Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замяна на двитагел 2.4ТД с 3.0ТД на Hilux

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Замяна на двитагел 2.4ТД с 3.0ТД на Hilux

Колеги,възможно ли е подмяната на двигателя 2.4ТД на Тойота Хилукс с 3.0ТД със съответната скоростна кутия?
    088пет16пет3пет7

До: Замяна на двитагел 2.4ТД с 3.0ТД на Hilux

няма невъзможни неща
    TЛК 80-4.2ТД
    ТЛК 73-2.4ТД
    ...................

Коментар

Кутията трябва ли да се смени

Коментар

Ще стане но няма да е толкова лесно колкото си мислиш. ако гледаме и от финансова страна също няма да е евтинко.
        В А Р Н А О Ф Р О У Д 4-6 май 2018 - ТO THE LAST BREATH...
        TLC-80 1HD-FT

Коментар

така е, но това ще бъде най-щастливата Тойота на света

Коментар

Първоначално публикуван от RosenTLC Преглед на мнение
            Ще стане но няма да е толкова лесно колкото си мислиш. ако гледаме и от финансова страна също няма да е евтинко.
            Темата я пускам заради приятел тъкато 2.4 мотора му на Хилукса се окоти миналата седмица, а му се ще да го замени с 3 литровия.Имайки предвид специалистите в този форум е убеден, че все ще се намери някакво компетентно мнение или пък някой да е правел подобна трансплантация и колко възможна е тя.Поздрави!
            088пет16пет3пет7

Коментар

Всичко свързано със закрепването е едно и също,скоростите(автомата) е абсолютно същия,за ръчка не зная.

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
                Всичко свързано със закрепването е едно и също,скоростите(автомата) е абсолютно същия,за ръчка не зная.
                Имаш предвид 3 литровия ТД мотор с неговата авт.скоростна кутия?
                088пет16пет3пет7

Коментар

Става,моята е точно такава,само че се сменя и картера,напасва се стария на крузера,щот оргинално на Сърфа-Хай Лукса са по големи на долу и не се събира,голям филм е ама си струва крайния резултат,изброените действия и подобрения не съм ги извършил аз ,а съм запознат с тях от конпетентен орган,иначе моята джипка е подготвена по този начин в специализиран сервиз в Англия и има изготвен сертификат........
                  LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                  Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Абе колеги и на мен ми се върти нещо такова в главата В смисъл че искам да сменя 2,4ТД с 3,0ТД на рънъра ми ама дали ще пасне 3,0 на ръчната кутия.Тъп въпрос ама какво друго трябва да се подмени. за радиатора видях че е различен но за друго не съм гледал.

Коментар

Първоначално публикуван от БАТ РАДИ Преглед на мнение
                      Абе колеги и на мен ми се върти нещо такова в главата В смисъл че искам да сменя 2,4ТД с 3,0ТД на рънъра ми ама дали ще пасне 3,0 на ръчната кутия.Тъп въпрос ама какво друго трябва да се подмени. за радиатора видях че е различен но за друго не съм гледал.
                      СпецТойотаджиите имат тежката дума икомпетентно мнение!
                      088пет16пет3пет7

Коментар

Спец Тойотаджийте май са в отпуск

Коментар

Аз лично не знам да има 3.0ТД с автом. кутия .

Коментар

Има и още как,HiLUX 3.0td AUTO и SURF 3.0td AUTO -127 коня 4 цил редови,моя мотор е същия но е монтиран на Крузер 70 с ръчна кутия
                            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Момчета моята идея е да взема един англииски Сърф 3,0ТД и да му преместя мотора на моя 4р 2,4ТД другото или ще го продам на части или ще си го оставя за мен. Обаче Сърфовете са автоматици а аз искам да си оставя ръчната кутия та просто искам да знам дали някой не е обръщал внимание на това дали закрепването на кутията ще пасне на двг и евентуално ако пасне какво друго трябва да имам впредвид

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X