Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Омасляване на изхода на турбото на 2-LT

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Омасляване на изхода на турбото на 2-LT

Искам да попитам запознатите с Ленд Крузър LJ-70 с 2-ЛТ двигател(88год.),доколко е притеснително омасляването на изхода на турбината?След около 200км.(по магистрала със скорост 95-100км/ч)забърсвам 2-3 капки масло(приблизително) на изхода на турбината-където е късото гофрирано гумено съединие.Също в края на металната никелирана тръба,където е следв. гумено съединение се получава макар и по-малък теч на масло.Тези съединения ми изглеждат много здрави и плътни,и никак не ми харесва,че успява да избие масло през тях...!
    Та,какво ще кажете-да взимам ли мерки за турбината(ремонт,смяна),или....?
    Дотук за около 2000км. съм долял 300грама масло(Мобил 10/40).
    Пробега на возилото един Господ го знае само,но като цяло е много запазено-само дето остана да му сменя амовете и всичките втулки!Засега....
    много автомати-слаби резултати!

До: омасляване на изхода на турбото на 2-LT

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
    Искам да попитам запознатите с Ленд Крузър LJ-70 с 2-ЛТ двигател(88год.),доколко е притеснително омасляването на изхода на турбината?След около 200км.(по магистрала със скорост 95-100км/ч)забърсвам 2-3 капки масло(приблизително) на изхода на турбината-където е късото гофрирано гумено съединие.Също в края на металната никелирана тръба,където е следв. гумено съединение се получава макар и по-малък теч на масло.Тези съединения ми изглеждат много здрави и плътни,и никак не ми харесва,че успява да избие масло през тях...!
    Та,какво ще кажете-да взимам ли мерки за турбината(ремонт,смяна),или....?
    Дотук за около 2000км. съм долял 300грама масло(Мобил 10/40).
    Пробега на возилото един Господ го знае само,но като цяло е много запазено-само дето остана да му сменя амовете и всичките втулки!Засега....
    Виж това дето казваш за омасляването е тревожно - не би следвало да го има ако турбото е наред, но има вероятност да е от отдушника за картерните газве - с времето и километрите част от компресията минава от цилиндрите в катрера и като излиза през отдушника овлича малки капки масло, оттам в турбото (ако е това ще имаш омасляване и на входа на турбото).
    Я най - добре махни маркуча на входа на турбината, хвани оста и виж какъв луфт има и приблизително колко милиметра е.
    Другото което е - по - добре сложи масло 15/40 даже 15/50 най-добре, а 10/40 е много тънко за двигател на тия години и тия километри и затова го гори.
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
      Виж това дето казваш за омасляването е тревожно - не би следвало да го има ако турбото е наред, но има вероятност да е от отдушника за картерните газве - с времето и километрите част от компресията минава от цилиндрите в катрера и като излиза през отдушника овлича малки капки масло, оттам в турбото (ако е това ще имаш омасляване и на входа на турбото).
      Я най - добре махни маркуча на входа на турбината, хвани оста и виж какъв луфт има и приблизително колко милиметра е.
      Другото което е - по - добре сложи масло 15/40 даже 15/50 най-добре, а 10/40 е много тънко за двигател на тия години и тия километри и затова го гори.
      Значи мАтората почти няма картерни газове-на работещ двигател,и при отворена капачка за доливане на масло на капака на клапаните няма никакво духане-без значение на студен,или на загрял двигател.Според мен това е много показателен тест...и елементарен!
      Инак благодаря за съветите,ама нито го знам де е отдушника за картерни газове,нито смея да пипам около турбото...докато не видя някой,който е в час как го прави!
      А,за маслото не съм съгласен-и минералното,и пълната синтетика при загрял двигател са с еднакъв вискозитет.Ще го видя как ще се държи по-натам турбото,и ако заслужава в началото на зимата ще го поглезя със синтетика 5/40,или 5/50!

Коментар

Значи мАтората почти няма картерни газове-на работещ двигател,и при отворена капачка за доливане на масло на капака на клапаните няма никакво духане-без значение на студен,или на загрял двигател.Според мен това е много показателен тест...и елементарен!
        Инак благодаря за съветите,ама нито го знам де е отдушника за картерни газове,нито смея да пипам около турбото...докато не видя някой,който е в час как го прави!
        А,за маслото не съм съгласен-и минералното,и пълната синтетика при загрял двигател са с еднакъв вискозитет.Ще го видя как ще се държи по-натам турбото,и ако заслужава в началото на зимата ще го поглезя със синтетика 5/40,или 5/50!
        Тези двигатели изобщо не са за пълна синтетика 5/40,или 5/50Само на комонреал се препоръчватОтдушника на картера се явява и маслопровод на маслото което минава през турбото и след това се отича във картера .Те са две тръбички към турбото -едната тънката е за високото налягане което постъпва във турбото а другата по дебелата е тази за кято ти писах по на горе.

Коментар

До: Омасляване на изхода на турбото на 2-LT

Има си отдушник за картерните газове на капака на клапаните,влиза в маркуча от турбото към всмукателния колектор! имах го на 4-рънера(2l-t efi ,93г) имам го и на 73ката(2l-t,87г). това че турбото църка малко масълце не е толкова фатално,баща ми кара 6 години така и нема ядове. на годинките и километрите на които са тия баби яги,не може всичко да блести

не ти трябват пълна синтетика масла,колегите са прави! аз съм много доволен от 15w-40 на кастрол. на 80ката слагам 10w-40 magnatec.
          Последно редактирано от veilside; 30-05-09, 00:30. Причина: грешка:)
          TЛК 80-4.2ТД
          ТЛК 73-2.4ТД
          ...................

Коментар

Дотук добре,ама това със синтетичното масло и минералното много ги бъркате нещата,той колегата си знае че синтетиката е по-добра,вие ще вземете да го разубедите.
            Какво значи по-тънко масло?
            Кое има по-добри мазителни качества при температура на въздуха 35-40 градуса и работна температура на двигатела 85-95 градуса?
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Просто му казвам че такова масло 5W40 -5W50 изобщо не е за старите дизели-пък и като се има на предвид че са над 100 000 км!Ето тук може веднага да провери всичките масла на целият автомоби и да се увери какво масло дават за този джип!!!!!!!!
              http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp

Коментар

...
                нито смея да пипам около турбото...докато не видя някой,който е в час как го прави!...
                Май нямаш никакви проблеми, ама за всеки случай откачи маркуча на всмукателния колектор, който идва от компресора и виж има ли масло в него.
                За маслото колегите са прави, слагай си по предписанията.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Май нямаш никакви проблеми, ама за всеки случай откачи маркуча на всмукателния колектор, който идва от компресора и виж има ли масло в него.
                  За маслото колегите са прави, слагай си по предписанията.
                  Да взема да отскоча до теб освен...за малко...?Следващата седмица,като ще се обадя предварително?

Коментар

Защо се притесняваш,за кола на такава възраст 300 мл.на 2000 км е съвсем допустимо!И не му слагай синтетика-тънко масло е за този двигател!Правилното масло е 10/40!
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X