Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Глава 4 Ръннер 3.0 тд. 94г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Глава 4 Ръннер 3.0 тд. 94г.

и те така ...
    бяхме днеска по Велинград да се пускаме с каяците по Чепинска река. Тойотата от яд че само аз ще съм в планината и в реката реши да си достави и тя мокри удоволствия. Още сутринта я мернах в огледалото че се е разпушила, но много за кратко я карах, а и не ми се занимаваше с нея. Долу на финала обаче момчето което я свали по пътя каза че е загряла. И те така....
    Тоя филм съм го играл вече с едно Пежо и след като проверих всичко течно по нея, диагнозата се потвърди. Долях и се прибрах към Софето.
    Въпроса ми е следния.
    Ясно е че в най-добрия случай е само гарнитурата, но понеже ще се маха главата, за какво трябва да внимавам (внимават) в сервиза и какво мога да обслужа превантивно още по нея, при тая интервенция.

До: Глава 4 Ръннер 3.0 тд. 94г.

Така и така ще се сваля главата провери колко е крива и да се шлаифа също така да се провери дали някъде не е спукана провери си и клапаните и водачите и смени гумичките на клапанитеи да се прецени точно каква дебелина гарнитура ще се слага после и за предпочитане е да е метална гарнитура

Коментар

Ами ревизия на клапаните и може да хвърлиш едно око на цилиндрите. И ревизия на охладителната система.
      Знаеш ли къде да я занесеш да я надуят?

Коментар

не
        ма т`ва сервизните трябва да го направят май ?
        дай оферта да ги натисна ...

Коментар

Дано да е само гарнитурата и непременно да я провериш за пукнатини.Успех.
          Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
          На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
          Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

абе тва съм го играл вече няколко пъти. Разбира се че ще и видя клапаните, ще я снимат и тн. Виж тия неща с дебелината и мат`тряла на гарнитурата е нещо дето не ми е ясно. Сега се сещам че и гарнитурата на колекторите ще трябва да се смени ...
            Предполагам че не са с ризи на цилиндрите ?
            Разберете ме. Не съм имал такава машина и сервиза няма от къде да взима точна информация за тези Тойоти.

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
              не
              ма т`ва сервизните трябва да го направят май ?
              дай оферта да ги натисна ...
              Те механиците си знаят. Но все пак, Джуди ги надува, шлайфа и ревизира най добре, според мен. Ако е спукана и може да се завари си я заваряват. Ако не може, ти предлагат нова или втора употреба. Ще ти дадът по добра цена, от магазина. Освен ако не ползваш големи отстъпки.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Те механиците си знаят. Но все пак, Джуди ги надува, шлайфа и ревизира най добре, според мен. Ако е спукана и може да се завари си я заваряват. Ако не може, ти предлагат нова или втора употреба. Ще ти дадът по добра цена, от магазина. Освен ако не ползваш големи отстъпки.
                мерси Андро.
                Не разбрах това "Джуди" фирма ли е или човек, но тези дни като я разглобят ще ти искам контакти.

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                  мерси Андро.
                  Не разбрах това "Джуди" фирма ли е или човек, но тези дни като я разглобят ще ти искам контакти.
                  Човек, фирма, само глави прави. Повечето механици ги носят при него. Ма ти не им казвай какво да правят, че те много не обичат да им се дава ъкъл. Питай първо как ще процедират.

Коментар

Ма ти не им казвай какво да правят, че те много не обичат да им се дава ъкъл. Питай първо как ще процедират.
                    Няма бе, как ще им казвам кво да правят. Аз просто да подпитам да няма някоя изненада...
                    ...След малко я засилвам натам, да видим кво ще стане ..

Коментар

Влезна в бокса преди половин час. Понеже за тоя мотор съм чувал че няма навик да ги прави тия неща, ще ми е интересно каква е причината. веднага щом стане ясно ще пиша.
                      Време е май да пуснем темичка в която всеки да отразява разни ремонтчета и накратко да пише как и за колко лева се е справил...
                      Изхождам с презумцията че вече спасихме един човек да даде 300 лв. за хебел втора ръка ...

Коментар

...Ще ти дадът по добра цена, от магазина. Освен ако не ползваш големи отстъпки.
                        А каква е цената при тях? Защото този двигател е много популярен, включително и с проблемите с главата и за него цените са доста поносими за нова глава. Малко над 1000лв. за Испанска, малко под 2000лв. за Японска...

Коментар

Колегите по горе са описали какво да направиш и провериш.Аз мога само да допълня,че така и така сваляш главата и ще се разглобява газоразпределянето .... провери и при необходимост смени в.помпа,ремък,обт.ролки,гарнитури и други на пръв поглед дребни неща - защото глава не се демонтира всеки ден!..И задължително замерване на цилиндровия блок там където се събира с главата!!!
                          Успех и по малко пари да дадеш за чаркълъци!...

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                            А каква е цената при тях? Защото този двигател е много популярен, включително и с проблемите с главата и за него цените са доста поносими за нова глава. Малко над 1000лв. за Испанска, малко под 2000лв. за Японска...
                            Нямам представа колко е на Тойотата. По принцип ги дава 50-100лв. надолу.

Коментар

такава ли ти е главата
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X