Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане относно Позицията, в която трябва да се фиксира маховика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане относно Позицията, в която трябва да се фиксира маховика

Здравейте След дълго лутане и търсене на вал за мойта тойотаLJ70 2 LT2 най после си намерихЧисто нов от UK.Мисълта ми е има ли някъкъв начин да разбера точно в коя позиция трябва да се захване маховика към колановият валпонеже не можах да открия белези за това се обръщам към васима само три отвора на моховика от вътришния край към вала и са един след друг подредени предполагам че са за баланса на маховика Понеже при други двигатели съм виждал да има шпонка и няма как да объркаш позицията на поставяне на маховика
    Благодаря предварително

До: Питане относно Позицията в която трябва да се фиксира маховика

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
    Здравейте След дълго лутане и търсене на вал за мойта тойотаLJ70 2 LT2 най после си намерихЧисто нов от UK.Мисълта ми е има ли някъкъв начин да разбера точно в коя позиция трябва да се захване маховика към колановият валпонеже не можах да открия белези за това се обръщам към васима само три отвора на моховика от вътришния край към вала и са един след друг подредени предполагам че са за баланса на маховика Понеже при други двигатели съм виждал да има шпонка и няма как да объркаш позицията на поставяне на маховика
    Благодаря предварително
    Маховика е балансиран и няма значение в какво положение го монтираш.

И все пак как се монтира на коляновия вал?Че на мойта нали не съм сменял.

И внимавай със стартера да не скъсаш и тоя
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

На коляновия вал трябва да има щифт който да определя позициата,или отворите за болтовете са пробити така че да не можеш да объркаш положението
      Последно редактирано от banjo; 14-03-09, 18:22.
      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
      Дий Снайдер

Коментар

Това, което съм чел е, че коляновият вал и маховикът се балансират поотделно, а след това и общо, сглобени един към друг. Но от практиката знам, че се правят различни "трансплантации" и си стават. Е, ако имаш достатъчно голяна машина за балансиране, сигурно ще е идеално...

Коментар

Първоначално публикуван от mater Преглед на мнение
          На коляновия вал трябва да има щифт който да определя позициата,или отворите за болтовете са пробити така че да не можеш да объркаш положението
          Там е работата че както и да го завъртя маховика спрямо отворите на вала все съвпадат

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
            Там е работата че както и да го завъртя маховика спрямо отворите на вала все съвпадат
            В такъв случей мисля,че както и да го сложиш няма да има проблем

Коментар

Първоначално публикуван от katericata Преглед на мнение
              В такъв случей мисля,че както и да го сложиш няма да има проблем
              ДанооНадявам се да няма проблем

Коментар

небой се ! стягай смело,както и да го сложиш ще е добре. 3-4 съм пипал ,нема ядове.
                TЛК 80-4.2ТД
                ТЛК 73-2.4ТД
                ...................

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
                  небой се ! стягай смело,както и да го сложиш ще е добре. 3-4 съм пипал ,нема ядове.
                  OK

Коментар

аз на много леки коли съм монтирал маховици... имали беляг се слага на беляг,ако болтовете стават само на едно положение се монтира спрямо болтовете и око нито едно от тези неща ги няма то монтираш както дойде затваряш всичко и гас

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X