Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повишен разход на масло за Toyota RAV4.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Повишен разход на масло за Toyota RAV4.

Здравейте,
    Обръщам се към Вас за помощ. Имам Toyta RAV4 - дизел , закупен в края на 2006 г. След първата смяна на моторното масло, забелязах,че имам повишен разход на масло. Обърнах се към сервиза , колата е гаранционна, и ми обясниха, че знаят за този проблем и скоро ще има разрешение на въпроса. Чаках една година и тяхното решение е да се отваря двигателя и прави ремонт. Не се съгласих и писах за проблема до Тойота - Япония, от там прехвърлиха проблема към Тойота център Европа, а те към ТМ Ауто - София. И сега съм в полемика с тях относно този проблем. Получих писмо, в което цитират "Инструкцията за експлоатация", стр. 319, че разход до 1л./1000 км. е в нормата за автомобила.Т. е. за пробег от 15000 км могат, по норма да се изразходва 21 л. масло - 15 литра изгоряло и 6 литра за смяна. В момента разхода ми е между 3,5 - 4,5 литра за 15000 км. При покупката на автомобила никъде в документацията не е посочен нрмалния разход на масло. Моля, ако имате подобен проблем или опит в това отношение да пищете във Форума или на e-meil rulin@abv.bg

До: Повишен разход на масло за Toyota RAV4.

Гори масло но не в такива граници. 2,2 комън рейл дизела е високооборотен със 136 коня и това естествено не минава безнаказано. Но горенето е 300-500 ГРАМА масло на 10 000 км, или 30-50 ГРАМА на 1000км, а не ЛИТРА.
    Ако Вашата наистина гори литри, това означава, че двигателя ИЗОБЩО НЕ Е В РЕД!
    Моята е на 36 000 км и до сега съм долял само около 500-600 ГРАМА масло и то за вторите 15 000 км и нататък. За първите нямаше никакъв разход.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

До: Повишен разход на масло за Toyota RAV4.

Има вече решение на проблема с разхода на масло на 2.2д4д. Обърни се към сервиза да ти решат проблема. Не очаквай никакъв разход. На този двигател разход от 150мл на 1000км е предвиден при нормални условия на експлоатация. Наистина в книжката пише че разход от 1л/1000км е нормален които е постижимо също при определени условия. Успех.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X