Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странна работа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странна работа

Преди студа тук вместо сняг валя як и проливен дъжд.Бях спрял ТЛК 80 ката под балконите на блока и забелязах,че от отводнителните тръби тече отгоре,ана си викам"поне ще я поизмие"Доста дни минаха оттогава,но вчера при спиране и по-рязко тръгване -чувам плискане някакво на течност и се чува отдясно по средата.Пълен шаш.Ама сериозно си плиска като резервоар,но резервоара е отзад и никога не съм го чувал.Днес -пак го чувам това нещо и се чудя какво става.Почнах да издивявам.ПОтеглям и набиван спирачки-плиска слизам и какво да видя-времето сухо а от дясно тече вода от задния и предния калник,тече,тече,капа,пак тече и спря.Плискането го няма.Има ли някой представа къде може да е била събрана тази вода.Купето вътре сухо,багажника също,да е някакво уплътнение???Моля Ви колеги,поумувайте и ако на някои му се е случвало-да каже.Благодаря Ви.

До: Странна работа

ако имаш шибидах, на много неща ще си отговориш. отделно проследи за разни отводнителни тръбички по калниците и виж на къде отиват ..

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
      ако имаш шибидах, на много неща ще си отговориш. отделно проследи за разни отводнителни тръбички по калниците и виж на къде отиват ..
      Имам люк,ВИ-ЕКС е модела,но плискането се чуваше странично и отдолу???

Коментар

Във вратите - отворите за изтичане на водата са ти запушени.
        Подобни кухини има и в подкалниците - продухай си отводнителните отвори.
        Също и отпред в коша - отделението на парното и маш. за чистачките - там е направо процеп за отводняване и се задръства с листа и подобни ....и от двете страни има !

Коментар

Опааааа,в момента съм я сложил на същото нясто и виждам,че чучура ма балкона сочи точно към дифузьора на вентилационния отвор.Възможмо ли е оттам да се е "наляла"??И къде се е събрала водата??А би ли могла да е направила някоя беля,понеже беше достатъчно студено за да е замръзнала.Не познавам особено добре ламаринената коруба и внтилационната систена.Забравих да кажа,че тези отвори са отзад,дори и страничните"улуци" на покрива излизат там на"нула"
          Последно редактирано от tuni; 24-02-09, 16:16. Причина: добавяне

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
            Опааааа,в момента съм я сложил на същото нясто и виждам,че чучура ма балкона сочи точно към дифузьора на вентилационния отвор.Възможмо ли е оттам да се е "наляла"??И къде се е събрала водата??А би ли могла да е направила някоя беля,понеже беше достатъчно студено за да е замръзнала.Не познавам особено добре ламаринената коруба и внтилационната систена.Забравих да кажа,че тези отвори са отзад,дори и страничните"улуци" на покрива излизат там на"нула"
            Ако е влезнала в системата на парното - дано не е намокрила вентилатора ! Иначе е в най-ниската точка на топлопроводите - ако парното ти работи и го пуснеш - ще ти замъгли с пара купето !?
            Така постепенно ще се изпари и си отваряй прозореца , ако е така ... и си готов !

Коментар

Аз залагам на вода в праговете. Логиката е че праговете са в най-ниската точка на купето и следвам логиката че водата няма да я спре нищо, ако има от къде да мине, следователно ако водата е там долу в праговете първо няма откъде да изтече може би защото са запушени по някаква причина дренажните отвори най-често тенек.бояджийски ремонт или просто кал и при потегляне и спиране водата се люшка напред назад. Това го знам от опит защото навремето имах един клиент който дойде един ден в сервиза и ми вика: Абе Владо знаеш ли с моята кола се случва нещо странно при спиране чувам че ме гони и ме настига някаква вода отнякъде, при което аз го изгледах доста странно и реших да пробвам колотя и нешеш ли това се оказа вярно и се оказа че това е станало при първият дъжд след като колата е била в сервиза за изчукване и боя на дясната страница и прага на колата. Та отпушихми запушените дупки и от там изтече около 5литра вода и така тази история приключи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X