Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двутактово масло в нафтата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Двутактово масло в нафтата

Аз съм пробвал с масло за автоматична скоростна кутия. По форумите пише че се ползва вместо добавка да чистене на дюзи, дори препоръчват да се влива директно в новия горивен филтър когато се сменя. Много хора твърдят че това са си глупости. Моя опит показа намаляване на пушека при внезапно форсиране, но за други ефекти като икономия, мощност или по-тиха работа не мога да кажа че съм постигнал.

За каране на олио има теми във форума, но сега цената на дребно на олиото е по-висока от тази на дизела и никога няма да слезе под нея. Икономически смисъл има само тези, които събират и филтрират големи количества олио от фритюрници или са производители на маслодайни култури или собственици на рафинерии за растителни масла.

Когато стане масова практика да се кара на олио, тогава ще измислят нова Еко Норма ЕВРО-55 например и за да я покрият всички трактори, багери, комбайни и камиони ще трябва да ползват Комън Рейл горивни системи, което прави ползването на олио трудно. Трябва система за подгряване и после превключване от резервоара с нафта към този с олио - както е сега при газовите уредби... и после ще почнем да слагаме стикери на уредбите за олио... и ще забраним "нелицензирани монтажи" както стана с газовите уредби... и т.н. докато докараме цената пак колкото е на бензиностанцията...

А, и такситата ще почнат да вдигат цените при лоша реколта слънчоглед или защото в Макдоналдс вече не пържат картофите, а са решили да ги пекат в микровълновата да са по-здравословни
    [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
    [/COLOR]

Коментар

Искам да се ИЗВИНЯ на ЧАВДАР и другите участници в темата.Не исках да политизирам темата и това ще ми е като обеца на ухото или по точно на устата.ИЗВИНЯВАЙТЕ КОЛЕГИ.
      Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
      На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
      Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Много сте зян, щом производството ви зависи от мнения, които някои изказвали някъде ...

П.П. Между другото, по данни на Световната банка и други проучвания, увеличеното търсене на култури за производство на биогорива в световен мащаб е довело до повишаване на цените на храните с до 75%. А такива данни май доведоха до там, че много държави взеха да преразглеждат политиката си на поощряване на производството и употребата на биогорива ...
        Защо се палите на теми , които са глобално монополизирани!
        Земеделието в Европа е такова . Всяка членка трябва да оставя 10 % от земята да почива ( това тръгна от Франция) Според вас - каква е целта ? По - високо плодородие ..... или поддържане на изкуствено високи цени ?
        В момента в цялата страна пустеят около 30 - 35 % от земите !
        Европа ни ги запустя с високите критерии!
        Също така пустеят и 30% от ядрените ни капацитети!
        Европа ни ги затвори ?
        Дали така ще се намалят цените на храните ?
        Всичко е демагогия - че се мисли за цените на храните и за доброто на народа ?
        Защо тогава има мин. цена на тока , вместо да е пазарна цената ?
        Отговорът е само един - МОНОПОЛ, КОРПОРАЦИИ на най-високо ниво!
        Така , че с екогорива няма да поскъпнат храните , а само ще намалеят печалбите на Газпром,Нефтените и Ядрените корпорации!
        Щото и аз и всеки ще може да се откъсне от сегашната зависимост !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
          Защо се палите на теми , които са глобално монополизирани!
          Земеделието в Европа е такова . Всяка членка трябва да оставя 10 % от земята да почива ( това тръгна от Франция) Според вас - каква е целта ? По - високо плодородие ..... или поддържане на изкуствено високи цени ?
          В момента в цялата страна пустеят около 30 - 35 % от земите !
          Европа ни ги запустя с високите критерии!
          Също така пустеят и 30% от ядрените ни капацитети!
          Европа ни ги затвори ?
          Дали така ще се намалят цените на храните ?
          Всичко е демагогия - че се мисли за цените на храните и за доброто на народа ?
          Защо тогава има мин. цена на тока , вместо да е пазарна цената ?
          Отговорът е само един - МОНОПОЛ, КОРПОРАЦИИ на най-високо ниво!
          Така , че с екогорива няма да поскъпнат храните , а само ще намалеят печалбите на Газпром,Нефтените и Ядрените корпорации!
          Напълно те подкрепям колега демагогия и пак демагогия но малко хора го разбират това за огромно съжаление.Много се надявам някой ден дано е по скоро да го разберат и светът да се развива към по добро.
          На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
            ... Така , че с екогорива няма да поскъпнат храните , а само ще намалеят печалбите на Газпром,Нефтените и Ядрените корпорации!
            Някакси май нежно пропускате факта, че производството на биогорива беше официално субсидирано и в САЩ, и в ЕС, именно като опит да се намали зависимостта на развитите страни от производителите на петрол.
            И според някои коментари, споменатият по-горе доклад на Световната банка за негативното влияние на това производство върху цените на храните е бил засекретен за да не се изпада в конфликт с политиката на поощряване на биогоривата, водена не от някой друг, а от президента Дж. Буш. А пък да седне някой да твърди, че точно той е решил да прецака "нефтените корпорации" ...
            Ама друго си е да си поплачеш за световната конспирация.

