Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC HJ60...като феникс от пепелта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ето, какво му се случи на шасито:

Първо мина през песъкоструя. Само , че вместо пясък се използва металургична шлака. Резултата е повече от добър, според мен.
    Веднага, след като пристигна обратно в Казанлък му ударихме един слой цинк (двукомпонентен).

Засега е това , впоследствие е сменен вътрешния профил на задната част и подсилени някои места, и отново цинк, после грунд, боя и лак. Но за съжаление няма кой да снима .
    Най после си купих фотоапарат и следващите снимки ще са по добри надявам се.

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко
      ...Ето, какво му се случи на шасито:...Първо мина през песъкоструя. Само , че вместо пясък се използва металургична шлака. Резултата е повече от добър, според мен.
      Веднага, след като пристигна обратно в Казанлък му ударихме един слой цинк (двукомпонентен)...
      IMHO, преди цинка не беше ли добре да се мине с преобразувател първо (колкото и да е, от момента на песъкоструя до момента на нанасянето на нещо - все окислява)?

Приятелски съвет - поговори си с Венци и Пламен за покритията оттук нататък. Толкова коли направиха (доста качествено), много трудно ще намериш хора с толкова ценен практически опит в момента..

Иначе, браво!, keep on keeping on, както се казва!

Коментар

Ами чухме се с Венци и Пламен, и те в голяма степен повлияха на решението ми да се откажа от първоначалната идея да го боядисам прахово. И мисля , че бяха прави.
        В последствие загубих много време да издиря качествени двукомпонентни покрития , но в крайна сметка мисля , че ще остана доволен. Но всъщност само времето ще покаже.
        А и резултата в голяма степен зависи от подготовката, и правилното нанасяне т.е. от МАЙСТОРИТЕ.

А изискването за подготовката за нанасяне на цинка е метала да бъде колкото може по добре песъкоструен или почистен с телена четка и шкурка от ръжда и стари бои , или старите покрития и ръжди да се отстранят с помоща на различни химикали, и накрая обезмасляване и обезпрашаване.

Коментар

До: TLC HJ60...като феникс от пепелта

Кораба вече е на вода.

Последно редактирано от alex_markov; 28-06-07, 06:43.

Коментар

Незнам защо излизат, като линкове , а не като снимки.
            И защо не бачка "Управлението на прикачени файлове". От един час две снимки не мого да пусна .

Коментар

Честито Цанко с кеф да си го караш тоз кораб и много оффроуд километри да видите заедно
              ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
              тел.088четири 9едно9 4нула4
              -------------------------------------------------------

Коментар

Мерси Дяволе, голям х.. беше, ама вече почти свърши. От миналия септември съм я захванал, и сигурно ще минат още бая луни, докато стане, както ми се ще.
                По натам ще опиша по подробно липсващите моменти, и дано ми се оправи проблема със снимките, че така с тези линкове е шибана работа.

Коментар

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
                    Кораба вече е на вода.

Цанко, Браво много труд, но е ясно че има защо!
                    Само един съвет - прибери тоя ауспух (моят минава над рамата), че ще си замине при първото връщане назад на някоя бабуна (Проверено е) - това все пак е дълга база

Коментар

Мерси Иване, явно проблема е в моя компютър.

Знам Алекс, знам, даже го пробвах дали издържа тежеста на колата, но се усъмних и рекох на жената да оставя фотото и да слага един камък под гумата, и с една пръчка да го повдигне малко (ауспуха де). Дори преди да тръгна беше още по дълъг и го резнах с 4 пръста. Щеше ми се повече да резна, но ме е страх да не влиза дим в купето. Тепърва ще мисля за по удачна генерация.
                      Прикачени файлове

Коментар

Честито Ама зеления цвят явно ти е любим
                        Възпитаният мъж не прави забележка на жена, носеща неправилно траверса.
                        "В рали рейда е така. Да си добър не е достатъчно. Трябва да си добър мноооого часове и дни наред." - rusev

Коментар

извий го настрани и надолу и го отрежи косо малко след задната гума...
                          цвета е много добър за разлика от предишния...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Браво!!! Просто нямам думи! Като гледах първите снимки си мислех, че от това няма да стане повече автомобил Но явно няма пречки пред силното желание. Дано във всяко начинание да си така Жалко, че не беше заснета с камера тази реставрация защото според мен може съсвсем достойно да бъде показана по Discovery channel. Само не разбрах каква е инвестицията до този момент. Питам защото съвсем скоро придобих един HZJ80 и се чудя дали да се впусна в подобно начинание с него.

Коментар

Ей, бях е забравил тази тема, чак паяжини хванала.
                              Но за радост отново взех да човъркам "кораба' и се сетих. Вече е на нови ресьори и стана съвсем друга кола - нищо общо със старата тръскалка. Ама всичко по реда си.

След цинка шасито беше изкърпено и усилено, и накрая обработено с двукомпонентни грунд, акрилна боя, и лак.

Някои хора все още не вярват , че от това ще стане кола отново и много им е смешно:

но все пак кораба потегли от града на розите макар и на буксир

Предупреждение: маневрирането с такъв колесар дори да имате всички категории е мисия невъзможна. Който го може е ИСТИНСКИ шофьор. Ние пет човека се пробвахме с най различни категорий и лицензи и не успяхме. Накрая успяхме, но благодарение на лебедката на Г-то

Коментар

Вече сме си вкъщи

... и ни чака много работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X