Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обортомер на ТЛК 70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обортомер на ТЛК 70

Имам проблем с обортомера,само примърдва стрелката и пак пада в нулево положение,а инак индикацията за турбото си работи ,зелената лампичка си светва при активиране на турбината,въпроса е с жило ли е този обортомер или с някакъв датчик,друго питане е как да си преведа в действие индикатора който си е конплект с турбото,и той не отчита,каза че някакъв датчик се слагал за да действа,каде точно и какъв обаче не ми стана ясно.Благодаря предварително,както казват опознаи джипката за да я обикнеш.
    Прикачени файлове
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

До: Обортомер на ТЛК 70

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
    Имам проблем с обортомера,само примърдва стрелката и пак пада в нулево положение,а инак индикацията за турбото си работи ,зелената лампичка си светва при активиране на турбината,въпроса е с жило ли е този обортомер или с някакъв датчик,друго питане е как да си преведа в действие индикатора който си е конплект с турбото,и той не отчита,каза че някакъв датчик се слагал за да действа,каде точно и какъв обаче не ми стана ясно.Благодаря предварително,както казват опознаи джипката за да я обикнеш.
    Датчика на оборотомера е на ГНП-то,може да има слаба връзка.
    Манометъра за налягането на турбото не е ли с тръбичка за въздух,поне моя е така.
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Мерси за бързия отговор,мисля че си прав за слабата връзка,,понеже сега няма проблем ,появява се переодично след като се понамокри,сега го установих,за тръбичката на Манометъра не знам,тя каде трябва да се намира по принцип?Възможно е дя я няма.
      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Мерси за бързия отговор,мисля че си прав за слабата връзка,,понеже сега няма проблем ,появява се переодично след като се понамокри,сега го установих,за тръбичката на Манометъра не знам,тя каде трябва да се намира по принцип?Възможно е дя я няма.
        След турбото,на входящия въздуховод.
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

ОК,ще погледна но мисля че либсва при мен,до колкото разбирам се пробива дупка в въздуховода след турбото и се отвежда с медна или алуминиева тръбичка до манометъра,дали обаче има значение дължината на тръбичката и неиния диаметър?

Коментар

От: Обортомер на ТЛК 70

Здравейте, днес при мен се появи същия проблем с оборотомера. На празен ход, стрелката едвам помръдва при нулата,като подам газ отчита, но нереално и пак играе. Дали и при 2L-T мотор, сигнала за оборотомера се взима също от ГНП-то, като при колегата с 1KZ-T ? Благодаря предварително.

Коментар

100% е от там,аз още не съм се занимавал с моя проблем,де показва де не показва,взема сигнала от ГНП-то както бяха казали колегите и като се омасли или намокри и ги прави тея номера.

Коментар

Днес, ще огледам ГНП-то, но несъм го мокрил и нямам течове. Може да е прекъснал кабел или извадена букса.

Коментар

Може да се огледа и буксата, която е на самия оборотомер :-)

Коментар

Може да се е откачило нещо отнякъде.Това примърдване да не се получава като палиш?Ако е така примърдва от напрежението при запалване.Ако после не помръдва стрелката 100% имаш нещо откачено или слаба връзка.

Коментар

Днес прегледах обстойно ГНП-то и установих - сухо е като барут, няма никакви течове или хлабави връзки Като цяло в помпата влизат кабели на три места. За обогатителя, горивния клапан и третото е от вътрешната страна, към блока и е капсуловано, но се съмнявам сигнала да се взима оттам. Проверих и под таблото- всичко си е на място. Проблема си остава

Коментар

Помагайте, колеги

Коментар

Не съм запознат точно със схемата на 70-ка с 2лт но по голяма част от дизелите вземат сигнал от генератора ....въпреки това най правилния начин по който бих постъпил аз е намиране на схема на автомобила има доста мануали из интернет пространството и прозвъняване на инсталацията при което проблема ще лъсне ! Миналата година имах такъв джип и имах проблем с подгрева и без никакви познания за модела по гореописания начин намерих проблема и го отстраних собственоръчно
                          успех !
                          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                          ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

третото е от вътрешната страна, към блока и е капсуловано, но се съмнявам сигнала да се взима оттам

ЗДР колега точно това е датчика за оборотомера.Ако имаш проблем с датчика имам излишен

Коментар

Ако това е датчика /от към блока/ за да се смени, трябва да се сваля смукателния колектор и др. неща или да сваля ГНП-то. Мисля, че не си заслужава заради оборотомера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X