Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спортен филтър за LJ 70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спортен филтър за LJ 70

Искам да попитам някой имали поставен спортен филтър и имали осееща ли се разлика във вървенето.И не е ли опасен за оффроад?
    Благодаря предварително на всечи колеги

До: Спортен филтър за LJ 70

Аз съм с K&N, разликата е чувствителна, моторът се развърта по- добре и по- равномерно. Дали е опасен - нямам идея, на сериозните тестове, които съм чел, тези филтри пропускат доста повече прах от хартиените, но това е в случай, че очаквате от мотора да живее още 20 години.
    Принципно посредством маслото, с което се обработва, може да се прави по- плътен или по- пропусклив, в зависимост от това колко е омаслен.

Много е важно да се отбележи, че на пазара се предлагат и евтини спортни филтри, които освен външен вид, друга функция нямат. Читавите са обикновено малко над 100 лева и задължително са омаслени.
    Зима иде

Коментар

А къде е поставан в кутията ли ?На мястото на щатния или някъде от
      вънка?Ако не те затруднява да пуснеш някоя снимка.

Благодаря

Коментар

Ами снимка нямам. Принципно K&N се произвеждат във всички щатни форми и са готови за поставяне в кутията. В тойотата си е цилиндър, който директно си поставяш във фабричната кутия, купувал съм и две плочи за пежо и шкода.

Предлагат се и още по спортни варианти, при които кутията се маха и те са във формата на пресечен конус... Те, обаче имат по- голямо приложение при шосейните бегачки, защото там шнорхел трудно ще се сложи. В тази тема имам снимка на преработената кутия заради шнорхела - вътре си е монтиран K&N-а
        Зима иде

Коментар

Благодаря за бързия отговор.Когато дойди време за покупка мога да те притесня с едно лично

Забравих бирата е от мен

Коментар

Няма проблеми, даже, ако се сетя тия дни ще изровя кутията и ще сложа тук в темата парт номера на К&N за 2L-T за улеснение на всички колеги.
            Иначе - имам добри отстъпки в Импас и ще съдействам с каквото мога.
            Зима иде

Коментар

Тъкмо щях да те питам за някав номер защото ходих тука в Шумен в един магазин че човека каза че нямало за моята джипка

Коментар

Първоначално публикуван от <bedniagizmi> Преглед на мнение
                Тъкмо щях да те питам за някав номер защото ходих тука в Шумен в един магазин че човека каза че нямало за моята джипка
                Аааааа, има, имаааа ! Аз карам с такъв, ама след всичкие проомени на мястото на кутията е сложно да го извадя.

Коментар

Ей тука цък цък и излиза филтъра :
                  http://www.knfilters.com/search/appsearch.aspx

Остава да си го порачаш от някой в бг .

П.П.
                  Тук пък има с ценички :
                  http://bgcarshop.com/index.php?curre...sort=4a&page=5
                  flash-gsm team

Коментар

K&N филтър за 2L-T мотор е с парт номер E-2417
                    Официален вносител на марката е Импас56
                    Зима иде

Коментар

Колеги, може ли някой, с малко думи да обясни какво е "спортен въздушен филтър" и каква е ползата от него.
                      Има ли други спортни филтри например горивен?
                      Поздрави
                      Тодор Томов
                      =============================
                      Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                      Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Първоначално публикуван от T.T Преглед на мнение
                        Колеги, може ли някой, с малко думи да обясни какво е "спортен въздушен филтър" и каква е ползата от него.
                        Има ли други спортни филтри например горивен?
                        Поздрави
                        Въздушните филтри K&N са били разработени преди около тридесет години, за да изпълнят високите изисквания по настройките на състезателните автомобили по пресечена местност, които всяка година участват в изтощително състезание в пустинята Баха (Мексико). Това състезание в продължение на 1000 мили е изключително изпитание за всеки тип двигател. За машините, на практика изчезващи в буря от прах и намиращи се постоянно в пясъка, обичайните филтри са се сменяли на всеки 59 мили! Днес над 90 процента от състезателите използват въздушни филтри K&N, за да защитят двигателя от абразивното действие на пясъка в пустинята, като използват през цялото състезание един и същ филтър. “Off-road” приложението на филтрите е станало легендарно за всяка кола, при която праха и мръсотията са проблем.
                        От Париж-Дакар до рали пилотите от Световния шампионат, Световния шампионат по мотокрос, K&N е избор номер едно измежду всички състезатели и “off-road” пилоти.
                        На всякакво ниво на автомобилния спорт въздушните филтри K&N са най-добри, и в доказателство за това са резултатите в световните серии “Формула2”, “Формула3000”, европейските и световни шампионати по рали, състезания с камиони, мотоциклети, туристически автомобили, картинг,името на K&N е станало синоним на качество, отлично представяне и победа.
                        Филтри K&N се произвеждат практически за всички водещи марки на автомобилния пазар, осигурявайки до 40% допълнителна пропускливост на въздух към двигателя с гарантирана защита!
                        Първичната функция на въздушния филтър е да снабди двигателя с чист въздух. Без достатъчно очистване на всмуквания въздух от въздушния филтър, в двигателя постъпва пепел, мръсотия и различни частици, които попадайки в клапаните снижават компресионното налягане в горивната камера и в критични случаи довеждат до повреда в клапаните и буталата, предизвикват загуба на мощност и отказ на двигателя.

източник
                        Зима иде

Коментар

Ползата е че ще хвърлиш двигателя.Верно,говоря за състезания.И Руслан ликвидира един двигател и Десо ми се е оплаквал.Със сигурност пуска прах,което хартиения не го прави.
                          Аз имах съмнения а сега вече съм сигурен че е така.
                          Да отбележа че нашите двигатели са бензинови и като караш след някой в облак прах и на 5000 оборота доста въздух минава през тях.А количеството въздух ,което минава през един турбо дизел е по-голямо и на доста по-малки обороти.

Естествено говоря от мой опит.
                          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Това, което нещо ми убягваше беше "спортен". От описанието разбирам, че това е специлизиран филтър за особени условия не е задължително за състезания. Мерси.
                            Поздрави
                            Тодор Томов
                            =============================
                            Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                            Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

А някой да е чувал за спортни разпределителен вал и пружини на клапаните.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X