Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Surf 2.4 1992 - дърпа на ляво, моля за помощ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota Surf 2.4 1992 - дърпа на ляво, моля за помощ!

Здравейте,

Малко предистория (ще се опитам да съм максималнмо изчерпателен):

Джипката е Toyota Surf 2.4 TD, 1992, купена преди месец. Преди 3 седмици сложих чисто нови гуми (Bridgestone 265/70/15), и я минахме на стенд "Hunter" в сервиза на един приятел, като след стенда обезвъздушихме спирачките. Прегледахме дисковете и накладките, има още доста живот в тях. Проблемите:

Проблем 1: След обезвъздушаването я подкарах по права линия, ускорявам до 50-60км и набивам спирачки, при което колата дърпа на ляво. Обезвъздушаваме втори път, същият проблем.

Проблем 2: Пускам я на прав път, като скоростта варира от 30 до 100 км/ч, за да пробвам дали стенда е бил сполучлив - пускам волана и колата завива моментално на ляво. За да държа права линия, трябва да си напрягам ръката - карах така около 120км по магистрала.

Следва втори стенд, отново показателите са отлични, тест по права - отново силно дърпане на ляво, както и проблема със завиване на ляво при спиране остава.

Ще съм благодарен ако някой даде смислен съвет какво да пробвам. Възможно ли е пролема да не е в предницата, а в кормилния механизъм? Колата е със дискове отпред и барабани на задните. Следва снимка на джипа + скан на резултатите от стенда.

Благодаря предварително!

До: Toyota Surf 2.4 1992 - дърпа на ляво, моля за помощ!

Прове ри ли спирачните апаратида не би някой от тях да задържа и да не отпуска до край накладките и след това естественоо ако задържа при натискане на спирачките ще хвъща по бързо от другия и от там да идва това дърпане на ляво

Коментар

Не съм, ще го направя във вторник, коато пак съм в сервиза, обаче това би ли се отразило на дърпането при каране по права линия?

Коментар

Ами, ако предна лява гума ти е с по- ниско налягане от предна лява, всички симптоми, които описваш ще са налице.
        Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
          Ами, ако предна лява гума ти е с по- ниско налягане от предна лява, всички симптоми, които описваш ще са налице.
          Имаш предвид ако едната е 1.9 а другата 2.1 примерно? Ще го проверя, но не ми се вярва, защото гумите тъкмо ги бяхме сложили, и ги помпихме еднакво...

Коментар

Първоначално публикуван от 3vatos Преглед на мнение
            Не съм, ще го направя във вторник, коато пак съм в сервиза, обаче това би ли се отразило на дърпането при каране по права линия?
            Ми дапонеже ако задържа левият апарат при не натиснат педал на спирачките то и на прав участък пак ще дърпа но лявоИ това с няляганета на гумите пак е вариянт да ти дърпа на една страна
            провери слид като караш така известно време дали някоа от двете предни джанти е по загрята от другата по това ще се разбере дали има задържане на апарата
            Последно редактирано от huko; 29-03-09, 21:55. Причина: сливане на поредни публикации

Коментар

Благодаря ви и на двамата! Понеже много ме сърби да елеминирам възможностите час по-скоро, сега тръгвам към бензиностанцията да проверя налягането Ще пиша пак след 30 мин

Коментар

Първоначално публикуван от 3vatos Преглед на мнение
                Благодаря ви и на двамата! Понеже много ме сърби да елеминирам възможностите час по-скоро, сега тръгвам към бензиностанцията да проверя налягането Ще пиша пак след 30 мин
                Тъкмо ще провериш и дали загрява лявата джанта

Коментар

Я по-добре провери шарнирите, че и аз като теб обезвъдушавах, ту от ляво, ту отдясно. Накрая се оказа че шарнирите се сдали отдавна, не показваха такива симптоми от стандартните тестове. Просто е много тежка колата, ама си личи като въртиш волана на едно място.

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                    Я по-добре провери шарнирите, че и аз като теб обезвъдушавах, ту от ляво, ту отдясно. Накрая се оказа че шарнирите се сдали отдавна, не показваха такива симптоми от стандартните тестове. Просто е много тежка колата, ама си личи като въртиш волана на едно място.

Какво би трябвало да усетя при въртене на място? Понякога чувам изпукване/проскърцване, но т'ва е 1 от 10.

Коментар

Случвало ми се е точно на хаклукс. Голям секс беше докато се открие, защото спирачния апарат не загряваше и при въртене на ръка не се усещаше разлика. Хванахме го на барабани, беше с по малка ефективност. След подмяната му колата се оправи.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

тва прискърцване ако е при потегляне на навит волан е от онези ограничители на хода на колелата. Клекни ще видиш едни плоски пластини в тях опира един болт с гумено капаче което се изтрива и почва да скърца на желязо. Иначе за шарнирите трябва някой да ти върти волана, а ти да видиш дали се опитват да излязат от леглото си ...

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                          Случвало ми се е точно на хаклукс. Голям секс беше докато се открие, защото спирачния апарат не загряваше и при въртене на ръка не се усещаше разлика. Хванахме го на барабани, беше с по малка ефективност. След подмяната му колата се оправи.
                          Какво точно сменихте?

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
                          тва прискърцване ако е при потегляне на навит волан е от онези ограничители на хода на колелата. Клекни ще видиш едни плоски пластини в тях опира един болт с гумено капаче което се изтрива и почва да скърца на желязо. Иначе за шарнирите трябва някой да ти върти волана, а ти да видиш дали се опитват да излязат от леглото си ...
                          Слагам го във списъка за вторник

-------------------

Сега се връщам от бензиностанцията:

1. Няма разлика в греенето на барабаните

2. Всички гуми бяха на 2.7 psi, аз превантивно ги напомпих до 3.0psi, разлика няма, дърпа си и при спиране, и при каране.

Коментар

Спирачен апарат от страната на която дърпаше
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Спирачен апарат от страната на която дърпаше
                              Благодаря! И това отива във списъка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X