Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на водна помпа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на водна помпа

Весели празници!
    На 31.12.2008 ми се наложи да сменям водна помпа на Хай лукса.
    Така че реших че ще е от полза да кача малко снимки и обяснения!
    Прикачени файлове

До: Смяна на водна помпа

Весели празници,

Колега какви са симптомите за неизправна помпа?
    ***Prior Preparation Prevents Piss Poor Perrformance***

Most sports require only one ball - real sports require two.

Коментар

Ами симптомите са:
      1. загуба на охладителна течност
      2. мазни петна на пътя
      Малко но за сметка на това постоянно

Коментар

Та да се варнем на темата:

позиция-1 разхлабва се обтегача на генератора,/ чрез него се натягат двата ремъка на водната помпа/като от пред има един стопорен болт,който се вижда само с огледало,пак и няма как да се снима,стото е на доста скрито място.

На втората снимка:
        Свалят се гайките-2 на перката-3,тя се маха,за да се свали ремъчната шайба-4.
        При смяната не е нужно да се сваля радиатора-5.

На третата снимка- сваля се ремъка-6 на хидравличната помпа на управлението-7,като се разхлабват болтовете на корпуса-8 и на обтегача-9.

На снимка 4: демонтира се паразитната шайба на климатика-10,развърта се централния болт на клиноремъчната шайба-11,и се демонтира пласмасовия капак-12

На снимка 5:източва се охладителната течност/радиатора има пробка за източване,но не е конструирана на удобно място/

На снимка 6:демонтират се маркучите от позиция-13,"А"-мястото на паразитната шайба на климатика,"Б"-скоба на маркучи,Препоръчително е да се демонтира и климатика-"В". След като се свали предпаазния пласмасов капак,се сваля и водната помпа-15 и 19 старата гарнитура се остъргва внимателно.Позиция 16-ангренажният ремък беше хлабав,наложи се обтягане,препоръчвам да се обърне внимание на състоянието на ремъка,и на натяга,и ако е нужно да се смени и натегне или отпусне.

На последната снимка е старата водна помпа и на нея си личи теча,който наложи смяната.
        Дано темата да е от полза.Благодаря за вниманието!
        Прикачени файлове

Коментар

Добро обяснение. Дано не се налага, но ще е от полза, ако ще се сменя водна помпа.

Коментар

Даже направихме успешен тест:
            http://www.vbox7.com/play:7ce3e2f4
            Последно редактирано от bat min; 10-01-09, 23:04. Причина: уплоад

Коментар

Колега, аз я смъкнах помпата и нищо и нямаше. После пак я монтирах. Интересува ме как обезвъздушихте системата?

Коментар

Здравей.На моята тойота на тръбите за парното има допълнително монтиран кран,който служи за обезвъздушаване.Но по принцип не се налага,макар най-високата точка на охладителната система да не е отвора с капачката.
                Обясни ми какъв ти е проблема,може би да ти помогна.Имам опит с този модел двигатели.Почти всички имат дребни проблеми с охлаждането,които водят до големи бели,ако не се отстранят на време.Питай-ще помагам.

Коментар

Първоначално публикуван от patrol77 Преглед на мнение
                  Колега, аз я смъкнах помпата и нищо и нямаше. После пак я монтирах. Интересува ме как обезвъздушихте системата?
                  Паркирай на стръмно с муцуната нагоре, махни капачката на радиатора, направи плъзгача на парното (отпред и отзад) на топло и остави така колата за през нощта. На другия ден долей колкото трябва течност. Остави капачката на радиатора на шофьорската седалка за да не забравиш да я сложиш.

Коментар

Първоначално публикуван от bat min Преглед на мнение
                    Здравей.На моята тойота на тръбите за парното има допълнително монтиран кран,който служи за обезвъздушаване.Но по принцип не се налага,макар най-високата точка на охладителната система да не е отвора с капачката.
                    Обясни ми какъв ти е проблема,може би да ти помогна.Имам опит с този модел двигатели.Почти всички имат дребни проблеми с охлаждането,които водят до големи бели,ако не се отстранят на време.Питай-ще помагам.
                    Колега, можеш ли да пратиш снимки на крана?
                    Моята е модел Hilux 3.0TD с дясна дирекция естествено.

За моя проблем съм пуснал цяла тема и тя стана доста голяма...

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=47721

Коментар

Здравейте!Утре ще снимам и ще ти пратя нагледно как е решен проблема.
                      В твойта тема проблема е разводнен,някой те праща за глава,друг тва,трети онова.
                      Колко ти загрява колата по баир с газ.Стига ли червеното или не?По принцип 3.0 тд е по-здрав мотор,не казвам че е невъзможно да се склепа,ама е по малко вероятно.
                      Има доста неща които се проверяват,сменят,.и тнт.Най-сигурния метод за проверка на плътността на сглобката м/у блок,гарнитура и глава,евентуална прегоряла гарнитура-замерване на налягането ,при отклонения над 2атм м/у цилиндрите,и под ХХ /не мога сега да ти цитирам минимума/минаваш на вариянт сваляне на двигателя и ремонт.Тва е последната стъпка.
                      По принцип 6 от 10 са с подобни грижи.Моята фарля вода,пука радиатори,и кат остане без вода-парното почва да духа хладен въздух,и респективно t отива на дясно.Спиращ доливаш и продължаваш.
                      Смених термостат капачка над термостата и в последствие водна помпа.Сега нямам забележки по двигателя.Няма течове,няма загряване..Не съм я прегрял.
                      Ти така я взе или като дойде д тука се прецака?
                      Какви са симптомите- на място грее ли?
                      Не се панирай,само да не е прегряла,а ако е - малко повече работа и $$$.
                      Ако имаш скайп може да поговорим в удобно време " tugugerum "
                      Последно редактирано от bat min; 12-01-09, 18:59. Причина: скайп

Коментар

Първоначално публикуван от bat min Преглед на мнение
                        Здравейте!Утре ще снимам и ще ти пратя нагледно как е решен проблема.
                        В твойта тема проблема е разводнен,някой те праща за глава,друг тва,трети онова.
                        Колко ти загрява колата по баир с газ.Стига ли червеното или не?По принцип 3.0 тд е по-здрав мотор,не казвам че е невъзможно да се склепа,ама е по малко вероятно.
                        Има доста неща които се проверяват,сменят,.и тнт.Най-сигурния метод за проверка на плътността на сглобката м/у блок,гарнитура и глава,евентуална прегоряла гарнитура-замерване на налягането ,при отклонения над 2атм м/у цилиндрите,и под ХХ /не мога сега да ти цитирам минимума/минаваш на вариянт сваляне на двигателя и ремонт.Тва е последната стъпка.
                        По принцип 6 от 10 са с подобни грижи.Моята фарля вода,пука радиатори,и кат остане без вода-парното почва да духа хладен въздух,и респективно t отива на дясно.Спиращ доливаш и продължаваш.
                        Смених термостат капачка над термостата и в последствие водна помпа.Сега нямам забележки по двигателя.Няма течове,няма загряване..Не съм я прегрял.
                        Ти така я взе или като дойде д тука се прецака?
                        Какви са симптомите- на място грее ли?
                        Не се панирай,само да не е прегряла,а ако е - малко повече работа и $$$.
                        Ако имаш скайп може да поговорим в удобно време " tugugerum "
                        ОК, прати ми gsm. Утре мога да ти се обадя.

Коментар

0885 400 430 -Минчо
                          А ето и снимки на крана:
                          Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X