Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ниски обороти на "4РЪНЪР" V6 3000сс.?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ниски обороти на "4РЪНЪР" V6 3000сс.?

Ниските обороти на джипа понякога падат на около 400-500об.Такова явление до сега не е имало.ДВГ не тресе ... просто патат!Интересното е,че когато подам газ или изчакам малко нещата се нормализират и оборотомера показва нормално на 800-900об..?Иначе върви като хала,а падането на оборотите го прави от два дни и то не винаги?..Прегладах всички вакуми/много са/за напуквания или скъсвания ... здрави са.Смнени са всички филтри и свещи "Бриск" с подходящо топлинно число.Съмненията ми са за температурен датчик защото проблема идва само при загрял мотор ... но къде се намира не успях да открия?...Съмнява ме и Л.сондата но "чека"не ми е святкал никога?...
    ДВГ е само на бензин ... АГУ няма.
    Много ме дразни!!!Помагайте....

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
    Ниските обороти на джипа понякога падат на около 400-500об.Такова явление до сега не е имало.ДВГ не тресе ... просто патат!Интересното е,че когато подам газ или изчакам малко нещата се нормализират и оборотомера показва нормално на 800-900об..?Иначе върви като хала,а падането на оборотите го прави от два дни и то не винаги?..Прегладах всички вакуми/много са/за напуквания или скъсвания ... здрави са.Смнени са всички филтри и свещи "Бриск" с подходящо топлинно число.Съмненията ми са за температурен датчик защото проблема идва само при загрял мотор ... но къде се намира не успях да открия?...Съмнява ме и Л.сондата но "чека"не ми е святкал никога?...
    ДВГ е само на бензин ... АГУ няма.
    Много ме дразни!!!Помагайте....

Според ме е стъпково моторче,иначе чека при неработеща ламбда синда неразчитай да светне , ако тяне работи, ще се усети във вървенето и в разхода. Успех!

Коментар

До: Ниски обороти на "4РЪНЪР" V6 3000сс.?

Първоначално публикуван от texudo Преглед на мнение
      Според ме е стъпково моторче,иначе чека при неработеща ламбда синда неразчитай да светне , ако тяне работи, ще се усети във вървенето и в разхода. Успех!
      Къде да го търся ... стъпковото моторче?То всичкото под капака е двигател?....Да не би да пишеш за байбас клапата ... нямам такава?...

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
        Къде да го търся ... стъпковото моторче?То всичкото под капака е двигател?....Да не би да пишеш за байбас клапата ... нямам такава?...
        Да това имах предвид, но с това инфо хвърли нова сянка върху ситуацията

Коментар

Данеби да се вкючват някакви консуматори-климатик или нещо друго?
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Абе това с що-годе съвременните бензинови двигатели си е беля работа-стъпково моторче,дебитомер,маф-сензор,датчик на Хол на коляновия вал,ламбда-сонда,компютър,кабелни снопове,кабели на свещите,свещи,натрупани,и(или)запаметени грешки,и кво ли още не...как да ти каже някой от какво е проблема точно,като може да е от всичко!
            Майката му е истински специалист,ама не мога да ти помогна за такъв-от 25години само дизели купувам,и то от по-старите,и класически!
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Току що се прибрах от Гърция ... симптомите ... същите,че и на моменти отива на 200-300об. и аха-аха да угасне мотора???Не тресе,върви прекрасно,не винаги проявява характер/падане на оборотите/,с климатик или без него все същото, разхода на гориво е около 10.5-11/100км.-тоест за V6- -3000сс.направо прекрасен.
              Къде може да се крие проблема ... нямам вече нерви!!!

Коментар

Проблема е открит!Спукан въздуховод преди дросела.Явно там най много се нагрява и точно под скобата се е отворил около 2см.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X