Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LSD диф подлежи ли на ремонт ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: LSD диф подлежи ли на ремонт ?

И аз съм с ЛСД и определено съм на мнение като повечето колеги че е нож с две остриета. Много трябва да внимаваш кога ще го активираш и ако може да не го учиш по трудния начин. Иначе без него сигурно ще е още по зле.
    На моя рънер също не блокира тотално задните колела, така че не го барай и си го карай така. Да не го пипне некое майсторче и да съжаляваш после.
    Забелязах че при включен преден мост и рязко влизане в заледен завой с високи обороти, предницата на колата почва да следва посоката на задницата. Не може да се получи онзи желан ефект който всеки водач на Лада 1500 е изпитвал Ма имам едни приятелчета състезатели дето ми обясниха що така става и да спра с експериментите

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
      Всички джипки(особено късата база) с парт-тайм само на задно са по-зле на сняг от най-евтиния автомобил с предно предаване.Стават само за фигурно пързаляне-за жалост-неконтролируемо.
      Като цяло си прав, но с последното не мога да се съглася. Контролирането на пързалянето е въпрос на навик. Ако преди джипката си карал кола с предно е едно, но ако имаш опит със задно предаване е друго. Аз например си го контролирам много добре. По мои лични наблюдения, ако има LSD пързалянето става по-предсказуемо и лесно за контрол.
      “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
      Walter Rohrl
      GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Ето тук Дилян Пенчев от форума на BMW
        е обяснил за какво става въпрос
        http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=27762

Предимства и недостатъци:
        Държа да отбележа, че предимствата и недостатъците са различни в зависимост от гледната точка на различните хора.
        Може написаното от мен да не е безпристрастно по обесними причини

Предимства:

• - На първо место е това, че в трудна ситуация шпер-а е много ценен, помага при движение в сняг, кал и при лоши пътни условия.
          - Наличието на шпер прави колата много по-палава и създава много ФЪН.... изключително важен за дрифтове. В комбинация с достатъчно мощност на двигателя, контрола в/у колата при движение с "вратите настрани" е детска игра...но за "напреднали" .
          - Подобрява много старт-а при Драг... може да сложи мощността на двигателя, до два пъти по-добре на асфалта, отколкото отворения диференциал.
          - И не на последно място по важност е възможността за обратен завой на тясно место без маневри и завъртане на 360 градуса м/у колонките за гориво на бензиностанция

Недостатъци:
        • - Влошава управлението на автомобила, като при хлъзгава настилка е доста силно проявено. В комбинация с невнимателно шофиране и неопитен шофьор резултатите могат да бъдат пагубни за целостта на автомобила и здравето на пътниците.
          - Недопустимо е движението на автомобила с различни размери гуми на водещите колела
          - Изисква честа смяна на маслото и употребяване на специално. Особенно когато се "използва по предназначение"

- След определен пробег километри, в зависимост от режима на работа и качествата на използваните масла, фрикционните дискове се износват и постепенно процента на LSD намалява, ефективността - също!
        [SIZE=3][FONT=Arial Black][IMG]http://i199.photobucket.com/albums/aa290/BoomMudRacer/th11731.gif[/IMG]
        [SIZE=4]
        [/SIZE] [/FONT][/SIZE]

Коментар

Мерси на всички отговори ли , разбрах за какво иде реч !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X