Обява

Свий
Няма добавени обяви.

FJ Cruiser - впечатления след покупка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: FJ Cruiser - впечатления след покупка.

Здравейте приятели!
    До bodevb: докарали машината? Навит ли си да опитаме да си направим фен-клуб: идеята е не просто да си трошим времето (то е кът за всички ), а да коментираме състоянието на машините и евентуално да си нарим някой сервиз дето МОГАТ.
    Щото аз имам MANUAL GUADE и понеже един "разбирач" натика 4 диска едновременно в СД-то и се наложи да го свалям - направо ми причерня от разни "профита" по сервизите (или по-скора: ог стратегиите за разглобяване на СД-то от таблото) - та накрая си го разглобих сам и реших проблема.
    Така може би с по-леките травми (и без СД-то машината си върви), но както се каза в един форум "..всяка кола рано или късно става Опел..." и тогава се налагат гаражните изпълнения.
    Та с две думи - да нарочим автосервиз, дето собственика има желание и възможност да се запознае с техническата литература по въпросите на FJ и тогава да "интервенира" с гайечните ключове...
    То по гумаджийниците се налага да обясняваш, че за манипулации по задните колела, крика се подпира на задния мост, к`во остава за нещо по-сериозно (не-дай-си Боже!!!).
    Апропо - СД-то е китайско.., масления филтър е Тайвански.. още какви ли чуждоземни изненади има по тази машина ? Кой знае?!?...
    МАШИНИТЕ са за да СЛУЖАТ на ХОРАТА
    [I][SIZE=1](т`ва нещо от законите на роботиката...)[/SIZE][/I]

Коментар

колата е вече тук! Виж 1-2 страници поназад. Ти откъде си?

Коментар

Живея си в София.

Коментар

Извинявам се за офтопика, но ако искате да си лафите, се преместете в "Чат, Спам и ...".
          Тук дискусията е техническа.

Коментар

Правилно.
            та за техниката.. масления филтър на FJ е идентичен с този на RAV4. За въздушните - нямам представа.

Коментар

batvaljo, bodevb.. каде се дянахте? Да Ви кажа хубавата новина:
              аз съм лудия фен, дето го търсите из форума
              малко по-отговорно:
              действително съм фен на този автомобил - още от представянето като концептуален през 2003 на автоизложението в ЛА. после имаше малко инфо-затълнение (или просто аз не се справях с намирането на инфо), но като се появи серийното производство - в края на 2006, повече от година съм сравнявал ТТ-данните на FJ-я с всичко що може да мине за офф-роуд. Мога да споря (аргументирано) с всеки дето се превъзнася по кой да е друг модел, на коя да е друга фирма!..говоря за серийно, конвейрно, стандартно оборудвана жипка: няма аналог!!! В баланса задължително следва да се включи и най-важното..цената. Тя също няма аналог. Много се чудех как така разликата с ТЛС е над 30`000щ.д., при условие, че нещата клонят твърдо към FJ?... Отговорите са два: на FJ му липсва паркетен лукс и копчалъци по таблото, покрай и над него ( в този смисъл - един от дилърите ме светна що са толкова груби, сиреч - големи, копчетата по таблото на FJ-я.. ами за да не се налага да ги търсиш докато маневрираш в местност, където условията не предполагат глезотии!). Да - по тази причина е с евтина пластмасария - това от една страна, но от друта - не му мислиш: една бърсалка и е като от конвейра!
              Втората причина (разбрах я след покупката - щото тогава кумът ми се върна от Китай - човека там си живее) - ами, приятели, за съжаление машините се сглобяват там...Тойта има два завода - и в двата ги правят. Добрата новина е, че сърцето е Японско - мотора се произвежда в Япония от HINO Motors (фирма специализирана за производство на машини, които са от клас HEAVY DUTY!!!), още - платформата е на ТЛС, но е оздравена със стоманени пластини, което позволява по-голямо усукване, без да се предизвика деформация - както това ще се случи на могъщите ТЛС и т.н., и т.н., и т.н.....
              НЯКОЙ ДА КАЗВА "НЕ"?!?.... не чувам.
              И така е правилно!!!

Коментар

само да допълня предишното:

КОЛАТА - КАТО ЖЕНАТА: всеки си харесва за себе си! така, че уважавам избора на всеки - стига това да го прави щастлив: така повече усмихнати и доволни хора.

Коментар

но тъй като темата е техническа - разход:
                  твърдо 20л./100км. в градската среда на София.

Коментар

Колега не си прав - FJ cruiser се произвежда в Япония. Погледни си номера на шасито - започва с буква J (Japan)

Коментар

Вярно! Благодаря - върна ми част от загубения кеф.

Коментар

тест в зимни условия.
                        Извода или фактите по-напред?...
                        ще взема да дам фактите, а за изводите - тук всички са си специалисти (по своему и някак си ).
                        Та кратка статистика:
                        - СНЯГ. Необработен. студ: -8С. няма вятър. 21:30 и нещо си - наближавам крайната точка на дестинацията. това е добре - там има трактори.
                        - оставям жената, децата и обратно на полето.
                        - набелязах мястото "Х" - стори ми се познато. и скочих. и толкоз. не помръдна повече.
                        - няма HL, няма LL, няма Rear diff block, нито A-Track. седи си там и реве (в случая като саранска мечка - не че съм чувал, ама си го представям така )
                        - в умната ми тиква заприсветка червена лампичка (като за нивото на маслото на стара бангия със скъсана гарнитура на капака на клапаните - мънинка, почти незабележимо и от време на време) - ясно ще се откопавам. Бива. ама вратата не ще да се отваря. Я! аз мистър 100 кила ли съм или веян на вятър и слънце чируз?!? натягам с рамо и установявам, че н`кви си 15-20см. сняг са ми се опънали. Те на мен!?!
                        - скачам за шансовия инструмент - потъвам до средата на бедрата в плътен сняг. Вот это дааа!... Ну заиц! Ну......
                        - следва банално откопаване №1. суха статистика: на към то 35 минути. Хм...
                        - включвам LL и A-Track и започва едно дращене и реване... мале!
                        - ясно - нама да е с A-Track; блокирах диференциала и си излезнох на пътя.
                        - отивам до аптечката - знам аз! чичо Джак ме чака - як гълток, поглед към бялото поле, кръглата луна и часовника на таблото. А! няма 23 часа. бива....
                        - следва втори опит. всъщност не е опит, а операция откопаване с №2. Хм! малко ми беше първия път. Явно!
                        - откоповам се и поглеждам времето - опааа, няма 30 минути. Ставам все по-бърз!!!
                        - пак излизам на пътя. Що ли се обадих на едно оффроуд приятелче, та да му споделя отвечната истина, че като легнеш по корем - мърдане нема!... А той, гаадта-му-с-гад!: "задкормилното устройство, братле!..." Ха: той-на-мене! А обратно....откопаване №3.
                        - Не ми е забавно, наближава 01ч., излезе вятър, появиха се и първите пришки на ръцете, че съм полу-мокър, полу-вледенен от м...надолу: това е играно още в казармата.
                        - Гледам кръвнишки GSM-а, не ми беше виновен човека - само се базикнал!..Е!...Майната му - чичо Джак е вече плътно с мен, копането не върви - от блъскане, лопата се подкриви като рибарска кукичка - ама нали не я гледам, кой знае колко съм блъскал така. засилих я в полето!
                        - вадя друга - фронтовашка, производство на Вермахта. Хммм! Я глей как копа! Сама! - само да я държиш. Откопах се. Палвам цигара. постоплих се. И....ми стана съвестно!
                        - съвестно, че засилих лопата в полето. Културните хора, ми говори вече самият чичо Джак, в 01ч. и 30м. и може би отвъд..., не правели така. А бе ей! Аз ли съм некултурен бе!
                        - обръщам жипката и отивам да я взема - е!!! Откопах се за пореден път, спрях да ги броя, но май беше операция с №4. и повече не се върнах. Реших да оставя лопата в полето - като бонус за трактористи.
                        - Това не ме прави некултурен нали? Ш`от к`уй тъй - да ходя още веднъж! А?

