Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Пълна промяна" на TLC 80 Monstera на bai techo

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Пълна промяна" на TLC 80 Monstera на bai techo

Колегата bai techo се сдобил с невероятно запазен екземпляр Land Cruiser 80 4.2TD автомат, но както знаете колкото и да е запазена винаги може да се тунингова, а бай Течо има огромното желание колата да се превърне в шедьовър.
    А ние във Вромос само такива хора търсим .
    Ето и колата как изглежда когато дойде при нас:

Първа стъпка е да сменим умореното оригинално окачване с DOBINSONS усилени пружини и амортисьори.

На снимката има и ресори които не са за 80ката

Пълен комплект тампони, плюс кастор кит за предния мост

Съжалявам че не снимах пружините до старите, но разликата се вижда и от тук

Джанти 15"/10" -44 с гуми BFG MT 35/12,5/15" "заспаха" на колата

Следва продължение

До: "Пълна промяна" на TLC 80 Monstera на bai techo

Тойотата е много добра.Очаквам продължението.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Еххх...отдавна чета,зяпам,и завиждам на изпълненията на Явор!Ама само малко,и благородно!
      Ще взема да намина до една-две седмици,и аз с една уникално запазена в много отношения LJ-70.Ако може,де...
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
        Еххх...отдавна чета,зяпам,и завиждам на изпълненията на Явор!Ама само малко,и благородно!
        Ще взема да намина до една-две седмици,и аз с една уникално запазена в много отношения LJ-70.Ако може,де...
        На Тойотите винаги обръщаме специално внимание .

Коментар

+ колко е това окачване? И дебелината на пружините, ако не те затруднявам.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
            На Тойотите винаги обръщаме специално внимание .
            Надявам се на това! Следващата седмица ми се очертава един маршрут София-Варна-Бургас-София....магистрали и шосета само...
            Така,че не е проблем да се видим,а и ако може да се пипне едно-друго,и да се смени по окачването на магаренцето ще е супер!
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
              + колко е това окачване? И дебелината на пружините, ако не те затруднявам.
              + 50мм.

Коментар

С нетърпение чакам края на "операциите по пълната промяна" и да му загрея новите гуми.Яворе чак монстер.......незнам само тестовете ще покажат.Бях се притеснил след Карлово Явор да не му е харесало да се кара без врати и стъкла ама тези снимки ме успокоиха всичко си е на място.Ама няма да издържа и ще доида до Бургас на едно "свиждане " ,хем да сверим инчовете по окачването

Коментар

Първоначално публикуван от bai techo Преглед на мнение
                  ...чак монстер...
                  Абе, с тоя двигател и тия гуменца, ще слагаш доста други в джоба си, въпреки дългата база.

На снимката не изглежда голямо, ама като знам реалния размер на тая джипка, на живо ще изглежда доста... как да кажа... респектиращо.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като гледам сте пипнали нещо по предната броня,ако е така ако може подробности и снимки.

А колко излезе това окачване и имаш ли подобно за HJ61-ца
                    088455338две
                    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                    Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
                      Като гледам сте пипнали нещо по предната броня,ако е така ако може подробности и снимки.

Е кво са пипали? То я няма! Пипката я е хванала!

Що ли се сещам какво ще сложат.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

супер е станала колата,а за джантите думи немам!
                        един аматьорски въпрос,помислихте ли за слягането на окачването след време?
                        хубаво е да и сложите едни полиуретанови подложки по 1" да компенсират. при мен така се получи,аз съм с 4" инча и +150 допълнителен товар отпред и 400кг отзад на олд ман имо,в началото като монтирах пружините ,така се беше накукошинила,но след около 2000км всичко слегна и доби желания външен вид. идеята за подложките получих от съфорумници от английски и австралийски форуми.
                        не искам да поучавам,просто споделям мое мнение и опит
                        успех в понанатъчното начинание по разкрасяването!
                        TЛК 80-4.2ТД
                        ТЛК 73-2.4ТД
                        ...................

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение

Има, свържи се с мен по телефона или на лични да не разваляме темата.

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
                          супер е станала колата,а за джантите думи немам!
                          един аматьорски въпрос,помислихте ли за слягането на окачването след време?
                          хубаво е да и сложите едни полиуретанови подложки по 1" да компенсират. при мен така се получи,аз съм с 4" инча и +150 допълнителен товар отпред и 400кг отзад на олд ман имо,в началото като монтирах пружините ,така се беше накукошинила,но след около 2000км всичко слегна и доби желания външен вид. идеята за подложките получих от съфорумници от английски и австралийски форуми.
                          не искам да поучавам,просто споделям мое мнение и опит
                          успех в понанатъчното начинание по разкрасяването!
                          Имам и аз такива съмнения, но за сега не е нужно, ако слегне ще и намушим едни подложки.

Коментар

Промяната продължихме с монтаж на предна лебедка VROMOS EVX 1250Lb

Планката за монтаж пасна перфектно само с няколко сряза, отворите за болтовете си дойдоха на мястото от първия път.

Леко подстригване на бронята за да се монтира водача на въжето и всичко е готово.
                            Колко лесно звучи само

Следващата стъпка е поставянето на блокажи. След като лично се уверих в качествата на Китайските блокажи монтирани на състезателната ми кола препоръчах и на Бай Течо такива.

Заден готов

И преден готов

Остава да скрием някъде компресора и да пуснем ел. инсталация за него и управлението на блокажите.

Преди / След

Коментар

няма ли да махнете тоя булбар ? не ми харесва хич а и само беля може да му направи ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X