Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отстъпките в ТМ ауто

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отстъпките в ТМ ауто

Здравейте,

Имам един въпрос към хора, които са пазарували коли от ТМ ауто.

Един приятел се е навил за 120-та серия, днес ходихме да тестваме една и му хареса. Иска да я купува.

Обаче остава въпроса за цената.

ТМ ауто дават 10% отстъпка на всеки, влязъл в автосалона им. Цената на модела с ТЕМС пада от 109К на 98К лева с ДДС. След бърз разговор с произволен дилър в Германия се оказа, че тяхната цена е 45К евро с ДДС за същата кола. Акциз още към 700 евро, докарване още 1000... абе излиза, че да се внесе ще излезе максимум 47к евро, което са 92К лева, или 6000 лв по-евтино.

Ние днес си направихме устата за по-голяма отстъпка, но дилъра нещо се ослушваше. Въпроса ми е, по принцип може ли да се вземе по-голяма отстъпка за една кола от ТМ ауто, или моя човек да си я вкара от чужбина?
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

До: Отстъпките в ТМ ауто

Дават, просто им покажи сметката, парите не са малко и ще се огънат. Ако не, ей къде е Германия, а най-важното е, че там поне има гаранция, че колата е минала ОТК, за България стандартите са препоръчителни.

ПП Има няколко теми по повод фирмата, прочети ги преди да се набуташ!
    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Re: Отстъпките в ТМ ауто

Хехе, аз темите за ТМ ауто съм ги чел, лошото е че нямат конкуренция... То на нова кола какво да и се счупи обаче, тя ще ходи там само за рутинна поддръжка.

П.С. Днес се качих и на Ленд Крузър 200 - голяма грешка, сега няма да мога да спя

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=53112

Казваш, чел си темите. Аз пък не мога да разбера, ако и това си го чел, как може да искаш да си купуваш кола от тия. Добре, нова, няма да се чупи /?!/ Ами ако те удере някои на паркинга, тогава ...?
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

До: Re: Отстъпките в ТМ ауто

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
          Хехе, аз темите за ТМ ауто съм ги чел, лошото е че нямат конкуренция... То на нова кола какво да и се счупи обаче, тя ще ходи там само за рутинна поддръжка.

П.С. Днес се качих и на Ленд Крузър 200 - голяма грешка, сега няма да мога да спя
          Нямат конкуренция ли?

Тиксим-Пловдив,Пазарджик имат интернет страница.

Що не питате и при тях,чул съм че обслужват гаранционните автомобили без проблем.

Успех при покупката
          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=53112

Казваш, чел си темите. Аз пък не мога да разбера, ако и това си го чел, как може да искаш да си купуваш кола от тия. Добре, нова, няма да се чупи /?!/ Ами ако те удере някои на паркинга, тогава ...?

Да и после се чудим защо такива фирми продължават да си правят каквото си искат . Просто има хора, които продължават да пазаруват от тях .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
              Нямат конкуренция ли?

Тиксим-Пловдив,Пазарджик имат интернет страница.

Що не питате и при тях,чул съм че обслужват гаранционните автомобили без проблем.

Успех при покупката
              От обслужването на Тиксим - Пазарджик съм толкова 'възхитен', че вече трета година си карам королата да ми я правят в сервиза на Фиат
              Пичовете в 'Тойота' са безкрайно немърливи, високомерни и мудни, уредите за диагностика не им работиха в продълбение на месеци - никой не си мърда пръста да ги оправи, и като отидеш и ги питаш що ти губят времето, отговора е винаги един и същ: 'Ако щеш...' (придружено с почесване и прозявка). Там винаги се чака с дни да ти дойде реда, интересното е, че докато си правиш записване не регистрираш никаква активност в сервиза - все едно е затворен, а в същото време ти се казва, че са адски заети и никой не може да ти обърне внимание в момента. Целогодишно.

Цените на частите са им високи, това го разбирам и оправдавам, защото наистина доставят оригинални части, обаче обслужването и 'майсторлъка' не знам за какво ги коментирам въобще.
              Пазете се от фирми, които си мислят, че могат да съществуват без клиента - 'пак ще дойде, щото сме единствени' - времето ще им покаже колко грешат, надявам се.

Моят вариант е следният:

Поръчвам си квото ми трябва от тук: http://www.japarts.co.uk/shop/ - и после айде при Митко във фиат - рабоата се свършва бързо, ефективно и без забележки от рода на 'Ми тя тая кола е много стара, що ще я поправяш' и т.н. Щом я поправям, значи има защо. Толкоз

Коментар

В момента ситуацията на пазара е такава че клиента диктува правилата.Не знам дали ще я взимате кеш или на лизинг,но ще клекнат за още отстъпки.
                Аз знам че нищо не знам,но други и това не знаят.

Коментар

Re: Отстъпките в ТМ ауто

Значи какво да ви кажа - имал съм досег със доста от официалните сервизи. Моето мнение е, че като няма конкуренция, е така става.

Примерно Опел имат 3-4 дилъра и съм доволен от един от тях ( Бояна Ауто / Дженеръс Ауто). Обаче ако си мислите, че при Балкан Стар-София (съкратено B.S.), Пежо и т.н. "монополисти" е по-добре... жестоко се лъжете.

Стигна се дотам, че гаранционни Мерцедеси ги караме в Балкан Стар- Пловдив на сервиз... Един приятел си караше гаранционните Фордове във Сливен, щото имат обект там

Та спасението за мен е в по-малките градове, където клиента наистина се цени, а сервиза не е претрупан от работа.

Коментар

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение

]
                    Аз също страдам от безсъние след теста с такава кола 5.7 бензин.Почти съм за лечение.

Коментар

До 20% спадат без проблем, къде ще ходят. Ако тооолкова чак не става препоръчвам Ви да изчакате месец, два. Иначе за ТМ ауто и техният сервиз се носят легенди. Абе ще отвратат хората от марката.
                      Пийте червено вино! Дава здраве.
                      А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Иначе за ТМ ауто и техният сервиз се носят легенди. Абе ще отвратат хората от марката.
                        Сервизът на Тойота във Варна пак от ТМ ауто ли се управлява? Някакви впечатления от там?
                        Vitara 2.0 V6
                        Honda CRV (Gen 1)
                        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                        ВАЗ 2131

Коментар

Да. Всичко, което влиза при тях за Тойота, минава през ТМ ауто. За всякакъв проблем по гаранционното обслужване, което изискава допълнителни разходи - искат разрешение от София, т.е. ТМ ауто. Любезни и отзивчиви, но според мен, не са достатъчно твърди и последователни при защита правата на клиентите си. Добри отзиви съм чул за сервиза в гр. Добрич.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X