-T мотор с кутия радиатор и всичките му салтанати. исках да го цопна на моята Баба Яга,ама нейсе......
писах доста из форумите и колегите от Англия и Австралия ми охладиха страстите набързо! първо,двигателя е много дълъг за коша на 73ката,също така е и много висок и НЕ на последно място ,много тежък! окачването просто няма да издържи също и възлите от трансмисията(диференциали и карета и т.н)
не казвам ,че е невъзможно,но не си струва,в крайна сметка след пълната преработка и напасване,от 73ката ше ти остане само оригиналната емблема
сега поне си имам резерв двигателче,като навъртя милионка на 80ката ше има с кво да го сменя
по приемлив вариянт бих препоръчал да поставиш 3.0 тд много по лесно испълнимо е ,а и ресурса на този мотор ще ти е напълно достатъчен.TЛК 80-4.2ТД
ТЛК 73-2.4ТД
...................
Коментар
-
Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнениеА бе не е чак толкова сложно, желание да имаш. Аз го направих на две колисменя се всичко дори и ел. инсталация
аз имах в предвид преработка на лека серия 73ка с пружини .
все пак като гледам изпълнението на повечето ти проекти не се съмнявам ,че за теб има нещо което да те затруднино в любителски условия и без нужните познания ще е малко трудничко
TЛК 80-4.2ТД
ТЛК 73-2.4ТД
...................
Коментар
-
Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнениеосмелявам се да попитам,колите над които работи, тежката серия ли бяха или леката?
аз имах в предвид преработка на лека серия 73ка с пружини .
все пак като гледам изпълнението на повечето ти проекти не се съмнявам ,че за теб има нещо което да те затруднино в любителски условия и без нужните познания ще е малко трудничко
Абсолютно си прав ако се слага на леката серия този мотор, джаза ще е голям и не си заслужава цялото упражнение. Парите които ще се инвестират ще надхвърлят цената на една друга кола от тежката серия.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнениеТака де е леки работи не се занимавам всичко при нас е тежко.Абсолютно си прав ако се слага на леката серия този мотор, джаза ще е голям и не си заслужава цялото упражнение. Парите които ще се инвестират ще надхвърлят цената на една друга кола от тежката серия.
Коментар
-
Първоначално публикуван от djipa Преглед на мнениеблагодаря за компетентното ви мнение колеги а какво значи лека и тежка серия не съм запознат
Явор е много прав. Не си струва. Съвсем различни са предназначенията на двете джипки."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Всичко в тежкото изпълнение е по различно /по здраво/ и напрактика за това упражнение ти трябва половин кола - НЕ си заслужава, при положение че за под 20000 лева може да си намериш ТЛК 70 с 4,2BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар