Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TOYOTA TUNDRA - някакви впечатления?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TOYOTA TUNDRA - някакви впечатления?

Преди една седмица един приятел си взе тундра оффроуд поръчково изпълнение,за какво животно става въпрос нямам думи.Още ми е пред очите и в сънищата.Пожелавам на всеки които има възможност,да притежава това бижу.
    Galloper II 99г. 2.5TDI дълга база

Коментар

Момчета,нека помечтаем заедно.С моите тактико-технически данни ставам САМО за Тундра,Секвоя,Додж РАМ 3500 или Шевроле Събърбън.
      Кaрах Тундра(чисто нова) от Варна до Кърджали,после до София и още няколко пъти ,заедно с една 22 метрова яхта още няколко курса-ами това е камиона,нищо ,че е правена в Индиана,то и ЖЕ-ЕЛ на МБ е 'мерикански.След нея моята 80-тка ми се видя като бебешка количка за близнаци.Ето Ви сайт за помечтаване.
      www.cars.com както и няколко кода за Чикаго(най много българи)-60190,60192,60194.
      Пък ако не Ви харесва,погледнете Лексъс ЕЛ -ЕКС-570 или Секвоя.От тази година се произвежда и дизелова Тундра с 4Х4,но с двойни гуми отзад като Додж РАМ 3500.Lets dream together.

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
      Страхотна но много скъпа джипка.Мечта ми е да имам такава колега .Надявам се да имаш възможност да си я позволиш.
      Да ме прощаваш,колега,но как съдиш за цената на тази кола,когато не си погледнал предлагането?Посети този сайт,който предлагам и ще видиш,че има Тундри почти съвсем нови(естествено с по-малкия двигател) за смешни(дори и за комс-парт-оргските представи) пари.
      Последно редактирано от alex_markov; 01-02-09, 09:14.

Коментар

Ето и с джипова форма

Коментар

Карам Тундра от февруари 2008г.Аз си я купих и внесох от Щатите.Най голямата и наи мощната 5.7 ,с всички възможни екстри(по това време такава трудно се намираше там).
          За една година навъртях около 20 000км,като половината от тях с платформа-с нея си тегля състезателната кола или атв та.
          За това време-АБСОЛЮТНО никакъв ,дори и незначителен технически проблем.
          Разход-без да икономисваш 16л/100км извънградско и 19-20 градско(до сега никой не ми е вземал старта на светофар).
          С платформа-18-19л/100км.
          За такъв огромен автомобил и с моя маниер на каране твърдя че разхода е повече от приличен.Мисля че никой не е в състояние да постигне по-голям от тоз разход!

Единствените два недостатъка-първия е ограничената максимална скорост на 180км/ч.За мен е много изнервящо да се "изпреварвам" с някоя Вектра на магистралата!
          Втория-огромните габарити.Въпреки парктрониците камерата и огромните огледала,се налага да се внимава което изисква усилия,които не винаги полагам с удоволствие.Освен това не влиза в нормален гараж.

Гуми и филтри си купих от Щатите на смешни цени и имам да карам до 100 000 км!

Впрочем възнамерявам да я продам и да си купя същата но с единична кабина-за мен няма смисъл да разхождам огромния "хол" зад предните седалки и освен това ще си качвам в лагена АТВ без да карам с отворен борд отзад.Пък ще ми влиза и в гаража.

И в заключение-ВЕЛИКОЛЕПЕН автомобил!
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

От известно време съм се запалил по джипките и се чудя какво да си взема. Гледам, че щатските са доста на добри цени, но още не съм се спрял конкретно на нещо. Гледам, че TUNDRA-та е по голяма от новия LAND CRUISER 200 V8 и има всички възможни екстри а пък е почти два пъти по евтина от него. Къде всъщност е уловката?
            Колега, прати няколко снимки на твоята Тиндра. И колко я продаваш?

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
              Кaрах Тундра(чисто нова) от Варна до Кърджали,после до София и още няколко пъти ,заедно с една 22 метрова яхта още няколко курса...
              Колега, извинявай, ама с това горното нали не искаш да кажеш, че си теглил 22 метра лодка с Тайота тундра? Че си е много гот пикапчето така си е, тука ги ползват за товарни коне и не се дават с години и на най-големите състезатели ама чак пък 22 метра...

Тундрата 5.7 V8 и дават 10800 lb. на теглича. Само баласта на 22 метра лодка е около 2 пъти повече. Ако говорим за моторна лодка само двигателите са 3 пъти повече. По кой точно път я тегли тая лодка? Ако пратиш снимка обещава да си я сложа в рамка на стената.
              Последно редактирано от kinex; 02-02-09, 11:41. Причина: неправилен цитат
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                Карам Тундра от февруари 2008г.Аз си я купих и внесох от Щатите.Най голямата и наи мощната 5.7 ,с всички възможни екстри(по това време такава трудно се намираше там).
                За една година навъртях около 20 000км,като половината от тях с платформа-с нея си тегля състезателната кола или атв та.
                За това време-АБСОЛЮТНО никакъв ,дори и незначителен технически проблем.
                Разход-без да икономисваш 16л/100км извънградско и 19-20 градско(до сега никой не ми е вземал старта на светофар).
                С платформа-18-19л/100км.
                За такъв огромен автомобил и с моя маниер на каране твърдя че разхода е повече от приличен.Мисля че никой не е в състояние да постигне по-голям от тоз разход!

Единствените два недостатъка-първия е ограничената максимална скорост на 180км/ч.За мен е много изнервящо да се "изпреварвам" с някоя Вектра на магистралата!
                Втория-огромните габарити.Въпреки парктрониците камерата и огромните огледала,се налага да се внимава което изисква усилия,които не винаги полагам с удоволствие.Освен това не влиза в нормален гараж.