Продължавам да не разбирам кой пречи на оплакващите се да развиват производството на биогорива, щом смятат това за изгодно?!?
            Или в същност то не е толкова изгодно, ако са резнати субсидиите???
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Някакси май нежно пропускате факта, че производството че точно той е решил да прецака "нефтените корпорации" ...
              Ама друго си е да си поплачеш за световната конспирация.

Продължавам да не разбирам кой пречи на оплакващите се да развиват производството на биогорива, щом смятат това за изгодно?!?
              Или в същност то не е толкова изгодно, ако са резнати субсидиите???
              Хубавото на спора е -че се ражда истината!
              Доста годинки натрупах със земеделието !Около 15 !
              До днес - нито 1 стотинка субсидии не съм взел ! Така че- 1 :0 за мен
              Земята в БГ пустее - не ражда нищо ! Ако се засее със царевица -колко ли ще струва олиото ? Аз карам със смес - 80% олио и 20% бензин! Не говоря за субсидии , а само за реколта.
              Освен това -демагогия е , че субсидиите поощряват производството !!!
              Само мързеливия иска друг да плаща разходите , а печалбата -сам!
              Като моите колеги ( картофи) взимат субсидии - да не би да продават по-евтино от мен , който НЕ вземам ? За какво са тогава субсидиите ?
              След дълги години и много тонове труд разбрах -така се държат в зависимост и подчинение ВСИЧКИ производители ....производители....не търговци или вносители !!!
              Ще спра засега - доста размисъл събуждам и иска време за осмисляне! Но освен време иска и .....опит с грубия труд !
              Ако греша - може да ме убедиш и да започна да взимам субсидии !
              Може и Делчо Спасов - не знам ? Зависи коло си силен в аргументите ?
              А за световната конспирация - там съм слаб , но гледам - ТИ знаеш за секретните доклади на САЩ и ЦРУ и т.н. ...
              А моята конспирация е .....на нивата с бабите дето работят вместо младите . Това е!
              Последно редактирано от bgbul; 29-01-09, 02:16.

Коментар

Сития на гладния не вярва стара народна мъдрост.45 годишният идиотизъм успя да унищожи селата и да накара селяните да отидат в градовете и най вече на жълтите павета.След ПРОМЯНАТА или по точно парламентарният мутриархат селяните които искаха и все още искат да се борят със земята бяха поставени на колене.Партиините структури доунощожиха и малкото което бе останало защото в България принципа е един разделяй и владей.Така наречените субсидии са средство за закрепостяване на ПРОИЗВОДИТЕЛЯ а не за лесни печалби както мислят някой.На фона на настъпващата криза ще става все по трудно за тези които честно се борят за хляба си.А какво става със програмите за развитие на селските райони ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.Европарламента ни натиска точно за това но продажните ни политици не са на това мнение.В крайна сметка народа е губещия и това ще продължи до безкрайност ако не бъдем единни.Но за съжаление ние никога не сме били такива.Много жалко е да се оправдаваме със СВЕТОВНАТА БАНКА или ЦРУ и т.н.простотии.Баби да работят вече не останаха ние се опитваме да върнем младите към ЗЕМЯТА РОДНА БЪЛГАРСКА без ничия помощ но това никой не го интересува.Да не забравям че форума е голям и има по подготвени от мен.ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ.

Коментар

Понеже е друга темата - да си отворим нова тема ?
                  Иначе колегата пуснал питането сигурно вече се е разочаровал от последните ни отговори !
                  Например - в какъв свят живеем , с какви горива и храни ?

Коментар

За разочарование не съм се разочаровал просто ми стана интересно как мойта нафта с масло прие глобални размери

Коментар

[quote=БАТ РАДИ;616727]За разочарование не съм се разочаровал просто ми стана интересно как мойта нафта с масло прие глобални размери[/quo

Има много голяма тема за горивата " На колко градуса под нулата ..."- тя е глобалната !
                      Но твоя въпрос е част от НЕЯ ! И понеже е интересна ,и доста хора са останали с неизказано мнение - използваха твоята трибуна за изясняване на позициите за горивата ! Дори решихме смисъла на БИОгоривата- олиото и подобни дизели ( първото гориво за двигател е именно - ОЛИО !) ...Така , че напред -... към миналото- бъдеще !

Коментар

Първоначално публикуван от БАТ РАДИ Преглед на мнение
                        За разочарование не съм се разочаровал просто ми стана интересно как мойта нафта с масло прие глобални размери
                        Ми то е ясно като бял ден. ГСМ/не GSM/ са стратегически и оттам глобални проблеми, и интереси, и кинти и............. политиците надушиха и дойдоха
                        Та в крайна сметка петролът и политиката са заедно и няма как да бъде другояче.
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Ше ме провокираш да си купя такъв
                          Колега , всички дизели които не са комън рейл си бачкат без забележки на растително масло, не само конкретния Форд. Ако не вярваш пробвай. Аз лично , когато в Италия стачкуваха бензинджиите изгорих 30-тина литра слънчогледова "нафта". Щото бензиностанциите не бачкаха няколко дни, а тези , които имаха останала нафта си я даваха вечер на познати(както в БГ).
                          Проблема беше единствено, че ако те хванат ,ще ти спукат г....разийши. Щото е забранено (поне там).
                          Само малко намирисва на Мак Доналдс отзад...
                          Иначе разлика във вървежа няма никаква.

ПП: Карам Ксантия 1.9ТД 99-та.
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

[quote=TigerHunter;617131]Колега , всички дизели които не са комън рейл си бачкат без забележки на растително масло, не само конкретния Форд. Ако не вярваш пробвай. Аз лично , когато в Италия стачкуваха бензинджиите изгорих 30-тина литра слънчогледова "нафта". Щото бензиностанциите не бачкаха няколко дни, а тези , които имаха останала нафта си я даваха вечер на познати(както в БГ).
                            Проблема беше единствено, че ако те хванат ,ще ти спукат г....разийши. Щото е забранено (поне там).
                            Само малко намирисва на Мак Доналдс отзад...
                            Иначе разлика във вървежа няма никаква.

ПП: Карам Ксантия 1.9ТД 99-та.[/quote

Защо ли е забранено ?
                            И във Франция е забранено , и има големи глоби !
                            По рано писах - защото човек става независим и .... няма акциз за държавата, и .... парите за "делчо спасов " намаляват !
                            Освен това - печалбите на големите корпорации ( които поддържат портфейлите на политиците ) се сгромолясват !

Коментар

Защо ли е забранено ?
                              И във Франция е забранено , и има големи глоби !
                              По рано писах - защото човек става независим и .... няма акциз за държавата, и .... парите за "делчо спасов " намаляват !
                              Освен това - печалбите на големите корпорации ( които поддържат портфейлите на политиците ) се сгромолясват !
                              [/QUOTE]

Точно за това!
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Преместиха ни някъде но къде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X