Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TOYOTA TUNDRA - някакви впечатления?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TOYOTA TUNDRA - някакви впечатления?

Аз мисля,че неможем да сравняваме ценово Тундра и 200,доста различен клас а-ли са.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
      Колеги ,аз Тундрата я платих декември 2007.Тогава 5.7 GREWMAX и 4х4 със всички екстри въобще не се предлагаха освен чисто нови с поръчка и 3 месеца чакане за доставка.Ама не съм силен в чакането.
      Моята я взех от Тойота дилър,като колата му е била "дисплей кар"-за това е със всички опции ,за да я показва на клиентите си(и гадовете да я пробват).Беше на 7 месеца и не личеше че не е чисто нова.Мисля ,че нова е била около 60 000 долара(трябва да търся фактурата).
      Сега вероятно е по-евтино-все пак е финансова криза в Америка.Но пък сега долара е доста по-висок,а пък и тукашните власти се усетиха вече ,че трябва да прилагат "европейските" директиви,което е свързано с доста разходи за почтенния вносител...
      Не съм убеден че сега ще излезе по-евтино.Само технотеста сега е хиляди ,а аз тогава платих около 350лв.Да не казвам че и митничарите вече знаят за какво става въпрос и не може да я декларираш за 15 000 долара,дори и тя да струва токова.
      Все пак 380 к.с. кола за тези пари е добре.Ланд Крузера и Секулата имат акциз,така че там цената ще е друга (+ 60 лв за kW).
      Вижте обявите в България ,мисля че това сега не е лош вариант като цени.А пък и да чакаш 3 месеца е кофти-кавам Ви го от собствен опит...
      И последно- в Щатите трябва да се плати кеш,а тук може да се мине ниско над тополите с някоя мижава първоначална вноска.
      Ако гледате 4Х2 или с друг мотор от 5,7 си губите времето!
      Означава ли това,че не си платил АКЦИЗ за тундрата.Признаха ли ти тарифирането от щатите?TRUCK-товарна кола.Колкото до ДДС и мито,то сега цените са смешно ниски,пък и не виждам нищо лошо в "стария"4.7л "осмак"карал съм " стотица" и "двестка" с тоя мотор(в България не се предлага 5.7 за V8 TLC)нищо му няма на двигателя.

Коментар

Зачетох се и открих Моята Кола МЕЧТА - Тойота Секвоя!!!!
        Страхотно!!!! Само дето не се предлага у нас, много жалко
        А някой да я е карал? Някой с по-преки наблюдения?

Коментар

Означава ли това,че не си платил АКЦИЗ за тундрата.Признаха ли ти тарифирането от щатите?TRUCK-товарна кола.Колкото до ДДС и мито,то сега цените са смешно ниски,пък и не виждам нищо лошо в "стария"4.7л "осмак"карал съм " стотица" и "двестка" с тоя мотор(в България не се предлага 5.7 за V8 TLC)нищо му няма на двигателя.

Естествено че не съм платил.За товарен автомобил не се дължи акциз!Но пък има мито 20% върху фактурната стойност-само дето не казано ,че минтицата ще ти признае стойноста на фактурата.Все пак живеем в века на фотошоп.
          За двигателите- то и 3.0 дизел на хай лукса не е лош двигател....
          Просто аз харесвам яките 8 цилиндрови мотори- без да засягам някой.
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Две Тундри които аЦки ме кефят:

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
              Зачетох се и открих Моята Кола МЕЧТА - Тойота Секвоя!!!!
              Страхотно!!!! Само дето не се предлага у нас, много жалко
              А някой да я е карал? Някой с по-преки наблюдения?
              Случвало се е да карам Секвоя ... общо взето вътрешното пространство е зашеметяващо - на практика си е като Сиена със клирънс. Пича на които я продадохме разправя ,че на сняг върви много сериозно (неговата е 2006 ,т.с. посредата има Toyoda.Koki.Torsen за бога ) само че извън пътя била зле - което без аз да я тествам не знам до колко е вярно.

Принципно целата идея е америкаснка ,размерите са много сериозни и за Европа просто нема да има кои да я купува щото нема пакриране. Хамериканците много ги харесват и от както са появиха продажбите на T4R силно намаляха ,а TLC-та почти не се продават защото всички дилъри държат на склад само Секвои...
              1x 1.5JZ = 621NM
              2x 5VZ-FE = 596NM

Коментар

Първоначално публикуван от LordDigital Преглед на мнение
                Случвало се е да карам Секвоя ... общо взето вътрешното пространство е зашеметяващо - на практика си е като Сиена със клирънс. Пича на които я продадохме разправя ,че на сняг върви много сериозно (неговата е 2006 ,т.с. посредата има Toyoda.Koki.Torsen за бога ) само че извън пътя била зле - което без аз да я тествам не знам до колко е вярно.

