Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Land Cruiser HDJ80 - 4.2 турбо дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota Land Cruiser HDJ80 - 4.2 турбо дизел

Говорейки си един ден с наш много добър приятел от дума на дума се заприказвахме кой е най-подходящия автомобил за неговите цели. И така идеята е да може хем да движи комфортно на пътя, да има всички необходими екстри и да дърпа яхтата му от една страна, а от друга да може спокойно да слезе от пътя и да хване гората без никакви притеснения... И същевременно, когато е необходимо автомобилът да може да бъде управляван и от съпругата му. Малко са автомобилите, които биха удовлетворили такъв набор от изисквания. И естествено разговорът се фокусира около Toyota LJ80. Този уникален автомобил е един от най-добрите шедьоври в цялата история на 4х4. Много здрав, невероятно надежден и балансиран. Спомням си определението, което му беше дадено от един сериозен офроудер – автомобил без слабо място! И така решението за модела беше взето бързо, но намирането на такъв автомобила никак не е лесно. Първо собствениците му се разделят с неохота и второ предлагането на пазара е микроскопично, особено пък като търсите нещо по-специално. Но късмет, Тони от Варна реши да си сменя Tojotata-a която при това беше уникална комплектация:

Автоматик, 4.2 литров турбо дизел – т.н. „милионник” – според всички класации най-надеждния дизел правен някога. Плюс всичко това принудителни блокировки и на задния и на предния дифернциал с електрическо задействане. Автомобилът е с автоматична скоростна кутия. За скоростната кутия нашите съветници от сервиза за автоматици Gemini4 заявиха, че е супер здрава и живота и е съизмерим с този на автомобила. И така, понеже нашия приятел е завършен перфекционист ни възложи да приведем автомобилът във вид много по-добър, отколкото е бил при излизане от фабриката. За тази Toyota поръчахме на практика всичко от TJM, с което може да бъде оборудвана. Предна броня, задна броня, стойка за резервна гума, окачване, полиуретанови тампони, управляеми въздушни възглавници и т.н. Можете да видите как изглежда всичко това натоварено от аерогарата...

Първото, с което се започна е окачването разбира се. Toyota-a беше купена с инсталирано окачване OME чиято подмяна е показана на следващите снимки. Новото окачване е TJM с 3” лифт. То беше избрано като компромис между повдигане, ходове на окачването, офроуд възможности, комфорт и стоеж на пътя.

Цялата статия е тук:
    http://forum1.offroad-bulgaria.com/v...?p=72062#72062
    VPetrov.photography

наблюдавах този проект много внимателно в мотоексперт, интересно ми е какви ще са отзивите на собственика. най - големи съмнения имам относно амортисьорите и въздушните възглавници.

и аз ще захващам една такава след около месец но с 4Л бензин и се чудя дали да бъде олд мен ему или ТЖМ и за лебедката се чудя, дали да е 9.5 или 12 паунда
    drive alive

Коментар

За такъв автомобил 9.5 лебедка е малка определено. За другото е добре да се попитат собственици...особено такива които са имали по няколко модела окачване и могат да направят сравнение...
      VPetrov.photography

Коментар

И на мене ми е много интересно как се държи новото окачване. Карал съм същата и с заводското окачване друсаше като Голф GTI. Иначе е удоволствие да я караш - всички коли те заобикалят като голям камък

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
          И на мене ми е много интересно как се държи новото окачване. Карал съм същата и с заводското окачване друсаше като Голф GTI. Иначе е удоволствие да я караш - всички коли те заобикалят като голям камък
          имам впечатления от HZJ80 /=4.2Д без турбо/ със стандартно окачване и в сравнение със 73-ката возеше като лимузина...
          това за голфа е малко пресилено май
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

А какво е 73ка. Щото то от лошото винаги има и по-лошо.

Коментар

аз имам и един нестандартен въпрос извън темата: знаете ли съотношението на зъбите на мостовете и по точно бройката на зъбите на короната и на пиньона и ако да какви са цифрите
              Относно джипа страхотен е... Въздушните възглавници комплекта на какви пари ви стъпи и най-важното за колко купихте целия джип? (ако не е тайна разбира се)
              4ао и успех
              Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
                А какво е 73ка. Щото то от лошото винаги има и по-лошо.
                нямам представа с какво сравняваш "лошо и по-лошо"
                73-ката е Тойота LJ73 и вози доста прилично в сравнение с повечето джипове /къса база/

ако сравняваш возията на джипове с тази на леки коли си на грешен път, защото дори само от височината возията се променя...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Браво Венци! Много сериозен автомобил, единственния от японците който ми допада от сърце и който бих карал с удоволствие.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

нямам представа с какво сравняваш "лошо и по-лошо" Embarassed
                    73-ката е Тойота LJ73 и вози доста прилично в сравнение с повечето джипове /къса база/
                    Сравнявам я с Паджеро къса база и Гранд Чероки от старите. Може би и очакванията ми са били много големи. Щото като видиш такава огромна кола очакваш да вози като платнохотка. Не знам. По принцип тва колко друса колата е субективна оценка. Отделно че като се возиш друса повече от колкото като караш. Спомням си че за един ден минахме 500км. и после бяхме като разглобени и няколко дена ми беше лошо.Направо да не повярваш такава голяма кола пък.... Това е единственото нещо което ми направи лошо впечетление. Сега като се замисля може пък и гумите да са и били много напомпени. Знам ли. Не беше моя колата. Нека каже някои с по солидни наблюдения. Иначе изключителен джип. Препоръчвам го на всеки който може да си го позволи.

Коментар

Една малка поправка - Това не е LJ80 а HDJ80 . 80-та серия никога не е емало с L двигател . Слааабичък и идва ...

Коментар

Ей Митко внимателен към детайлите както винаги. Поправено е!
                        VPetrov.photography

Коментар

а като нищо може да изникне някоя испано-италианска версия с 2L-T мотор

въздушните възглавници са за да може да се товари повече, нали така?

Коментар

въздушните възглавници са за да може да се товари повече, нали така?
                            Да, а също така когато се тегли нещо тежко като яхта например...
                            VPetrov.photography

Коментар

..........или кораб,.....тази кола има ресурс.
                              B+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X