Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Последствия от лоша нафта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Последствия от лоша нафта

Отскоро имам Toyota Hilux 2003г. Преди 2 дни явно заредих с лоша нафта и сега двигателя чука и трака, няма мощност и отвреме на време светва Check Engine.
    Казват ми, че може помпата да се е развалила, дюза да се е запушила и други.
    Търся съвет как да се оправя - някаква прибавка ли да сипя, на диагнозтика ли да ходя, къде (освен в ТМ Ауто) и т.н.
    Life is short, break the rules, forgive quickly, love honestly, laugh easy, ride often, ride free and never regret anything that makes you smile!!!

До: Последствия от лоша нафта

Първоначално публикуван от Maria R1100GS Преглед на мнение
    Отскоро имам Toyota Hilux 2003г. Преди 2 дни явно заредих с лоша нафта и сега двигателя чука и трака, няма мощност и отвреме на време светва Check Engine.
    Казват ми, че може помпата да се е развалила, дюза да се е запушила и други.
    Търся съвет как да се оправя - някаква прибавка ли да сипя, на диагнозтика ли да ходя, къде (освен в ТМ Ауто) и т.н.
    Бих те посъветвал да не използваш добавки,а да изпразниш целия резервоар.Ако пазиш бележката може да нададеш вой-поне да ти върнат парите,като ги заплашиш,че ще дадеш горивото за изследване... в някаква измислена лаборатория,която нищо не работи,за да получава лев от бензиджийниците,ама може да се постреснат,де!
    И кажи къде зареди?!
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Check Engine свети и на моята Корола,въпреки,че е бензинова,причината е скапаното гориво.Преди това имах един дизелов Нисан Примера и постоянно ми се налагаше да чистя дюзи.Добавки не бих сложил никога;колегата от горния пост е прав за изпразването и чистенето на резервоара.

Коментар

решението е цедка с чашка преди филтъра при нафтовите зимата цедката се сваля,защото парафина се набива по нея и замръзва и става лошо....
        с това на една дизелова кола,се сменя горивния филтър на 3години,иначе на 6месеца.
        другата ни кола,която е била от купуването си до 100хил.км. във италия,и е докарана на автовоз до българия,като сменяхме горивния /бензиновия/ филтър,от интерес го разрязах с флекса и беше много чист все едно сменян преди купуването но беше стоял на колата 2години ,според датата на производство.правете си изводи за нашите и чужди горива,в момента най-добрия дизел в района на плевен е ромпетролския,сякаш караш самолет,не е нафта,може да е нитрометан

Коментар

Един сандвич с оборска тор-бензинджия ми сипа нафта докато нафтовоза зареждаше цистерната на колонката-наложи ми се смяна на горивния филтър и принудително изпразване на резервоара с 90 литра дизел.Като видиш такъв и на снимка му перни един тукат,като се скъса снимката-още един.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
            решението е цедка с чашка преди филтъра при нафтовите зимата цедката се сваля,защото парафина се набива по нея и замръзва и става лошо....
            с това на една дизелова кола,се сменя горивния филтър на 3години,иначе на 6месеца.
            другата ни кола,която е била от купуването си до 100хил.км. във италия,и е докарана на автовоз до българия,като сменяхме горивния /бензиновия/ филтър,от интерес го разрязах с флекса и беше много чист все едно сменян преди купуването но беше стоял на колата 2години ,според датата на производство.правете си изводи за нашите и чужди горива,в момента най-добрия дизел в района на плевен е ромпетролския,сякаш караш самолет,не е нафта,може да е нитрометан
            Е, тераното ми е от Италия. Като свалих горивния филтър, вътре беше такъв жаборняк, че надали си виждал такова чудо. 2 пръста тиня. Такива възгласи нададох, че майка ми излезе на двора да ме пита какво става.

Та, боклуци има нявсякъде.

За щастие, никакви други проблеми не съм имал от тогава, свързани с кофти гориво. Наливам на OМV, рядко на Litex, понякога на Opet, или който в момента ги е купил, и крайно рядко на Шел, при това само V-power. Наесен ще сменя филтъра пак, и ще видим какво ще излезе.

На ромпетрол не съм сипвал до сега. Не съм попадал, но ги хвалят много.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

на ромпетрола нафтата е много добра,румънска с някакви добавки прилича на керосин и буса върви много с нея.а и в цедката преди нафтовия филтър няма боклуци ,вода или парафин,както с тази на шел.
              а относно зареждането докато цистерна пълни цистерните не е препоръчително,защото прави високо налягане и дига всичкия жабуняк от дъното и идва в ваште резервоари

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X