Гуми и филтри си купих от Щатите на смешни цени и имам да карам до 100 000 км!

Впрочем възнамерявам да я продам и да си купя същата но с единична кабина-за мен няма смисъл да разхождам огромния "хол" зад предните седалки и освен това ще си качвам в лагена АТВ без да карам с отворен борд отзад.Пък ще ми влиза и в гаража.

И в заключение-ВЕЛИКОЛЕПЕН автомобил!
                Много ми е интересно колко ти излезе да си я купиш от щатите!Моляте ако можеш напиши малко информация в цифри!Предварително ти благодаря!
                Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение

Колега, извинявай, ама с това горното нали не искаш да кажеш, че си теглил 22 метра лодка с Тайота тундра? Че си е много гот пикапчето така си е, тука ги ползват за товарни коне и не се дават с години и на най-големите състезатели ама чак пък 22 метра...

Тундрата 5.7 V8 и дават 10800 lb. на теглича. Само баласта на 22 метра лодка е около 2 пъти повече. Ако говорим за моторна лодка само двигателите са 3 пъти повече. По кой точно път я тегли тая лодка? Ако пратиш снимка обещава да си я сложа в рамка на стената.
                  Извинявам се ,става въпрос за около 9 метрова пластмасова лодка със ЗЕТ колонка SEAWIND,4.3 Меркруизър.около 32 фиита(фута).ще ти пусна снимка,лодката се продава.
                  Последно редактирано от kinex; 02-02-09, 11:43. Причина: неправилен цитат

Коментар

Колата ми излезе около 79 000лв с ДДС.Там я платих 44 000 USD.
                    Там някъде мисля и да я продам,естествено с някава отстъпка...
                    Тези снимки са от Щатите .В България не съм я снимал но изглежда по същия начин.
                    Ще мога да я продавам към края на февруари,до тогава ми трябва.
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от rusev; 02-02-09, 11:47. Причина: допълване

Коментар

Тези снимки са от Щатите .В България не съм я снимал но изглежда по същия начин.

Много ти БЛАГОДАРЯ!Надявам се това да е била краината цена след мита и т.н.!Несъм много наясно с вноса от Щатите за това така разпитвам!
                      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                      LZ1NES

Коментар

40000$ цена в САЩ.Скоро разглеждах някакъв американски сайт.Може би колегата има впредвид някакъв данък,и от там да идват 4000 повече.

Коментар

Аз като се човъркам в нета и намирам доста по евтини за модел 2008. Около 22000 - 26000USD. Не знам все пак какво им е състоянието, но изглеждат много добре и поне пише, че са на около 5000-1000 мили. А чисто нова от магазина, цената започва от USD27800 (www.toyota.com).

Коментар

Колеги ,аз Тундрата я платих декември 2007.Тогава 5.7 GREWMAX и 4х4 със всички екстри въобще не се предлагаха освен чисто нови с поръчка и 3 месеца чакане за доставка.Ама не съм силен в чакането.
                            Моята я взех от Тойота дилър,като колата му е била "дисплей кар"-за това е със всички опции ,за да я показва на клиентите си(и гадовете да я пробват).Беше на 7 месеца и не личеше че не е чисто нова.Мисля ,че нова е била около 60 000 долара(трябва да търся фактурата).
                            Сега вероятно е по-евтино-все пак е финансова криза в Америка.Но пък сега долара е доста по-висок,а пък и тукашните власти се усетиха вече ,че трябва да прилагат "европейските" директиви,което е свързано с доста разходи за почтенния вносител...
                            Не съм убеден че сега ще излезе по-евтино.Само технотеста сега е хиляди ,а аз тогава платих около 350лв.Да не казвам че и митничарите вече знаят за какво става въпрос и не може да я декларираш за 15 000 долара,дори и тя да струва токова.
                            Все пак 380 к.с. кола за тези пари е добре.Ланд Крузера и Секулата имат акциз,така че там цената ще е друга (+ 60 лв за kW).
                            Вижте обявите в България ,мисля че това сега не е лош вариант като цени.А пък и да чакаш 3 месеца е кофти-кавам Ви го от собствен опит...
                            И последно- в Щатите трябва да се плати кеш,а тук може да се мине ниско над тополите с някоя мижава първоначална вноска.
                            Ако гледате 4Х2 или с друг мотор от 5,7 си губите времето!
                            Последно редактирано от rusev; 02-02-09, 20:10.

Коментар

Карах Тундра 5.7,не ми се слизаше от нея,а ускорението е,,,,,,.Проблем ми се вижда само паркирането в градски у-ия.А 200та не е за подценяване въобще.

Коментар

Ами и аз да кажа нещо.
                                Карам ФЖ Круизер който е идеален и за града и за гараж и върви с около 160 без грижи. Но исках да взема втори автомобил за като дойдат гости.
                                Пробвах и Тундра и 200-тица но и в двете главата ми е близо до тавана.
                                Както във волво ХЦ90 (което мразя достатъчно)
                                И това ме спира за сега. Във Волвото главата ми се пръска през лятото. Абе куц автомобил Страхувам се че и тук ще е така.(а може би не?)
                                И все пак Тундрата е без пари в сравнение с 200-ицата.
                                Имам оферта от швейцария на 38000евро за 5.7 дабъл каб - не лонг а обикновен бед. Плюс митните сборове и т.н идва около под 100 000лв
                                Колата е с много кефни като : лодкарски огледала, дупка в задния джам , ляти степенки, подвързия на легена и т.н. + нави и обратна камера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X