Обява

Свий
Няма добавени обяви.

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЛК100 И 105

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЛК100 И 105

Здравейте,заглеждам една 100-ца 4,2 тд и си мисля,че намерих на какво да се спра,много ме впечатли като техника.По принцип ми се искаше хайлукс пикап,но след като пробвах това,вече не искам хайлукс.Едно приятелче ми подхвърли нещо за 105 а аз дори не знаех,че има такъв модел.Интересно ми е какви са разликите.Освен в двигателите друго не можах да открия.Помагайте,мерси

До: РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЛК100 И 105

Окачването на 105 е еднакво с това на 80-та серия (solid axle) ,което лично според мен е доста по-здраво и надежно! за двигателите незнам много ,но според мен зависи за къде е произведена. сигурен съм ,че ги има и в 2-та вариянта ,бензин и дизел .преди месец два ,един колега от форума писа за премеждията около неговата,беше в някъква катастрофа.поразрови се назад във темите ще го намериш. А ко търсиш комфорт при возене 100-цата е ненадмината,но за по екстремни прищевки 105 е по-добра (по мое скромно мнение,съдейки от 80-ката ми ).
    TЛК 80-4.2ТД
    ТЛК 73-2.4ТД
    ...................

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
      .преди месец два ,един колега от форума писа за премеждията около неговата,беше в някъква катастрофа.....

Всъщност май тази уникална Toyota, се е оказала буфер и е обрала доста от силата на рейса, която само един Бог знае какво би станало ако не е била там. Ето и линк за Сиско

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=28456
      LZ1HRD

Коментар

hilllti мерси братко но "нямам право на достъп",що ли е това? А в окачването не разбрах каква е разликата!80,100 и 105 са на цял мост и пружина ако не се лъжа!?

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
          hilllti мерси братко но "нямам право на достъп",що ли е това? А в окачването не разбрах каква е разликата!80,100 и 105 са на цял мост и пружина ако не се лъжа!?
          Здравейте и добре дошли в Портала.
          Нямате достъп до посочения в линка раздел ("Систематизирана Информация"), тъй като все още сте млад потребител. След определен брой мнения добивате права да четете и там.

Относно основните разлики:
          Серии 100 и 105 са на цял мост отзад. Отпред обаче 105 е като 80-та серия - също на цял мост, докато 100-цата е с независимо окачване, на т.нар. А-рамена.

Двигателите, които аз знам на 105 са:
          4.5 редови 6-цилиндров бензин и
          4.2 редови 6-цилиндров атмосферен дизел (1HZ)

Двигателите на 100 са:
          4.7 V8 бензин и
          4.2 редови 6-цилиндров турбо дизел.

Коментар

80 и 105 са на цели мостове,разликата им е само в купето.
            100 е с независимо окачване отпред.
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
              80 и 105 са на цели мостове,разликата им е само в купето...
              Ами оказва се, че разликите не са само в купето. Доста детайли са с дребни до съществени разлики, предполагам по чисто маркетингови причини.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                Ами оказва се, че разликите не са само в купето. Доста детайли са с дребни до съществени разлики, предполагам по чисто маркетингови причини.
                Да най-вероятно,не го знаех благодаря
                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

.....мда конструктивните разлики са по важни за мен.Сигурен съм че има хиляда малки разлики,но разликата в концепцията е по важна.И сега какво съм карал аз преди 2 дни 100 или 105.Собственика ми каза че е 100,но беше с 4,2 ТД и цял мост отпред,дори ми направи впечатление че диферинциала не е в средата на моста,а леко в ляво.Възможно е да е 105 и човека да не знае.Не съм сигурен но мисля,че на цял мост е по добре от независимото.

Коментар

.....мда конструктивните разлики са по важни за мен.Сигурен съм че има хиляда малки разлики,но разликата в концепцията е по важна.И сега какво съм карал аз преди 2 дни 100 или 105.Собственика ми каза че е 100,но беше с 4,2 ТД и цял мост отпред,дори ми направи впечатление че диферинциала не е в средата на моста,а леко в ляво.Възможно е да е 105 и човека да не знае.Не съм сигурен но мисля,че на цял мост е по добре от независимото.
                    Ако е с цял мост е 105,а къде си я гледал че имам и аз интерес?
                    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
                      Ако е с цял мост е 105,а къде си я гледал че имам и аз интерес?
                      Ти колекция ли ще правиш КрасиЗа много години
                      Сори за Спама

Коментар

Здравейте,заглеждам една 100-ца 4,2 тд и си мисля,че намерих на какво да се спра,много ме впечатли като техника.По принцип ми се искаше хайлукс пикап,но след като пробвах това,вече не искам хайлукс.Едно приятелче ми подхвърли нещо за 105 а аз дори не знаех,че има такъв модел.Интересно ми е какви са разликите.Освен в двигателите друго не можах да открия.Помагайте,мерси
                        Приликите между 105 и 100 всъщност са само в купето и то на пръв поглед... Разликите са хиляди и не е възможно да ги опиша... Накратко приемете че 105 прилича като окачване и двигатели на 80-ка но все пак има сериозни разлики в трансмисията а купето прилича на серия 100 но с огромни разлики...

Серия 100 - по-комфортна и скъпа при експлоатацията, серия 105 по-малко комфорт но по-здрава концепция... И вижте ако е 105 за къде е произведена защото има цели серии произвеждани за топли и сухи страни които тук ще изгният за няколко години ако не вземете крути мерки...
                        VPetrov.photography

Коментар

Благодаря Венци,задължително трябва да се провери,че кафявата чума е най-опасна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X