Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Visco на перка подлежи ли на ремонт?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Visco на перка подлежи ли на ремонт?

Колата е TLC 80 1HZ и в най топлите дни 30+c започна да качва температура до 3/4 на място в градски условия при пуснат климатик и при катерене на продължителен голям наклон на първа (бързи). Първоначалната диагноза беше че виското е протекло и е нужна покупка на ново. При демонтажа обаче се оказа че виското няма теч и работи правилно, проблема идва от луфта на оста с би-металната пластина.

Въпроса ми е следния: Може ли да се ремонтира надеждно, или да премина към покупка на нова оригинална част ?
    Благодаря предварително
    Иван Тасев

До: Visco на перка понадлежи ли на ремонт?

Колега според мен по добре си купи ново виско .Правил съм опити но не се получава след като прегрях и БМВ-то се отказах от виско- интервенциите.За лятото става като го разпробиеш и хванеш с болт тогава си е постоянно зацепена перката но това е временно докато си купиш ново.Не ти препоръчвам шега с охлаждането щото после много боли.Поздрави.
    Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
    На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
    Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Купувай ново,ще излезе по евтино в крайна сметка.
      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Ако са еднакви със на Хайлукса 2007 година имам такова на 20 000км така като го гледам е еднакво със на 70-ката

Коментар

помисли колко струва колата(двигателя) и ще си отговориш сам на въпроса
          за такава част ,само нова
          TЛК 80-4.2ТД
          ТЛК 73-2.4ТД
          ...................

Коментар

Благодаря за отговорите, поръчвам ново.

Коментар

До: Visco на перка подлежи ли на ремонт?

Днес отидох в ТМ-Ауто зареден с търпение решен да се разбера като хората с младежа дето не са му стигнали 2-3 хормони единици да се роди момиченце, отговарящ за частите. След като поспорихме какво значи горе долу "виското на перката" защото настояваше бурно че електромагнитен съединител, намери точната час и определи новата и цена от 950лв. Преди 2 месеца бях попитал и тогава беше 380-390лв. Младежа ме успокои че това е съвсем нормално, и цените на частите варират непрекъснато. Или колите им имат борсова стойност или са го закъсали от кризата и са наострили частите.
              Казах им че са много зле, и отидох да си поръчам ново виско на ЗАКС.

Коментар

950 лева???Ти огледа ли го хубаво-да не би да е имало и закачен двигател за него???
                08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
                  Днес отидох в ТМ-Ауто зареден с търпение решен да се разбера като хората с младежа дето не са му стигнали 2-3 хормони единици да се роди момиченце, отговарящ за частите. След като поспорихме какво значи горе долу "виското на перката" защото настояваше бурно че електромагнитен съединител, намери точната час и определи новата и цена от 950лв. Преди 2 месеца бях попитал и тогава беше 380-390лв. Младежа ме успокои че това е съвсем нормално, и цените на частите варират непрекъснато. Или колите им имат борсова стойност или са го закъсали от кризата и са наострили частите.
                  Мародери !!!

Коментар

Що не провериш в Тиксим,аз съм доволен от тях,за 1HD-T ангренажен ремък,ролка и пружина 300лв.
                    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Ще проверя навсякъде и по съвестно защото първоначално човека с ЗАКСА ми каза 500лв и днес като му се обадих да го поръчам 650лв + двоен срок за доставка, също имало 2 модела с различни индекси без обяснение какво значат и незнаел кой е точния. Типично по нашенски..

Коментар

Ще проверя навсякъде и по съвестно защото първоначално човека с ЗАКСА ми каза 500лв и днес като му се обадих да го поръчам 650лв + двоен срок за доставка, също имало 2 модела с различни индекси без обяснение какво значат и незнаел кой е точния. Типично по нашенски..
                        Дай снимки и данни на виското да проверя дали е същото с това където го имамКакто ти писах от Хай лукс е и двигатела е на 20 000км ако е същото ще се разберем за цената
                        Предполагам това е твойтоhttp://www.toyodiy.com/parts/p_E_199...MNSW_1601.html
                        А това мойто http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200...MDHW_1601.html
                        И по програмата излиза че е същото-За пореден път се убеждавам че има части които са запазени във тойота независимо от годината.Щом от хайлукса КОЙТО Е 2007 ГОДИНАнякой неща станаха на мойта 70-КА 1993 ГОДИНА !!!!!!!!!!!!!
                        Последно редактирано от joro-g; 27-02-09, 18:46.

Коментар

Може да се обадиш и на КСД-ООД София доста са напред с материала.Тел: 02 962 13 36 или 02 962 12 25.Но първо виж предложението на Жоро щото ако става ще си на далавера човека е истински и няма да те подведа никога.
                          Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                          На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                          Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Аз вече ги сравних както писах по долуКойто иска да ги сравнава за да се убедии на двете излиза един и същ номер 16210
                            Това е VIN на Хайлукса AHTFR22G706002804

Коментар

Би трябвало да стане защото 16210 беше малкия парт номер в програмата на Тойота, големия не можах да го запомня и младежа каза че му е забранено да го издава! Шасито е: JT111PJ8007008901 ако има някой програмата ще съм му много благодарен ако може да го сравни!
                              Това е от мануала на 1HZ - 4.2D:

Други снимки не мога да направя в момент понеже часта е в механика ми, временно съм с някакво мента което на -10ц моментално върти на пълни обороти от студен старт.

Благодаря на всички за отговорите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X