Отново сериозен въпрос.От няколко месеца забелязвам омасляване около отворите на смукателния колектор.Понякога отработените газове ми примирисват на масло-не постоянно.След измиването с пароструйка на смукателя седмица след това отново се появяват маслените отлагания-не е много,но достатъчно да ме интригува.Въпроса е откъде според Вас се е появило маслото,възможно ли е да е от гарнитурите на смукателния колектор(проверихме ги-нямат мегдан за донатягане)дали не е тупбокомпресора(нямам спад в мощността,нови непривични шумове,пушене и др. турбо симптоми,не духа от капачката на мотора,както и от картерногазовата тръба)как мога да проверя откъде са неприятностите-все пак тази машина съвсем не е нова,но наличието на каквото и да е масло някъде е доста нетрадиционно за повечето японски коли,които имам и съм имал. Искрено Ви благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ТЛК 80 масло по смукателя
Свий
X
-
-
До: ТЛК 80 масло по смукателя
Жоро е прав-отвий алуминиевата тръба от турбото към всмукателите и ше разбереш дали идва от там маслото. може и маркуча от въздушния филтър към турбото да свалиш и да провериш луфта на оста на турбината.
преминаване на масло през металокерамичната втулка на турбото не е задължително свързано с падане на мощност и силно вличние в работата му!
ако двигателя ти е минал 200 000км пробег,не е зле да помислиш за 15w-40,ако разбира се не си вече с такова масло.
карай спокойно в тоя мотор има много ресурсTЛК 80-4.2ТД
ТЛК 73-2.4ТД
...................
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар