Здравеите колеги . От 2 седмици имам следния проблем : Блокира ми задна лява спирачка ! Интересното е , че го прави само като е студена колата ( сутрин или ако е стояла известно време без да се движи) , след това проблема изчезва .
Случва се при първите няколко натискания на спирачката, блокирането е за кратко и усещането е все едно че някой ми дърпа ръчната ама само на задното ляво колело и то рязко , колата естествено спира и задържа .След като потегля (понякога с повече газ заради задържането ) се освобождава и така до следващото ми спиране.
Интересно за мен е че го прави само напред - назад НЕ блокира !?!
Отворихме барабана - НИЩО , прибрахме накладите малко от зъбчатката за регулация - пак същото . За по-кратко блокира , но пък като е блокирала и потегля няколко пъти се усеща едно ритане отзад .Днес отидох в един сервиз където ремонтират само спирачни системи . Отвориха , гледаха, чесаха се по главите и решиха , че е от пружината . Натегнаха я за да прибира челюстите по-добре и готово . Тръгвам аз и ..... пак същото !! Връщаме джипа и го качам на на стенда за тест на спирачките - оказва се ,че отпред разпределението е :ляво 40% - дясно 60% , а отзад : ляво 70%
-дясно 30% . Заключението което направиха е , че проблема е в спирачната помпа и трябва да се смени .
Въпроса ми към многото знаещи в този форум е : Това ли е причината и има ли нещо друго което да води до този ефект ? Ще съм благодарен за съвети и предположения от ваша страна
Поздрави

Отворихме барабана - НИЩО , прибрахме накладите малко от зъбчатката за регулация - пак същото . За по-кратко блокира , но пък като е блокирала и потегля няколко пъти се усеща едно ритане отзад .Днес отидох в един сервиз където ремонтират само спирачни системи . Отвориха , гледаха, чесаха се по главите и решиха , че е от пружината . Натегнаха я за да прибира челюстите по-добре и готово . Тръгвам аз и ..... пак същото !! Връщаме джипа и го качам на на стенда за тест на спирачките - оказва се ,че отпред разпределението е :ляво 40% - дясно 60% , а отзад : ляво 70%

Въпроса ми към многото знаещи в този форум е : Това ли е причината и има ли нещо друго което да води до този ефект ? Ще съм благодарен за съвети и предположения от ваша страна

Поздрави

Коментар