Принципно целата идея е америкаснка ,размерите са много сериозни и за Европа просто нема да има кои да я купува щото нема пакриране. Хамериканците много ги харесват и от както са появиха продажбите на T4R силно намаляха ,а TLC-та почти не се продават защото всички дилъри държат на склад само Секвои...
                Ми ако погледнеш разликата в цената между Секвоя и V8 (200), поразително голяма (почти 2 пъти по-скъпа), ми ще се продават Секвойте.
                Вярно е обаче, че докато не видиш в деиствие машината, нищо не можеш да кажеш

Коментар

Разликата в цената идва и от там ,че тундрата няма акциз заштото е товарна. Но мисля,че няма фул-таим,ако не се лажа. Имах вазможност да покарам една 5.7,която докарахме от Чикаго. Има и на доста по-добри цени. autotrader.com zip:60193. има 3 000 000 автомобила в този саит. мога да помагам с купуването и докарването.
                  ZX-12-R;KLR 650;VULKAN 900;JAWA 350 с кош;JEEP CHEROKEE 2.8;SUBARU IMPREZA

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                    Ми ако погледнеш разликата в цената между Секвоя и V8 (200), поразително голяма (почти 2 пъти по-скъпа), ми ще се продават Секвойте.
                    Вярно е обаче, че докато не видиш в деиствие машината, нищо не можеш да кажеш
                    Поне тука разликата за нови джипки не е чак толквоа голяма ,по-скоро около 40-50 процента (за подобно екипирани джипки) ,все пак Секвоя са прави на един резервуар бензин от нас а Кръшерите са карат от много много далече

Първоначално публикуван от ivanko4x4 Преглед на мнение
                    Разликата в цената идва и от там ,че тундрата няма акциз заштото е товарна. Но мисля,че няма фул-таим,ако не се лажа. Имах вазможност да покарам една 5.7,която докарахме от Чикаго. Има и на доста по-добри цени. autotrader.com zip:60193. има 3 000 000 автомобила в този саит. мога да помагам с купуването и докарването.
                    Колега не ти ли е малко неудобно да спамиш форума със "докарване на коли от шикаго"?

То хубаво да правиш бизнес ,но дори и това го правишкрайно не професинално - ценита на autotrader са надути и сериозно нереални особено от лятото насам. Истинските цени на които са купуват Тундри и Секвои във щатите са MMR цените от manheim и двамата го знаем това много добре ,нали?
                    Последно редактирано от alex_markov; 03-02-09, 20:18.
                    1x 1.5JZ = 621NM
                    2x 5VZ-FE = 596NM

Коментар

Първоначално публикуван от LordDigital
                      Колега не ти ли е малко неудобно да спамиш форума със "докарване на коли от шикаго"?

То хубаво да правиш бизнес ,но дори и това го правишкрайно не професинално - ценита на autotrader са надути и сериозно нереални особено от лятото насам. Истинските цени на които са купуват Тундри и Секвои във щатите са MMR цените от manheim и двамата го знаем това много добре ,нали?
                      Даи да си мълчим тогава. Аз сам написал това,което знам.Имам приятели в Чикаго,които са ми помагали да си докарвам доста неща от там. На някого може да му е полезно. Нали за това е форума?

Коментар

Първоначално публикуван от ivanko4x4 Преглед на мнение
                        Даи да си мълчим тогава. Аз сам написал това,което знам.Имам приятели в Чикаго,които са ми помагали да си докарвам доста неща от там. На някого може да му е полезно. Нали за това е форума?
                        Така е има и някои дето се интересува от тези неща!И аз съм от тях!Поне сега ще знам към кого да се обръщам за съвет!
                        Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                        LZ1NES

Коментар

Не ставаше въпрос -някакви впечатления TOYOTA TUNDRA????
                          Всяка тема се оспамва по този начин

Коментар

Мога да кажа за разхода на 5.7. Както каза колегата в града даде 21л.Изванграда при нормално каране(130км/ч)-13.Не ми стана ясно с фул-тайм ли е?

Сложиха и метан в Свлиево и сега редовно ми докладват за разхода в левове. В града-18лв на 100км, изван града-10лвна 100км.
                            Последно редактирано от alex_markov; 03-02-09, 20:18.

Коментар

Първоначално публикуван от LordDigital Преглед на мнение
                              Поне тука разликата за нови джипки не е чак толквоа голяма ,по-скоро около 40-50 процента (за подобно екипирани джипки) ,все пак Секвоя са прави на един резервуар бензин от нас а Кръшерите са карат от много много далече

...
                              39K USD срещу 64,8 K USD от саита на Тойота - не е никак малка разликата

Коментар

Малък поздрав за феновете:
                                http://www.youtube.com/watch?v=fU5o4...eature=related
                                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X