Уважаеми колеги от скоро съм собственик на Хайлукс 2400дизел 91година.На таблото ми свети надпис T-BELT който не зная какво означава.Ако някой може да ми помогне с информация ще бъда благодарен.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Индикатор T-Belt на таблото на HiLux
Свий
X
-
До: Светлинна индикация на Хайлукс
T-Belt трябва да е съкращение на Timing Belt, демек разпределителен ремък на клапаните. Специалистите да кажат дали е отхлабен, дали му е дошло времето, дали този индикатор светва на базата на реален проблем, или просто на база отработени часове. Предполагам е първото.Издъних се на Тюринг теста
-
До: Индикатор T-Belt на таблото на HiLux
Светва на база изминати километри. Някъде в подобна тема бях пуснал схема как се нулира."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
На база изминати километри. Нулира се от малката дупчица на таблото ,затворена с гумена тапичка.
На всяка цена си провери ангренажния ремък и при нужда сменяй,че става после голямо....мазаалооо!TЛК 80-4.2ТД
ТЛК 73-2.4ТД
...................
Коментар
-
Препоръчвам да смениш ангренажние ремък веднага иначе рискуваш сериозен ремонт после.Ако има сервизна книжка или стикер на колко километра е сменен виж тези неща.Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!
Коментар
-
Първоначално публикуван от angelov1971 Преглед на мнениеСърдечно благодаря ще го сменя тези дни.
Коментар
-
Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнениеОсвен за ангренажа, Т-белт-а светва и при наличие на вода във филтъра на нафтата, поне така знам за 3-та ген. Рънър .
Коментар
-
Първоначално публикуван от KIKI55 Преглед на мнениеМалко позна, но не светва T-belt, a Filter, която лампичка е до нея. Има в утайника поплавък, който плува в нафтата, а потъва във водата и дава контакт на лампичката..
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар