Обява

Свий
Няма добавени обяви.

90-та серия от последните, или 120-та от първите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: LC 90 Въпросче?

Първоначално публикуван от nedevp Преглед на мнение
    Колега ICO_NS, аз имам същия проблем - 90-ка загрява при скорост над 120км/ч, а иначе стрелката стои хоризонтално и стабилно. На какво се дължеше това при теб?
    Ами не се установи до последно, сега ще сменя двигателя, май ще ми е по изгодно ако излезе читав
    Око за око и светът ще ослепее

Коментар

След доста четене из форума стигнах до извода, че загрява маслото а оттам и антифриза. Става въпрос за скорост около 140 км/ч. за около 15 мин. и температура навън около 34C. Маслото в двигателя e OMV 5x40 dizel. Двигателя е 1KZ-TE.

Коментар

Първоначално публикуван от nedevp Преглед на мнение
        След доста четене из форума стигнах до извода, че загрява маслото а оттам и антифриза. Става въпрос за скорост около 140 км/ч. за около 15 мин. и температура навън около 34C. Маслото в двигателя e OMV 5x40 dizel. Двигателя е 1KZ-TE.
        При мен температурата на маслото стоеше на 120С дори когато прегрях до степен на разспад на двигатела, сега срещу 4000лв. съм с друг двигател до края на седмицата ще съм отново в движение ..надявам се
        Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Чета из нета че този проблем със загряването си го има при всички над 120км/ч! Дължал се на високата температура на изходящите газове и няма оправяне?! Сериозно се бях навил за такава кола, но този проблем почва да ме отказва - що за Тойота е това, дето няма да може да иде поне за 3 часа до морето като довършат магистралата? Аз УАЗ ли ще си купувам за една торба с пари или ? Почвам да се убеждавам че освен престиж нищо друго няма да получа! Една Витара ще върши същата работа, за в пъти по-малко пари и ще гледам колегите с ТЛК как тепърва пристигат докато аз вече ще съм се изкъпал в морето - е това вече не го очаквах!
          Honda XL600LM, 1987
          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
          Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
            Чета из нета че този проблем със загряването си го има при всички над 120км/ч! Дължал се на високата температура на изходящите газове и няма оправяне?! Сериозно се бях навил за такава кола, но този проблем почва да ме отказва - що за Тойота е това, дето няма да може да иде поне за 3 часа до морето като довършат магистралата? Аз УАЗ ли ще си купувам за една торба с пари или ? Почвам да се убеждавам че освен престиж нищо друго няма да получа! Една Витара ще върши същата работа, за в пъти по-малко пари и ще гледам колегите с ТЛК как тепърва пристигат докато аз вече ще съм се изкъпал в морето - е това вече не го очаквах!
            Колега, ти много си се объркал.
            Витарата е по-добрия избор в случая, особено след като приоритета е с джип да стигнеш за 3 часа до морето.

Коментар

с джип за 3 часа до морето... Пробвай ТЛК 100 или по новите му събратя с V8... Те държат неограничено радстояние с 200кмч... С един резервоар може и да те изкарат до Бургас (обаче)...

От това, което съм чел в руските сайтове, който иска бързина или да тегли тежко ремарке, препоръчват бензиновите модели...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Просто не съм притежавал никога дизел и някои неща не са ми ясни! Иначе да, объркал съм се - определено по-малък джип с бензинов мотор ще ми върши повече работа. Витара имах две години и бях доволен от нея, ако не беше загнила толкова бързо сигурно още щях да си я карам.
                Honda XL600LM, 1987
                Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X