Коментар

От: FJ Cruiser - впечатления след покупка.

Да съживя темата с няколко въпроса към собственици на FJ.
                          Как е като комфорт по нашите пътища. Разбирам , че е на базата на ЛК120, карал съм такава малко и бях приятно изненадан от това как вози. Общо взето не усещаше никакви дупки, павета и т.н.Поне с такова впечатление съм останал, тогава карах авенсис и ми се стри доста по-добре за лошите ни пътища. Как в в сравнение с ЛК120, ако сте правили подобно сравнение. Също как е сглобката вътре, има ли паразитни шумове, скърцания, клопане и т.н.
                          Разбирам, че FJ е малко зле като обзор и пространство отзад, това средно ме притеснява. Какво обаче бихте препоръчали, МТ или автомат, автомата е само парт-тайм, МТ е фултайм с междинен торсен като на ЛК 120.
                          Има ли също някакви изразени слабости този модел.
                          Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от bubaru Преглед на мнение
                            Да съживя темата с няколко въпроса към собственици на FJ.
                            Как е като комфорт по нашите пътища.
                            Какво обаче бихте препоръчали, МТ или автомат, автомата е само парт-тайм, МТ е фултайм с междинен торсен като на ЛК 120.
                            Има ли също някакви изразени слабости този модел.
                            Благодаря.
                            Вози страхотно и колкото по бързо караш толкова помалко се усещат неравностите. Гази през бордюри, релси, дупки и камъни перфектно както 120-ката.
                            По вълнист път се чувства по добре с по висока скорост. Тогава се "успива" .
                            Автоматик парт тайм
                            Карам я само на задно целогодишно.
                            В полето до нас при 20-тина см сняг също само на задно.
                            Спирам и потеглям без грижи.
                            Двойно включвам с лодката отзад при преход през кал или на пресечено кално на ръба на възможностите. Това се случва 4-5 пъти годишно.
                            През останалото време стабилитито работи безупречно. Имал съм поне 10-12 коли със стабилити програм но тази е безупречна. Аз до сега такъв феномен не бях виждал.
                            За лек до среден офроуд и горски пътища по доброто при FJ е автоматик парт тайм. За състезания ръчка ( но колата ще иска доработки)
                            Слабости има
                            Слаба кора на шоfьорската врата. Моята е пробита на лакета. Слаба дръжка на вратичката на жабката. В един сервиз едно "яко" момче успя да я изкърти преди да вдене че вратичката се отваря надолу а не нагоре заедно с половината табло.
                            Страшна е при мъгла. От немай къде, в мъгливите периоди се движим с Витарата на жена ми. А тази си почива. Фаровете и са "анти мъглени" и аслепяват така че ти идва да ги изгасиш.
                            Сега съм купил камионджийски фарове за мъгла. Монтирам ги с прорязване в сребристата част на бронята и при мъгла ще гася оригиналните и ще карам само на тези новите.
                            Друг недостатък е малоумните задни врати. Хубава кола ама дразни.
                            Никаква видимост назад и надясно. Кара се като камион но не е такъв и не те пазят.
                            С това недостатъците бяха изчерпани
                            Моята е на газ и харчи на градско по нешни цени 32-33ст/км Това е еквивалент на 11.5 дизел.
                            Извънградско разходът е приравнен към 9.3 дизел.
                            Последно редактирано от batvaljo; 03-04-12, 11:55.

Коментар

Хубава си е колицата!
                              освен това - вече е и антика: спряха я от производство...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X